İç sutyenle mükemmel göğüsler

Yaşlanma, doğum, emzirme gibi nedenlerle göğüs dokusunda meydana gelen boşalmalar ve sarkmalar şimdi yepyeni bir teknikle düzeltiliyor. Estetik dünyasını heyecanlandıran “internal bra” adlı bu yöntemi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Dr. Tunç Tiryaki anlattı...

Haberin Devamı

Göğüsler, kadın vücudunun en önemli estetik ünitelerinden. Zaman, tüm vücutta olduğu gibi göğüslerde de bazı deformasyonlara yol açıyor. Özellikle doğum ve emzirme sonrası göğüs dokusunda oluşan boşalmalar ve sarkmalar, meme dikleştirme operasyonları ile düzeltiliyor.
Bunun yanında büyük göğüsler de sırt ve bel sağlığı açısından önemli bir sorun... Küçültme operasyonları ile omurga üzerindeki bu tür olumsuz etkiler önlenebiliyor. Küçültme operasyonlarının meme kanserine karşı koruyucu etkinliği olduğu da biliniyor.
Meme dokusunu şekillendiriyor
Plastik ve Rekonstrüktif Cerrah Dr. Tunç Tiryaki, tüm küçültme ve dikleştirme operasyonları için farklı teknikler tanımlandığını belirtiyor; “Aslında hasta için önemli olan iki nokta var. Birincisi iz, ikincisi ise operasyon sonrası süt verme ya da meme başı duyusu kaybı gibi fonksiyonel bir kayıp olup olmayacağı. Bu teknikte iz, meme başı çevresinde ve bu alandan meme altına inen hatta oluyor ve işlemler sonrasında memenin hiçbir fonksiyonunda kayıp görülmüyor.”

Haberin Devamı

‘Internal bra’ memeyi istenilen şekilde ve diklikte sabitliyor

Tunç Tiryaki, meme şekillendirmede estetik sonuçların önemini vurguluyor; “Hastalar tarafından operasyon öncesinde en çok merak edilen bir diğer konu da memenin şekli ve daha sonra sarkmaların olup olmayacağıdır. Kullanılan teknikte meme dokusu iç sutyen yöntemiyle istenilen şekil ve diklikte sabitleniyor.

Balık masajıyla rahatlayın

“Yok daha neler! Balıklar masaj yapar mı?” dediğinizi duyar gibiyiz. Amerika, İngiltere ve Fransa başta olmak üzere 26’yı aşkın ülkeye yayılan Dr. Fish SPA’daki balık masajının baş kahramanları, doktor balıklar... Uygulama Türkiye’de de yapılıyor.

Masaj sırasında kullanılan Garra Rufa balıkları ya da diğer adıyla doktor balıklar, dişleri olmadığı için hafif bir gıdıklanma hissi yaratıyor. Akupunktur noktalarını uyararak vücuttan günün yorgunluğunu alan bu küçük balıklar, öpücükleri ile de ayaklara şifa veriyor.
Ardından uygulanan doğal peeling işlemi, ayakların yumuşamasının yanı sıra “diathanol” enziminin salgılanarak cildin yenilenmesini ve canlanmasını tetikliyor.

Haberin Devamı

Mutluluğun hikâyesi

İlk kez 1997 yılında mutluluğu “Clinique Happy” parfümünde şişeleyen Clinique, hâlâ bir fenomen olmaya devam ediyor. Ve Tekin Acar mağazaları bu mutluluğu şimdi ikiye katlıyor.

Tekin Acar, yeni yıla girerken herkesi mutluluğun kokusu ile tanıştırmak için yeni bir kampanya başlatıyor. Kampanya kapsamında sadece aralık ayına özel “Happy”, “Happy Heart” bayan parfümleri ile “Happy For Men” erkek parfümünün 50 ml’lik özel boy ürünleri 137 TL yerine sadece 69 TL’den satışa sunuluyor. Siz de sevdiklerinizi mutluluğun kokusu ile şımartın.

Yapılacak çok şey var

Serbest radikaller, sağlığımızın ve güzelliğimizin doğal düşmanları... Onlarla girdiğimiz savaştan galip çıkmak için hem kullandığımız kozmetiklerin içeriklerine hem de aldığımız besinlere çok dikkat etmemiz gerekiyor.

Haberin Devamı

Siz şimdi sakin sakin bu yazıyı okurken bile vücudunuzda inanılmaz bir hareketlilik yaşanıyor. Her bir hücreniz günde ortalama 10 bin kez serbest radikallerin saldırısına maruz kalıyor. Üstelik aldığımız her nefeste ve her harekette bu minik hücre avcılarını vücudumuz kendi üretiyor.
UV ışınları, stres ya da nikotin de devreye girdiğinde, agresif oksijen molekülleri çoğalarak neredeyse bir saatli bombaya dönüşüyor. Bu da cildin zamansız yaşlanmasına ve bağışıklık sisteminin zarar görmesine yol açıyor.
Ama teslim olmak yok, yapılacak çok şey var... Antioksidanlar sayesinde serbest radikalleri savunmasız hale getirmek mümkün. Nasıl mı? Onlardan antioksidanlar aracılığıyla çaldığımız her elektron, serbest radikalleri etkisiz hale getirmeye yetiyor. C vitamini, betakaroten ya da Q10 koenzimi içeren anti-aging ürünleri işte bu yüzden başarılı.
Ve bilim adamları keşfettikleri her yeni bodyguard’la aynı zamanda cilt hücrelerinin ömrünü uzatıyor. Yeşil çaydan üç kat daha fazla antioksidatif bileşen içeren beyaz çay, kızılcık ya da yabanmersini tohumu, son dönemin starları arasında sayılıyor. İçeriklerindeki omega 3 yağ asitleri, antioksidan etkilerini ikiye katlıyor.

Haberin Devamı

Hücre koruma programını hızlandıran besinler

- Yabanmersini
- Siyah üzüm
- Nar
- Brokoli
- Ispanak
- Erik
- Kayısı
- Kuru üzüm
- Kırmızı şarap
- Domates

EDİTÖRDEN...

Tekin Acar Cosmetics’de sürprizler devam ediyor

- Donna Karan ile yeni yıla hazır mısınız? 30ml. DKNY Be Delicious ve 30ml. DKNY Golden Delicious, 109 TL...
- Givenchy’nin yeni yıla özel 100ml. parfüm, 100ml. deodorant ve parlatıcı gloss’dan oluşan avantajlı seti, 265 TL...

Cesur erkeğin kokusu

Modern erkeğin kokusu “7 Loewe”nin geleneksel koku yapısı sadece yedi içerikten ibaret. Ve bu içeriklerin her biri parfümle ilgili tanımlanmış değerleri simgeliyor: Yenilikçi ama sabırlı, klasik ama isyankâr, ihtiyatlı ama cesur... Parfümün üst notalarındaki gül, müge ve Fas portakal çiçeğinin yoğun etkisi, musk, vetiver ve kırmızı elma dengelenmiş.

Yazarın Tüm Yazıları