Hilton’a Sabancı’nın adı yetti

Graziano Moro ve Renato Pigatti’nin tasarımcılığını üstlendiği Paris Hilton Collection markasının basın lansmanı, geçtiğimiz hafta modanın başkenti Milano’da yer alan Coin Alışveriş Merkezi’ndeki Globe Restaurant’da gerçekleşti.

Dünya basınının büyük ilgi gösterdiği tanıtıma, Türkiye’den sadece FashionTV Magazin Yayın Editörü Didem Ellialtı katıldı. Hilton, Ellialtı’ya verdiği röportajda modayı çok sevdiği için tasarım dünyasında yer almak istediğini ve Graziano Moro ile güzel bir ortaklığı olduğunu, yakında İstanbul’da da mağaza açacağını anlattı. Çalıştığı kanalın sahibinin Demet Sabancı olduğunu söylediğinde Paris Hilton’un hiç düşünmeden görüşmeyi kabul ettiğini belirten Didem Ellialtı’nın bu ilginç röportajı, FashionTV Magazin’in kış sayısında yayınlanacak.

Yarış bitti

2008 Dünya Offshore Şampiyonası, geçtiğimiz gün düzenlenen yarışla sona erdi. 3-4 Mayıs’ta İstanbul Çırağan Palace Kempinski önündeki yarışlarla başlayan şampiyona, sırasıyla Adana, Mersin, Antalya, Van ve Kocaeli’deki yarışlarla devam etti, 28 Eylül günü İstanbul-Moda sahilinde yapılan final ayağı ile de son buldu. YKM Yönetim Kurulu Üyesi Saruhan Tan ve Kerim Zorlu da şampiyonaya katılan isimler arasındaydı. YKM Sport-Davidoff Takımı adı altında, geçtiğimiz yılın üçüncü gelen teknesiyle yarışan ikili, tüm çabalarına rağmen dereceye girmeyi başaramadı.

Bronx’da konser

Beyoğlu’ndaki Bronx Club’da 18 Ekim akşamı Sattas & İstanbul Ska Foundation konseri düzenlenecek. Meraklısı için biraz da bilgi vereyim: İstanbul Ska Foundation, geçen yıl kurulmuş bir grup. Dub’dan surf’e, raggamuffin’den hip-hop’a kadar birçok tarza göz kırpan grup, tüm bu müzikleri Jamaika köklerine sadık Early Reggae-Ska altyapısı ile harmanlıyor. İstanbul Ska Foundation, saksafonda Berk, gitar ve geri vokallerde Cihan, basta Gökay, trompet ve vokallerde Özgür, armonika ve melodikada Tuna, davulda Gun Shock’tan oluşuyor... İzlemeye değer...

Koçarslan’la anlaştı

Bodrum-Türkbükü’nün en gözde mekanlarından Güverte Bar, yaz sezonu bitince müdavimlerini İstanbul’da ağırlamaya başladı. Gökhan Osgan, Ortaköy’deki gece kulübünün sahibi Mehmet Koçarslan’la anlaşıp mekanı Güverte adıyla hizmete açtı. Güverte’de bayramın ikinci günü Hakan Altun’un, 3 Ekim akşamı ise Ferhat Göçer’in sahne alacağını da ekleyeyim.

Eda Hanım önden gitti

Nurettin Hasman, önceki gün Atatürk Havalimanı’nın dış hatlar terminalinde objektiflere takıldı. Bayram tatilini geçirmek üzere Paris’e gidiyordu; ama yanında sevgilisi Eda Taşpınar yoktu. Çok geçmeden işin aslı ortaya çıktı. Meğer Taşpınar ondan birkaç gün önce Fransa’ya uçmuş. Çünkü rahat rahat mağazaları dolaşmak ve kış gardırobu için biraz alışveriş yapmak istiyormuş.

Eşsiz tatil

Eşi Esra Gürsoy’dan ayrılma kararı alan ve şu sıralar boşanma davasının sonuçlanmasını bekleyen Sinan Gürsoy, bayram tatiline oğlu Can ile birlikte çıktı. Baba-oğul önceki gün Fransa’ya gitti. Tatillerini Paris’te geçirecek olan ikili, bu seyahat sırasında birçok çocuğun rüyasını süsleyen Eurodisney’i de gezecekmiş.

Okuma yazma bilmeyenler için konser verecekler

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Rotary Derneği’nin okuma yazma bilmeyen vatandaşlar için geliştirdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında Almanya’da konserler verecek. Konserlerin gelirleri ile Kemalpaşa, Menemen, Kiraz, Torbalı gibi birçok ilçede okuma yazma kursları açılacak. Münih’teki Chiemsee Rotary Kulübü’nün de desteklediği proje kapsamında ilk konser 19 Ocak 2009’da olacak. Alman orkestra şefi Hansjörg Schellenberger yönetiminde Münih’te gerçekleşecek olan, Alman arp sanatçısı Margit Anna Süss’ün solist olarak yer alacağı bu konserde, Zülfü Livaneli’nin Senfonik Suit adlı eseri de seslendirilecek. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 21 Ocak’ta ise Münih’ten Köln’e geçecek ve Show Türk Televizyonu’nda canlı yayına katılacak. 22 Ocak’ta da Betin Güneş yönetiminde aynı şehirde müzikseverlerin karşısına çıkacak. Bu arada, yapılan açıklamaya göre İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın turnesine Zülfü Livaneli de katılacak.

Yazarın Tüm Yazıları