Hızlı cilt bakım terapisi: Jetpeel

Ciltte aşırı kuruluk, doğum çatlakları, kırışıklıklar, akne ve leke problemleri...

Kadın, erkek, genç, yaşlı birçok insan uzun süren zorlu işlemlere katlanarak hem cilt sorunlarına çare arıyor hem de yaşlanma etkilerini geciktirmeye çalışıyor. Tıp ve teknoloji, daha sağlıklı ve güzel bir cilt arayışına çözümler geliştirmeyi sürdürüyor. İşte, "jetpeel" teknolojisi tüm bu uygulamalarla öne çıkıyor.

Sistem, tek başına kullanılabildiği gibi farklı cilt tedavisinde kullanılan farklı uygulamalar ile (IPL, Lazer teknolojileri, LED) birlikte kullanılarak da sonuçların etkinliği artırılabiliyor.

Dr. Yeşim Tan, cilt bakımında çözümler sunan tekniği anlattı.

n Jetpeel sistemi hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?

-
Jetpeel sistemi medikal ve kozmetik birçok uygulamada etkin olarak kullanılan yenilikçi cilt yenileme sistemi. Hızlı ve acısız olarak uygulanıyor. Cildin ihtiyacı olan tüm vitamin ve serumlar cilde verilerek ilk uygulamadan itibaren ayırt edilebilir bir yumuşaklık, ferahlık, parlaklık ve hidrasyon sağlıyor.

n İnjet tekniği nedir?

-
O da cilde gönderilen oksijen ve suyun süpersonik hızla mikro tanecikler şeklinde enjeksiyona ihtiyaç duyulmadan derin cilt katmanlarına gönderilmesi işlemi.

n Uygulama nasıl gerçekleşiyor?

-
Özel tasarlanmış başlıklarından injet tekniği ile verilen su ve oksijen mikro tanecikler cilde derinlemesine aktarılıyor. Ayrıca yapılan bakım ve tedaviler sırasında cildin ihtiyacı olan serum ve vitaminler de bu teknik ile rahatlıkla uygulanabiliyor.

n Jet-peel hangi koşullarda uygulanıyor?

-
Jetpeel uygulaması derinin kuruluğunun giderilmesi, akne ve yara izlerinin görünümlerinin düzeltilmesi, kırışıklıkların engellenmesi, lekelerin giderilmesinde ve özellikle cilt gençleştirmede kullanılıyor. Ayrıca sivilceli ciltlerde ve diğer cilt kalınlığının arttığı durumlarda da jetpeel bakımları uygulanabiliyor. Uygulamalar, ağrı ve rahatsızlık vermeden cilt sorunlarını kolayca çözebiliyor.

n Vücudun hangi bölgelerinde kullanılıyor?

-
Daha çok yüz, boyun ve dekolte alanlara uygulanıyor. Eller, ayaklar, göğüs, sırt, dirsekler gibi ihtiyaç gösteren tüm vücut bölgelerinde kullanılabiliyor.

n Kaç seans gerekiyor?

-
Hastanın ihtiyacını oluşturan sağlık probleminin giderilmesinde doktor, cildin temizlik ve bakımında estetisyenin belirlediği müşteriye veya hastaya uygun protokol uygulanıyor. Jetpeel uygulamaları minimum 5, maksimum 30 günde bir uygulanıyor.

n Uygulama sonrasında ciltte nasıl değişiklikler gözleniyor?

- Jetpeel uygulamasının hastanın cilt berraklığı ve parlaklığı üzerindeki önemli etkisi kanıtlanmış. Uygulama sırasında, cilt pembe bir renk alabiliyor ya da cilt tipine bağlı olarak cilt rengi daha da açılabiliyor. Ancak uygulama bittikten 15-30 dk sonra, cilt asıl rengine dönüyor ve kişi hiçbir rahatsızlık hissetmeden günlük aktivitelerine rahatlıkla dönebiliyor.

n Hangi sorunlarda kullanılması uygun?

- Jetpeel, cilt detoksu, peeling (yüzeyel-orta-derin), foto yaşlanma, hiperpigmetasyon, ciltte aşırı kuruluk, doğum çatlakları, kırışıklıklar, iğnesiz mezoterapi, akne ve leke gibi medikal uygulamaların yanı sıra kozmetik amaçlı yapılan bakımlarda da etkin olarak kullanılıyor.

n Uygulamalar ne kadar sürüyor ve seans ücretleri neler?

-
Ortalama tedavi süreleri hastanın problemine bağlı olarak 3-4 haftada bir kez uygulanabiliyor. Ortalama seans ücreti 150-250 YTL arasında değişiyor.

SOĞUKLAR EN ÇOK HASSAS CiLTLERi ETKiLiYOR

Dışarıda rüzgar ve yağmur, içeride ise kuru hava ve sıcak banyo hassas ciltlerin en önemli iki düşmanı. Tabii, doğru kullanılmayan cilt ürünlerini de dikkate almak şart.

