Hiç dokunmadan bin dert işit

Haberin Devamı

YENİFOÇA’da evleri olan gazeteci Atilla Köprülüoğlu’nun mektubunu, eski belediye danışmanlarından Tufan Eraykutlar’ın da yakınma ve girişimlerini iletiyorum bugün.
“Yenifoça üvey evlat gibi görülmeye devam ediyor. Sezon başladı. Temizlik, deyim yerindeyse tam gaz. Her yer çöp, otluk, hurdalık. Belediyelikten düşüp Foça’nın bir mahallesi olan Yenifoça’nın fedakar emekçileri, iki römork bir kamyonla her yere yetişmeye çalışıyor. Sivrisinek istilası, aman aman. Yollar, delik deşik. Gelelim atık arıtma sistemine. Mesafe alınan bir santim yok. Karayolları ile güzergah konusunda sorun yaşanmaya devam ediliyor. Her yer fosseptik kokuyor. Caddeler, sokaklar...

Ahali isyanda


İzmir’in neredeyse köyleri bile arıtmaya kavuştu, Yenifoça hala vidanjöre mahkum! Faturalarında ‘atık su bedeli’ gören ahali şöyle dertleniyor:
‘Şu an an neredeyse bine yakın inşaat var bölgede. Bunların inşaat ve ruhsat harçlarını düşünün! Nereye gidiyor paralar? Foça Belediyesi’ne. Yani, Yenifoça, Foça Belediyesi’ni besleyen ana damar. Peki, neden Yenifoça’ya bir şey yapılmıyor? Sadece çöp toplanıyor, ot biçiliyor. İçme suyu sistemi yenilendi. Neredeyse her sokakta, caddede patlaklar. Sürekli su kesintisi.

Haberin Devamı


Teknelere marina
 
Çok sayıda kaçak inşaat var. Şikayet olursa, encümenden sadece para cezası çıkıyor. Yıkım yok! Neden? Foça Belediyesi’nin yıkım ihalesine katılan yokmuş da ondan..O zaman Büyükşehir’den yardım istensin... İZELMAN, İZBETON gibi dev şirketleri var İzmir’in.”
Ahalinin büyük kısmı, Burunucu Plajı’nda bağlanan teknelerden de şikayetçi. Belediyenin bu teknelere Foça’daki gibi mini marina yapmasını istiyor. Tarihi Taş İskele’nin de restorasyonu isteniyor. Yenifoçalı’ya bir dokun, bin işit! Dertlenen dertlenene. Benden iletmesi.


Atilla KÖPRÜLÜOĞLU-Gazeteci


Kaçak yapılardan bıktı sonunda yargıya taşıdı


BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nde çeşitli dönemlerde görev yapan Tufan Eraykutlar da Ekim 2002’den bu yana yazları Yenifoça’da. Eraykutlar, bölgedeki kaçak yapılaşmadan yakınıyor. Çeşitli kez belediyeye başvurduğunu vurgulayan Eraykutlar, sonuç alamayınca konuyu yargıya taşımış. Eraykutlar’ın başvurusu üzerine kaymakamlık, belediyeden aldığı yazıya dayanarak yanıt vermiş. Belediye yazısında, “kaçak yapıların yıkımı için ihalelere katılan olmadığı için yıkımın gerçekleşemediği” bildirilmiş. “Bazı kaçak yapılar için yasal işlemlerin yapıldığı, mühürleme işleminden sonra inşaata devam edilmesinin sözkonusu olmadığı, kaçak inşaatlara belediyenin gerekli hassasiyeti gösterdiği ve göz yumulmasının söz konusu olmadığı” vurgulanmış.
Tufan Eraykutlar, geçmişteki deneyimlerine dayanarak, Foça Belediyesi’nin Büyükşehir’e bağlı olduğunu anımsatıyor, “Yıkım için İZBETON ve vilayetten destek alabilirler” diyor.

Haberin Devamı

Hiç dokunmadan bin dert işit

Güzelyalı Parkı gayet güzel olmuş


GÜZELYALI Fuat Göztepe Parkı yenilendi ve geçen cuma akşamı Bengü konseriyle açıldı. Park için birçok şey söylendi. Kimi beğenmedi, kimi eski halinin aranacağını söyledi, saygı duymak gerek. Önceki gün, saat 12.00 sıralarında parka gittim. Havuzuyla, çevresindeki oturma gruplarıyla, mini amfitiyatrosuyla, Göztepe Yelken Kulübü’nün standıyla ve herkesin belleğindeki mermer aslan heykeliyle, park benden tam not aldı. Göztepe’nin efsane takımının rölyefi de çok yerini bulmuş. Parktaki çoğu kişi de beğenilerini dile getiriyordu. Bu fotoğrafı da o saatlerde çektim. Konak Belediyesi’ne, emeği geçenlere teşekkürler. Hepsinin ellerine sağlık.

Yazarın Tüm Yazıları