Horlamayı kesip sancıyı azaltıyor, 100 milyon dolara yaşamı kolaylaştırıyorlar

HORLAMA, vücutta dengeyi sağlama, reflüyü engelleme, hemoroit sancılarını giderme, stresten arındırma, yatakta terlemeyi engelleme, ağrılardan arındırma gibi yaşamı kolaylaştıran fonksiyonel ürünlerde yıllık pazar hacmi 100 milyon doları yakaladı. Pazarda faaliyet gösteren ithalatçı ve üretici firma sayısı ise 50’yi bulurken, ürün sayısı da 100’lere ulaştı.

Haberin Devamı

HORLAMAYI kesen bant ve spreyler, vücutta dengeyi sağlayan bileklikler, reflüyü tetikleyen mide asitlerinin yemek borusuna kaçmasını engelleyen yastıklar, hemoroid sancılarına son veren spreyler, stresten arındıran, vücut ısısını dengeleyen, terlemeyi engelleyen yataklar, omurgaya masaj yapan diskler, manyetik alan oluşturan dizlikler gibi yaşamı kolaylaştıran ürünlerin yer aldığı fonksiyonel ürün pazarının yıllık hacmi 100 milyon dolara ulaştı. Bunda da internet ve televizyon kanalları üzerinden satış gerçekleştirilmesinin yanı sıra, pazarlamada eczane, kozmetik market ve mağaza zincirlerinin de devreye sokulması etkili oldu.
Kullanımı çok pratik olunca
İthalatçı ve üretici firma sayısının 50’yi, ürün sayısının 100’ü, pazarlama kuruluşlarının sayısının da 200’ü bulduğu pazarda, mobilyadan mefruşata, yataktan biokozmetiğe, ilaç endüstrisinden yara bantına kadar farklı sektörlerden firmalar yer alıyor. Yaşamı kolaylaştıran bu fonksiyonel ürünlerin kullanımının pratik olması, reçete ya da doktor izni gerektirmemesi de pazarın hızla büyümesinde etkili rol oynuyor.
Horlamayı önleyiciler
Arkadaşımız Cansu Mansur’un yaptığı araştırmaya göre, pazarda en fazla ön plana çıkan ürünler arasında horlama bant, sprey ve yastıkları yer alıyor. 12 milyon kişinin horlama sorunu bulunduğu Türkiye’de, bu sorun en fazla 45- 65 yaş grubunda gözleniyor. Genellikle sırt üstü yatmalarda dilin boğaz arkasına kayması sonucunda oluşan horlama, sorununa karşı geliştirilen ürünlerle ilgili olarak Türkiye’de Puranox, Medisnore, Sleepwell, Snoreless gibi firmalar yer alıyor.
Denge sorununa karşı
Fiyatların markaya göre 20 TL’den başlayıp 70 TL’ye kadar ulaştığı denge bilekliklerinden bugüne kadar 10 milyon TL’lik gelir elde eden firmalar satışları 1 milyon adede ulaştırmayı hedefliyor. Bu silikon bilekliklerde bir hologram yer alıyor. Holograma yüklenen negatif iyonlar, vücuttaki bioelektirik akımını düzenleyip, güç ve denge sağlıyor. Satışının internet üzerinden de gerçekleştiği bu bileklikler vücuttaki iyi enerjiyi ortaya çıkarıyor. 18 ile 50 yaş arasındaki tüketiciler tarafından talep edilen bileklikleri en fazla satın alan kesim ise, orta yaş üzeri oluşturuyor.
Hemoroit sancıları azalıyor
Türkiye’de her 7 kişiden birinin sık sık yaşadığı bir sorun olan hemoroide karşı geliştirilen spreyler, herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan sorun yaşayanlarda rahatlama sağlıyor. Spreylerin fiyatları 29 TL ile 50 TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Dizlikler ağrıyan yeri masajla ısıtıp kasları harekete geçiriyor

Haberin Devamı

AĞRILARDAN kurtulmak için omurgaya masaj yapan disklere, elektrik akımı veren bant ve manyetik alan oluşturan dizlikler de eklendi. Yıllık satış hacmi 50 milyon TL’yi bulan bu ürünlerde ithalatçı firma sayısı da 10’u, ürün sayısı da 20’ye ulaşıyor. Bu ürünlerin satışlarını ise yüzlerce internet sitesi ve tele pazarlama kuruluşları gerçekleştiriyor. Kosmodisk, Dermodisk, Biodisk, Power Magnetic, Kosmolife, Stopover, Magna Pads, Painmaster gibi farklı markalar altında pazarlanan bu ürünler, sorunlu bölgeleri masaj yöntemiyle ısıtıp, kasların harekete geçmesini sağlıyor. Manyetik şeritler sayesinde ağrıların azalmasına yardımcı olan dizlik ve bilekliklerin yanısıra ağrıyan bölgeye düşük elektrik akımı vererek, mikro akım tedavisi uygulayan bantlar da bulunuyor.

Haberin Devamı

Yataklar stresi ve terlemeyi azaltıyor

Stresten arındıran yatak: Kan dolaşımını artıran bu yataklar, rahatlatıcı Ginseng parfümünün kullanıldığı kumaşlarla kaplı. Kumaş ayrıca, vücut elektriğini azaltan antistatik özelliğe de sahip. Böylece, statik elektriklenmeyi ortadan kaldırarak, stresi azaltmaya yardımcı olduğu savunuluyor.
Reflüyu önleyen yastık: Özellikle geceleri yatakta düz bir pozisyonda yatmanın tetiklediği
reflü hastalığı, pek çok kişinin yaşadığı bir sorun. Bu yataklar yatış pozisyonunu ayarlayarak, mide asidinin yemek borusuna kaçmasını engelliyor.
Terlemeye karşı yastık: İçinde bulunan mikro-kapsülleri sayesinde; soğuk ortamlarda vücut sıcaklığını koruyan bu yastıklar, terleme durumunda vücudu serin tutuyor.

Yazarın Tüm Yazıları