Ä°ÅŸi bil iÅŸe gitme

Yoksa siz çalışmak için hâlâ sıkıcı ofislere mi tıkılıyorsunuz? Buyrun size en şehirlisi, en yenisi, en havalısından bir çözüm: Ofis kafe!

Haberin Devamı

Freelance çalışanlar çoğalıp iş dünyasında ağırlıkları arttırdıkça, geleneksel iş ortamları lüzumsuz hale geliyor, artık insanlar haftada 40 saat bir büroya takılıp kalmak istemiyor.
Çözüm mü?
Co working yani paylaşımlı çalışma alanları... Bunları içinde bir ofiste ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü imkânın (masa, sandalye, telefon, sekreter, toplantı odası, faks, internet, çay-kahve, atıştırmalıklar) bulunduğu kafeler olarak düşünün. Saatlik, günlük ya da aylık olarak faydalanabiliyorsunuz. Tıpkı internet kafelerdeki gibi etrafınızda sizin gibi çalışan başka insanlar var. Dünyada bir çılgınlık halinde. Türkiye’de de ardı ardına yeni mekânlar açılıyor.
İtiraf etmeliyim ki bunlardan Urban Station Maslak’taki ilk şubesini açtığında ‘Tutar mı, Tutmaz mı?’ başlığıyla bir yazı yazmış; olaya biraz mesafeli yaklaşmıştım.
Yanılmışım.
Urban Station Maslak tuttuğu gibi, pıtırak gibi yeni şubeler açıyor. Sadece o mu?
Taksim’de Burası, Karaköy’de Karabatak kafenin üst katı, Ankara’da İşkalesi ve son olarak Karaköy’deki Yazane... Biz plaza kölelerine nanik yapan freelance’çi arkadaşlarımla dolup taştı.
E onların da hakkıdır tabii, Starbucks köşelerinde az sürünmediler...

Haberin Devamı

Bazı günler 10 saat kalıyorum

Çağla Çamcıoğlu (29) Sanat yönetmeni

Burada ne yapıyorsun?
- Şu anda Sabancı Üniversitesi desteğinde tasarım ve teknoloji odaklı sbir yaz okulu projesi üzerinde çalışıyorum. Burayı da 7x24 kullanabildiğim bir yer olduğu için tercih ediyorum.
Günde kaç saatin burada geçiyor?Â
- Değişiyor ama kendimi kaptırdığım zaman 10 saati bulduğu oluyor.

Ä°ÅŸi bil iÅŸe gitme

Home ofis out co ofis in

Yonca Temizocak (36) Organizatör

Yazane’ye ne zamandır gelip gidiyorsun?
- İki ortağız, normalde home ofis şeklinde çalışıyoruz ama burası açıldığından beri buraya geliyorum. Home ofis out, co ofis in diyebilirim.
Neden?
- En başta Karaköy gibi merkezi bir yerde olduğu için. Deniz manzarası cezbedici ama asıl neden işim gereği ihtiyaç duyduğum çeşitli insanlarla network kurma imkânı sağlaması.

Haberin Devamı

Dünyanın her yerinde ofisiniz olacak

Yazhane’nin sahibi Kerim Harunoğlu

Bu işin merkezi  San Francisco ama Batı’da büyük şehirlerden küçük kasabalara doğru hızla yayılıyor. 2006’da bütün dünyada sadece 30 ofis-kafe vardı. Bu sayı şimdi 2 bin 150. Co working Visa diye bir sistem var. Bu sisteme üye olmak için başvurduk. Böylece bize üye olan müşterilerimiz yurtdışına çıktıklarında diğer Co Working Visa işletmelerinden de yararlanabilecekler. Burası kapalı olduğunda dahi geceleri üyelerimiz kendi kartlarıyla girip işlerini yapabiliyorlar. Saati 12, günlüğü 45, aylık üyelik 500-700 TL. İsteyenler için 12 özel ofisimiz var. Tabii onlara sekreterlik gibi ekstra hizmetler de sunuyoruz.  Müşterilerimizin yaş ortalaması 35-35. İstatistik tutmadık ama sanki kadınlar bir parça çoğunlukta.

