Her gün 3 bin kişi intihar ediyor

"İyiler genellikle intihar ederler / Sadece kaçmak için / Ve o geride kalanlar asla tam olarak anlayamazlar / Neden biri onlardan kaçmak istesin ki..."

Haberin Devamı

Charles Bukowski, bu sözlerle özetliyordu ’en iyi’lerin intihar gerekçesini. Tabii vazgeçmişlik felsefesiyle beslenmiyor her intihar eden. Aşk için de intihar eden var, ekonomik sorunlar yüzünden de... Biz asıl konuya dönelim: İntiharı seçenlerin sayısı her geçen gün artıyormuş. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), son 50 yılda dünyada intihar oranının yüzde 60 arttığını, her gün yaklaşık 3 bin kişinin intihar ettiğini ve bunun da ortalama her 30 saniyede bir kişinin intihar ettiği anlamına geldiğini açıkladı. Bir ek bilgi daha: İntihar vakaları en çok gelişmekte olan ülkelerde yaşanıyormuş.

Wembley’e ilk ayak basan Türk futbolcu kim

İngiltere’deki 5-0’lık maçta milli takım antrenman için Wembley Stadı’na geldiğinde otobüsten inip yeşil çimlere doğru depar atan Abdülkerim Durmaz’ı Wembley’e ilk ayak basan Türk olarak bilirdik... Bu unvana bir ortak çıktı. Fenerbahçe’den Galatasaray’a kaçırılmasıyla tanınan Hasan Vezir, Boxer dergisine verdiği röportajda şu tarihi açıklamayı yaptı:

H. Vezir: Wembley’e ayak basan ilk Türk futbolcusu Abdülkerim değildi. Ben de vardım orada.

- Kim ayak bastı önce?

H. Vezir: Ben bastım. Aslında Abdülkerim ile ikimiz bastık. Otobüs stada yanaştığında Abdülkerim ve ben depar attık. Wembley’e giren ilk Türkler olduk.

Fuhuşta erkeğe ceza geliyor

Basit bir soru: Fuhuş neden engellenemiyor? Basit soruya basit cevap: Her sektörde olduğu gibi fuhuşta da son sözü arz-talep dengesi söylüyor. İngiltere’deki İçişleri Bakanlığı müsteşarlarından Fiona Mactaggart, işte bu basit yanıttan yola çıkarak oranı her geçen gün artan fahişeliği önlemek için para karşılığı seks satın alan erkeklerin cezalandırılması yönünde parlamentoya önerge sunacağını açıkladı. Mactaggart, "Fahişeliğin bedeli kadınlar için çok ağır oluyor.

Kadınlar ne kadar korunmasız olursa, erkeklerin ödediği bedel de o kadar ucuz oluyor. O yüzden seks satın alan erkeklere de en az para karşılığı onlarla yatan kadınlara olduğu kadar ceza verilmediği sürece seks trafiği büyümeye devam edecek" diyor. Doğru söze ne denir? "Fuhuşu önleyeceğiz" diyenlere duyurulur!

Hacker’lar trafik cezalarını sildi mi

Hep milliyetçi hacker’lar eylem yapacak değil ya... Redhack (Kızıl Hackerler Birliği) adlı solcu bir hacker grubun, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı’na ait internet sitesine sızıp, online sistemdeki tüm trafik cezalarını sildiği iddia ediliyor. Yaklaşık bir saat sürdüğü öne sürülen bu sanal eylemin gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi. Genellikle devlet kurumlarını hedef alan Redhack, daha önce de İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesini hack’lemişti. Trafik cezalarınıza göz atsanız iyi olur!

Kim ne dedi

Haberin Devamı

 Şevçenko ve Nesta’yı alsak, onları gözümüzü kırpmadan oynatırız.

(Eh bi zahmet oynatıver Ertuğrul Sağlam...)

n Bu söylentileri çıkaranlara mahkeme açacağım.

(Helin Avşar, "Dava açacağım" demeye çalışırken)

n Kadınların tacizleri hoşuma gidiyor. Ne var ki yani popomu ellemişlerse? Öldüm mü?

(Ölmezsin Murat Boz, bilakis yaşama sevincin artar, pozitif enerjiyle dolup taşarsın.)

n Ben 10 yaşımdan beri İngilizce biliyorum. Ben İngilizce’yi 10 farklı lisandan, pardon aksandan konuşabiliyorum.

(Mustafa Sandal, engin İngilizce bilgisini dışa vururken.)

n Seni burada tokatlarım. Ne demek sorun yok! Uçağın kapısını açtır, çocuğu orada kustur.

(Uçakla İzmir’den İstanbul’a giden Bülent Ersoy, gıda zehirlenmesi geçirdiği için kusan çocuğu susturması için hostese talimat verirken...)

n Ortak noktalarımız çok fazla. Ben 25, o 17 yaşında.

(Kadir Doğulu, yakında evleneceği sevgilisi Hande Yener’in oğlu Çağın ile ortak noktalarını anlatırken...)

n Rahşan Gülşan: Altın Portakal’ı düzenleyenler eğer, ’DVD’si çıkmış filmler festivale katılamaz’ kuralını değiştirmezlerse, onlara en sağlam basın geri dönüşünü sağlayan Cem Yılmaz’ı festivale getiremeyecekler demiştim. Malum, geçtiğimiz sinema sezonunda ’Hokkabaz’ filmini yayınlayan Yılmaz, ülkemiz gerçekleriyle uzaktan yakından alakası olmayan bu kural yüzünden filmini festivale getiremiyor.

(DVD’si çıkan filmin festivale katıldığı nerede görülmüş...)

Yazarın Tüm Yazıları