Cildin doğal asit koruma mantosunun iki fonksiyonu var: Bakterilerin girişini engelliyor ve nemin buharlaşmasını önlüyor. Ancak her iki koruma mekanizması da yara alabilecek kadar zayıf olabiliyor. Örneğin, sık banyo ve aşırı sıcak su cildin koruma kalkanını etkiliyor. Gözenekler açılıyor ve yağlar (lipid) ciltten atılıyor. Koruma tabakasında eksiklikler oluşuyor ve dolayısıyla cilt dışarıdan gelebilecek zararlara karşı savunmasızlaşıyor. Cilt aynı reaksiyonu alkol içeriklik deodoranlar ve toniklere karşı da gösteriyor. Kimyasal (meyve asitleri) ya da mekanik (şeker), peeling ürünleri de hassas ciltler için tabu. En iyi yöntem haftada bir uygulanan temizleme maskeleri. Cilt yüzeyinde genişlemiş kılcal damarları bulunanların da soğuk ya da sıcak (sauna), sıcak içecekler ve acılı yiyecekler gibi kan dolaşımını artırıcı faktörlerden kaçınmaları şart.

Modanın kozmetikle buluşması

Güzelliklerine düşkün kadınların en yeni vazgeçilmezleri son dönemde ilhamını modadan alıyor. Modanın kozmetikle buluşması da ortaya tasarım açısından da "kişiye özel" ürünler çıkarıyor.

Kozmetiğin biz kadınlara dikte ettiği ürünler son yıllarda bakım dışında ikinci bir amaca daha hizmet ediyor; tutkulara... Moda ve kozmetiğin neden bu kadar iç içe geçtiğine gelince; her ikisi de kadınlar için vazgeçilmez bir hal alınca moda ve kozmetiğin birlikte anılmaya başlaması kaçınılmaz oldu. Hadi, gelin ünlü markaların güzelliğine düşkün kadınlara yönelik hazırladıkları yeniliklere bir göz atalım...

Çanta tutkunuysanız o zaman Hermes’le buluşmanız kaçınılmaz. Dünyanın en ünlü markalarından biri olan hermes el yapımı çantalarıyla kadınların gönlünü fethetmeye devam ederken şimdi de güzelliklerine el atmış durumda. Sezonda makyaj çantalarında da imzası bulunan marka "Be Bop" serisinde gece, günlük ve seyahat boylarıyla kadınların hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Moda tutkunları neden püskülü seviyor dersiniz? Çünkü her tarza sıra dışı bir hava katıyor. Dolayısıyla bakımlı kadınların da ilgisini çekmesi olağan. Helena Rubinstein’in "Wanted Elixir" rujları lüksten hoşlanan kadınlar için Gucci’nin özel olarak hazırladığı aynalı anahtarlıkları hediye olarak veriyor.

Amerika’da GAP’in en yüksek fiyatlı markası olan Banana Republic artık kült olmuş durumda. Modaevi sezonda güzelliğine tutkun kadınların koku alma duyularını şımartıyor. Pembe renkli logolu cam bardağın içindeki mumla soğuk kış günlerinde yaza özgü nilüfer çiçeğinin taze kokusuyla hayallere dalmaya davet ediyor.

Ricardo Tisci, Givenchy için hazırladığı yeni kış koleksiyonuyla kadınların aksesuvara olan düşkünlüğünü bir kat daha artırıyor. Bunun için markanın kozmetik serisi içinde aynı zamanda anahtarlık olarak da kullanılabilen metal kapaklı sınırlı olarak üretilen özel dudak parlatıcısını 50 euro ücretle marka tutkunlarına sunuyor.

ÜRÜN MARKET

Spor ve moda bir arada

Sergio Tacchini araştırmacıları yeme alışkanlıklarından tutun da giyim kuşama kadar hayatta çoğu şeyin zamanla değiştiğini ancak spor alışkanlığının değişmediğinin farkına vardı ve "spor hayattır" felsefesiyle Feel Good serisini yarattı. Güneş ışığıyla dolu ve iyi bir yaşam kalitesine sahip İtalya’nın en güzel yerlerinde dolaşıyormuşsunuz hissi veren Feel Good, zamanını doğru kullanan ve iç enerjisinin farkında olanların vazgeçilmez kokusu haline gelecek.0

Erkeğin yaşam tarzı

Ferrari’nin olağanüstü başarısını getiren zafer ve başarı tutkusu Passion serisinin ilham kaynağı oldu ve tutku kokuya dönüştü.

Büyüleyici ve kolayca belleklerde yer edinen koku, modern ve yenilikçi akımlar takip edilerek hazırlanmış. Seçkin, prestijli ve fark edilebilir notaları sayesinde tutkuyu derinden hissetmenize yardımcı olacak.

Saçlarınızı şımartın

Güney Fransa’nın kişiliğini oluşturan bereketli lavanta tarlalarından ilham alan Tact Lavande serisi kendini şımartmak isteyenler için... Lavanta doğada bulunan en aromatik bitkilerden biri; sakinleştirme, yatıştırma ve besleme özelliklerine sahip. Fransız lavanta yağları ile zenginleştirilmiş Tact Lavande serisi, saçlarınıza bakım yaparken Güney Fransa’nın havasını yaşamanızı sağlıyor. Şampuan ve saç kreminden oluşan seri saçlı besliyor ve parlaklık kazandırıyor.
Yazarın Tüm Yazıları