Haydi şimdi yarışma zamanı

Türkiye’nin en büyük et entegre tesislerinden biri Lezita. Lezita Et Entegre Tesisi, taze piliç eti, şinitzel ve but ızgara gibi spesiyal ürünler, kadınbudu köfte ve döner gibi pratik ürünler, dondurulmuş ürünler ve yumurta üretimi yapıyor.

Lezita İngiliz Perakendeciler Birliği tarafından kurulmuş olan British Retail Contortium’un Gıda Güvenliği Belgesi’ni (BRC) de alarak başarısını taçlandırmış bir firma.
Lezita, bu günlerde başka bir telaş içinde. Sizlere daha önce de duyurduğum bir Tavuklu Yemekler Yarışması bu. Firma “Türkiye’nin En Güzel Tavuklu Yemekleri” kitabını yapmayı amaçlıyor ve kitapta yayınlanacak tarifleri belirlemek için bir yarışma düzenliyor.
Yarışmaya katılmak çok kolay. Tarifinizi ya isim soyadı ve bir fotoğraf eklentisiyle www.lezita.com.tr internet adresindeki yarışmayla ilgili bölüme ya da Lezita Kemalpaşa mah. 412. sok. No: 4 Pınarbaşı/İzmir adresine göndereceksiniz. Tarifler siteye girenler tarafından oylanacak ve böylece ilk yüze giren tavuklu yemekler belirlenecek. Daha sonra jüri üyeleri olarak yemek kitabında yer alacak olan 30 tarifi belirlemeye çalışacağız. Finale kalan 10 yarışmacıysa Lezita’nın davetlisi olarak 16 Mayıs’ta İzmir’de yapılacak olan final gecesine katılmaya hak kazanacak. O gece tarifler uygulanacak ve jüri üyeleri yapılan yemekleri tadarak ilk üçü belirleyecek. İlk üçe giren tarifler ise sahiplerinin isim ve soyadlarıyla bu köşede yayınlanacak. Yarışmaya katılanlar sürpriz armağanlar da kazanacak.

6 KİŞİLİK
HAZIRLAMA SÜRESİ 20 DAKİKA
PİŞİRME SÜRESİ 60 DAKİKA
MALZEME LİSTESİ


YAPILIŞI : Sotelik ya da taskebaplık et, normal kuşbaşı etin yarısı büyüklüğünde olur. Sotelik eti orta boy bir tencereye aktarıp üzerine zeytinyağını (tereyağı da kullanabilirsiniz) koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak etlerin rengi kahverengiye dönünceye kadar, 5-6 dakika kavurun. Üzerine arpacık soğanları ya da yarım ay şeklinde doğradığınız kuru soğanları ekleyip soyulmuş sarmısakları katın. Karıştırarak 5 dakika daha kavurduktan sonra tuz ve karabiberi serpin. Üzerine, yaklaşık 10-12 su bardağı sıcak suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu aktarıp orta ısılı ateşte, tencerenin kapağı kapalı vaziyette, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Tarçın, yenibahar, kırmızı pul biber ve portakal suyunu da ilave edip yemeği 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp ve özellikle pilavla birlikte sıcak sıcak servise sunun.
Yazarın Tüm Yazıları