Haberin Devamı

Ofis kafelerin en yenisi Karaköy’deki Yazhane. Boğaz’ı, Tarihi Yarımada’yı, önünüzden geçen vapur ve yunusları seyrederek çalışmanın bir saatlik bedeli 12 TL. (212) 293 79 00

Farklı şekilde çalışmak mümkün

İpek Köymen (29) Grafik tasarımcı

Kendi şirketimi açtım, adres olarak da burayı verdim. Sandalye ve masayı demirbaş olarak kaydettik. Yarı zamanlı Gökova’dayım.
Ofis tutup boş duracağına, harika bir çözüm oldu. Bence geleceğin çalışma biçimi bu olacak.
Çünkü şirket maliyetleri düşüyor.

Sene sonuna kadar 8 şube olacağız

Alexander Kunt (34) Urbanstaion Genel Müdürü

Urbanstaion Arjantin’de keşfettiğimiz bir zincir. Londra’dan Dubai’ye kadar frenchise hakları bizde. İlk şubemizi Maslak’ta, ikinciyi Galatasaray’da açtık. Ağustosta Kavacık derken yıl sonuna kadar sekiz şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. Freelance çalışanlara ve ofiste sıkışan/sıkılan plaza kölelerine hitap ediyoruz. Zırt pırt giren çıkandan, çalan telefonlardan sıkılan genel müdür de geliyor,  işyeri dışında çayını-sigarasını içerek toplantı yapmak isteyen de. İnsanlar işe gidip gelirken yolda vakit kaybedeceğine misafirini de ağırlayabildiği bu yerleri tercih ediyor. Düşünsenize kapıdaki güvenlikten dolayı bir plazaya girmek bile vakit alıyor. Yenibirlider derneğinin toplantılarına da Tefal’in fokus grup toplantılarına da ev sahipliği yapabiliyoruz. Bir masayı bir yıllığına kiralayabiliyorsunuz mesela. Üstüne tıpkı ofisinizdeki gibi çocuğunuzun resmini koyabilir, kendi özel eşyalarınızı yerleştirebilirsiniz. Aylık üyelik 599 TL. Buna çay-kahve, gün boyu atıştırmalıklar, internet, faks gibi ofis hizmetleri dahil.

Haberin Devamı

Farklı şekilde çalışmak mümkün

Buse Terim

Urban Staion ev sevdiğim komşularımdan biri. Kendi ofisimden çok burada vakit geçiriyorum bile denilebilir. Mobil çalışanlar ve farklı bir şekilde bir araya gelmenin ve çalışmanın mümkün olduğunu düşünenler için tasarlanmış bir ortam! Sistem oldukça basit. Sizlere üç farklı alan sunuluyor. Bu sayede ihtiyacınıza uygun çalışma alanını kendiniz seçebilir ve rahatça çalışabilirsiniz. Bu alanlar açık, toplantı odaları veya etkinlik mekânları olabilir. Üstelik ücretin içine, kahve köşesinden alacağınız filtre kahve, çay, su, meyve ve leziz kruvasanlar da dahil.

Plaza insanları iki tasarım görsün bir nefes alsınlar!

Tuba Ãœnsal

Haberin Devamı

Sex and The City severler bilir; Carrie yazılarını yazmak ve çalışmak için sürekli kafeleri dolaşır. Bireysel takılıp yazı yazmak için Starbucks şahane bir alternatif olabilir, peki ya toplantılarınız için? Bu cool mekânlarda iş üretmenin bedeli paha biçilemez. Plaza insanları iki tasarım görsün bir nefes alsınlar.

Yazarın Tüm Yazıları