İsmet Solak: Hörmetli gardaşlık...

İsmet SOLAK
Haberin Devamı

İKİ günümüz Bakü'de geçti... Giderken biri, ‘‘Hayata dönüş operasyonu yanlış’’ diye yazıyordu.

Dönüşte baktım, hálá bıraktığım yerdedir! Arkadaş, kendine bir sor:

- Beyinlerini yıkadığı gençlere, 'Kendinizi yakın' talimatı verenlerin ideolojisi olmaz. Ben, neden ve nasıl böyle bir teröristle pazarlık yaptım?

İnsanlık boyutunda acımasızlığı ve tükenmişliği simgeleyenlere mi üzülüp acıyorsun? Cezaevi işgallerini içine sindirebiliyorsun, öyle mi? Devam et!

Peki, pazarlık yaparken 'içerdeki arkadaşların' söylediler mi?

- İçerdeki arkadaşlara 'yanın' talimatı veren 'dışardaki arkadaş' kimdi?

* * *

Bakü'de, Sıhhiye Nazırlığı'nın yaptırdığı Merkezi Klinik Hastanesi'nin açılışı vardı. Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel böyle bir hastane yapılmasının kararını veriyorlar. Ahsel Holding, 15 ayda Batı ölçülerinde pırıl pırıl bir hastane teslim ediyor.

Ahsel Holding Başkanı Ahmet Hamdi Ayan'ı, Kazakistan'da tanımıştım..

Almati'deki Ankara Oteli'nin sahibi idi.

Bakü'deki hastanede her şey var. Cihazların donanımını Demirel'in doktoru ve Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Osman Müftüoğlu bizzat denetlemiş.

Ayda üç-dört kez Bakü'ye gelip gitmiş:

- Bir aya varmaz, Bakü'de by-pass yapılır!

Gurur verici bir olay... Müftüoğlu, iddialı:

- Sağlık Bakanlığımız ile Azerbaycan Sıhhiye Nazırlığı protokol yaptı. Altı ay, bizim doktorlarımız sırayla gelip burada çalışacaklar.

Azeri Sıhhiye Nazarı'nın deyimi ile 'Hörmetli gardaşlık' Kafkasların en büyük sağlık kuruluşunu yaratmış. Sağlık Bakanı Osman Durmuş müjde verdi:

- En iyi hekimlerimiz burada rotasyona girecekler. Azeri doktorlar ve hemşirelerin yetişmelerini sağlayacağız. Bölgede bunun eşi benzeri yok!

Merkezi Klinik Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nuri Yusufoğlu genel cerrah. Eşi ise kadın doğum uzmanı, Dr. Terane Bayramova. İkisi de göreve başlarken müthiş heyecanlı ve gururluydular. Türkiye'de üçer ay ihtisas yapmışlar...

* * *

Otelde, Prof. Müftüoğlu ile sohbet ederken, Türkiye'den açılış törenine gelen hekimler de bize katıldı. Ankara'nın sağlık yetkilileri dert yüklü!

Doğumevi Başhekimi Doç. Oya Gökmen, Sami Ulus Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Tahsin Teziç, Ankara Hastanesi Başhekimi Doç. Nusret Aksuyele, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Doktor Oğuz Taşdemir dert yüklüydüler:

- Hastalar için çırpınıyoruz. Ama SSK ve Bağkur'dan para alamıyoruz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'a buradan duyurulur:

- Sayın Bakan, Numune, YİH, Doğumevi, Sami Ulus ve Ankara hastanelerinin SSK ve Bağkur alacaklarının toplam miktarı 20 trilyon lirayı aşıyor. İnsaf!

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, sohbete katılıyor:

- Yeşil Kart için benden tek kuruş alacakları yok. Çünkü hemen ödüyorum!

Bu ne anlama geliyor? Hörmetli Nazır Okuyan'a bir arzuhal olmuyor mu?

Yazarın Tüm Yazıları