İkizler burcunda dolaşan Venüs

Mitolojideki "Aşk Tanrıçası Venüs" aşkın dışında güzellik ve sanatı da sembolize ediyor.

Bu durumda aşk, güzellik ve sanat, "Hava"nın nitelikleriyle birleştirildiğinde (Tabii bu arada bir hava burcu olan İkizler’in "İletişim, merak ve öğrenmek" özelliklerini de unutmamamız gerekiyor) ortaya ilginç bir tablo çıkıyor. Bütün bunları birleştirdiğimiz zaman, aşk, güzellik ve sanatın tıpkı havanın her yeri kaplaması gibi her şeyi kapsayacağını ve hareket halinde bulunacağını anlıyoruz.

Yani bu demektir ki, bu devre içinde kolay aşık olunabilir. Hatta platonik aşklara daha fazla rastlanacak demektir. Maddeye dayalı çıkar ilişkileri yerine maddeye nüfuz eden havanın idealist duyguları ön plana çıkacak demektir. Yani, sanat için sanat, aşk için aşk.

Ve bütün bunlar bir hava olan Terazi’deki Venüs’ün açığa çıkan etkileridir. Çünkü Venüs, Terazi’nin yönetici gezegenidir. Ancak, yine de İkizler burcu’ndaki Venüs için tam olarak platonik aşk potansiyelini vereceğini söyleyemem ama platonik aşk yaşama potansiyelini de canlandıracak. En azından bütün boşluğu kaplayan hava gibi İkizler’deki Venüs’ün sevgisi de herkesi kaplayacaktır.

Fakat İkizler çok daha hızlı hareket eden bir Hava’dır ve gönlü daldan dala konacaktır. Kök salıp uzun uzadıya bir yerlere bağlanamayacaktır. Bağlansa bile sevgisi çocuklar, kardeşler, çevresinde kim var, kim yok herkeslere uzayacaktır. Tıpkı havanın uzandığı gibi...

Ve tabii İkizler’in özelliği ile güzellik ve sanat birleştiği zaman, duyguların çok çeşitli insanlara iletileceğini anlayabiliyoruz. Bütün bu açıklamalar ışığında sanatsal faaliyetlere yönelik yapılacak her çeşit organizasyonun bugünden itibaren artacağını söyleyebiliriz. Hem de son derece başarılı bir biçimde. Ve de son derece hızlı, aktif ve örgütleyici bir biçimde.

Çünkü Merkür ile Venüs arasındaki uyumlu etki devam ediyor. Merkür, İkizler burcunun doğal yöneticisi ve her türlü iletişimden sorumlu. Bu nedenle Venüs ile Merkür’ün uyumlu etkileşimi iletişimin güzel olacağını ve ilişkilerin son derece hızlı kurulacağını gösteriyor.

Bu demektir ki, bu devre içinde sanatın hemen her alanında son derece yaratıcı çalışmalar yapılabilir. Yeni ürünler ortaya konulabilir ve bunları ilan etmek için yapılacak organizasyonlar başarıyla gerçekleşebilir.

Fırsatlar sizi bekliyor

Beklentilerin değiştiği bir gün. Meydana gelen olaylar, önceden tasarlanmış ve karar verilmiş konularla ilgili çalışmaların yönünü değiştirebilir. Geleceğe yönelik yeni girişimlerde bulunmak için uygun fırsatların çıktığı bir dönem. Yanıltıcı olaylar meydana gelebileceği gibi yanılgıların içindeki fırsatlar da ortaya çıkacak. Yabancılarla ortak çalışmaların yapılacağını işaret eden gökyüzünün konumu farklı kültürlerle ilgili araştırmaların derinleşeceğini gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları