Hücreleriniz emrinizde!

Son yıllarda hücre kaynaklı terapilerin popülaritesi hızla artıyor.

Haberin Devamı

Hücresel tedavi yöntemleri, insanlığın yeni ‘gençlik çeşmesi’ olmaya aday. Bu konuda ilk akla gelen ise kök hücreye dayalı tedaviler. Detayları Clinic Ystanbul’dan Estetik Cerrah Doç Dr. Tayfun Türkaslan’dan aldık.

Doç. Dr. Türkaslan, kök hücrelerin en fazla yağ dokusunda bulunduğu keşfinin, plastik cerrahlara yeni ufuklar açtığını belirtti: “Kök hücreler, uygulandıkları dokuya dönüşebilen çoğalma özelliği bulunan, onarıcı ve tamir edici canlı birimlerdir. Aynı kişide kullanıldığında herhangi bir yan etkisi bulunmaz ve alerjiye neden olmaz. 10cc kordon kanında 14 bin adet kök hücre varken, 100 ml. yağ dokusunda 500 bin adet kök hücre mevcuttur. Bunun anlamı, eğer vücudunuzda fazla yağ dokusu varsa, buradan üretilecek kök hücrelerle gençleş-meniz mümkündür.”

Haberin Devamı


KÖK HÜCRE YLE YENY BYR “SYZ”
Kök hücreler salgıladıkları büyüme faktörleri vasıtasıyla dokularda gençleşme, onarım ve canlanma sağlar. Bunun anlamı; eğer yüzünüze kök hücreden zengin yağ dokusu verilirse, zamanın oluşturduğu kötü etkileri silmenin mümkün olduğudur. Yşlem sonrası yüzde canlanma, nemlenme, kırışıklarda azalma ve toparlanma görülür.
Doç. Dr. Tayfun Türkaslan, yüz bölgesinin yanı sıra lokal anesteziyle yapılabilen basit uygulamalarla vücudun çeşitli bölgelerindeki deformasyonların düzeltilebildiğini, popo ve meme şekillendirmede kök hücreden zengin yağ dokusu aktarımı yapıldığını söyledi ve ekledi: “Yara ve yara izlerinin düzeltilmesi de yine kök hücre tedavileri ile mümkün.”

Peeling’i doğru şekilde yapın
Güneşle birlikte ayakların özgürleşme zamanı yaklaştı. Kapalı ayakkabılara hapsettiğimiz ayaklara şimdi peeling uygulamanın tam zamanı. Ama doğru şekilde yapmak kaydıyla!

Tuz ya da şeker kristallerinden oluşan özel peeling ürünleri, sertleşmiş ayak cildini yeniden yumuşatmak için birebir. Üstelik bu bakım, sertleşmenin yeniden oluşmasını da engelliyor. Peki doğru uygulama nasıl olmalı? Yşte yanıtı...
Peeling öncesinde 10 dakika ayaklarınızı sıcak suda bekletin.
Her parmağa tek tek peeling ürünüyle masaj yapın. Ardından parmaklardan topuğa kadar ovarak ürünü cilde iyice yedirin.
Durulama sonrasında yoğun nemlendirici içeren bir ayak kremi sürün.

KENDY KANINIZLA YENYLENYN

Haberin Devamı

Son günlerde sıkça adını duyduğumuz PRP sistemi de başarılı sonuçların alındığı bir uygulama.
Kendi kanımızdan özel bir yöntemle üretilen mucizevi serum, gençleşme anlamında mezoterapinin yerini almaya aday.
Kanda bulunan trombositlerden (kan pulcukları) salgılan büyütücü ve düzenleyici faktörler, en doğal ve yan etkisiz tedavi imkanını sunuyor.
PRP sistemi saç çıkarmada, kırışıklıkların önlenmesinde, yüz gençleştirmede ve iyileşmeyen yaraların tedavisinde başarılı sonuçlar veriyor.
Uygulama 15 dk. içinde tamamlanıyor.

EDİTÖRDEN...

Süt ve baldan gelen mucize

Guerlain’in en iyi balları ve arı sütlerini analiz etmek amacıyla kurduğu platformda üretilen “Pure Royal Concentrate” içeriği, genç ve ışıltılı bir cilt hayal eden kadınlar için hazırlanan “Abeille Royal” serisinde kullanılıyor. Kırışıklıkları azaltan ve sıkılık sağlayan bu kremlerin etkisi, gençlik serumuyla birlikte kullanıldığında katlanarak artıyor.

Yumuşacık bir cilt için

Haberin Devamı

Nestidane sabunları, içeriğindeki zeytinyağı, badem yağı, fındık yağı sayesinde cildi besleme ve nemlendirme özelliğine sahip... Çiçek ve bitki özü esanslarının hoş aromaları da bu sabunların bir başka artısı... Özellikle şeftali ve kavun aromalarının bir araya geldiği “Peach and Melon”u bir an önce denemelisiniz.

Natalie Portman Dior için soyundu

Dior, kıyafet koleksiyon-larının yanı sıra parfümleriyle de gündemde. Markanın son sürprizi ise Oscar ödüllü aktris Natalie Portman oldu. Portman, markanın yeni kokusu ‘Dior Cherie’nin yüzü oldu.
Parfümün reklam filmini çeken isimse, “The Virgin Suicides”  ve “Somewhere” gibi iki önemli filmin altında imzası olan Sofia Coppola...
Reklam filminin müziği, efsane olarak anılan ve bir zamanlar Jane Birkin’le büyük aşk yaşayan Serge Gainsbourg’a ait ‘Je t’aime...’
Tabii tüm bu kusursuz seçimlerin bir araya geldiği çalışmada başrolün de kusursuz bir isme verilmesi gerekiyordu. En uygun aday ise “Black Swan”daki rolüyle Oscar kazanan Natalie Portman’dı.
Reklam filminin senaryosuna gelince... Film etkileyici bir hikayeden yola çıkıyor. Natalie Portman’ın beğendiği erkeği baştan çıkarmaya çalıştığı senaryonun sonunu ise Coppola izleyiciye bırakmayı yeğlemiş.

Haberin Devamı

GEÇEN HAFTANIN CLINIQUE KAZANANLARI

Ayşe Güner Ece Süreyya Dağdelen Emre Kurşun
Mediha Yıldırım Nurşen Hallaç Özay Demircioğlu Pelin Ynce Simge Engin Sümeyye Yayla Begüm Serap Akdemir

Yazarın Tüm Yazıları