Hayat da aşk da tesadüfleri sever

Ömer Faruk Sorak, Yahşi Batı’nın ardından bu kez bir aşk filmiyle karşımızda.

Haberin Devamı

FİLMİN FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN - WEB TV

FİLMDEN KARELER - Foto Galeri

AŞK TESADÜFLERİ SEVER

Yön: Ömer Faruk Sorak

Oyn: Mehmet Günsür, Belçim Bilgin, Altan Erkekli, Yiğit Özşener

Tür: Romantik-Dram

Süre: 118 dk.

Eşi İpek Sorak’la olan tesadüflerle örülü ilişkisinden yola çıkılarak yazılan senaryoyu perdeye taşıyan ünlü yönetmen izleyenlere hikayesi, görüntüleri ve geri dönüşlü etkileyici kurgusuyla keyifle izlenen bir film sunuyor. Doğumlarından itibaren defalarca yolları kesişen ama bir araya gelmeleri için uzun bir süre beklemek zorunda kalan Özgür ve Deniz’in 33 yıla yayılan aşk hikayesi var perdede. Başrollerdeki Mehmet Günsur ve Belçim Bilgin Erdoğan’ın kimyalarının tutmuş olmasının bu duygusal aşk filminin başarısındaki rolü yadsınamaz.

Haberin Devamı

Aşk Tesadüfleri Sever…

/images/100/0x0/55eab17af018fbb8f890b054Vizontele, GORA, Sınav ve Yahşi Batı’yla hafızalarımızda sahneler bırakan yönetmen Ömer Faruk Sorak bu kez her şeyiyle kendisine ait bir filmle karşımızda.

Ünlü yönetmen, eşi İpek Sorak’la tesadüf ve kesişmelerle dolu olan karşılaşma ve tanışma hikayelerini beyazperdeye taşıyınca ortaya kişisel ve samimi bir film çıkmış.

Ömer ve İpek, evlendikten sonra aynı doktor tarafından doğurtulduklarını ve geçmişlerinde defalarca karşılaşmış olduklarının farkına varmışlar.

Ve Ömer Faruk Sorak, İpek Sorak’ın yazdığı hikayeden yola çıkarak, kesişmelerin yön verdiği bir aşk filmi çekmeye karar vermiş.

Hikayesini ve proje danışmanlığını İpek Sorak’ın yaptığı filmin senaryosunu Nuran Evren Şit Erdik’e teslim etmişler.

AYNI GÜN AYNI HASTANEDE KESİŞEN HAYATLAR

Aşk Tesadüfleri Sever, çıkış noktasından da anlaşılacağı üzere, yaşamları boyunca yolları farkında olmadan sürekli kesişen iki gencin, yıllar sonra bir araya gelmesini ve sürekli ertelemek zorunda kaldıkları aşkı bulmalarını konu alıyor.

Tesadüflerin yön verdiği bir ilişki var filmin merkezinde.

Ana karakterler hayata büyük bir enerjiyle bağlı, deli dolu oyuncu Deniz ve naif, sakin fotoğrafçı (burada Ankaralı fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut’un da katkısı büyük olmuş) Özgür.

Haberin Devamı

İkisi de Ankara’da aynı hastanede, aynı gün doğmuşlar. Aynı mahallede büyümüşler. Hatta küçükken birbirlerine aşık bile olmuşlar. Sonra birbirlerinin izini kaybetmişler ve yolları İstanbul’a uzanmış.

Hayat da aşk da tesadüfleri sever

HERKES KENDİ KURALLARIYLA SEVİYOR

Farklı rüzgarları arkalarına alıp, oradan oraya savrulurken, tesadüflerin beslediği bir karşılaşmayla yolları tekrardan kesişiyor.

Deniz’in uzun yıllar devam eden ve evliliğe doğru giden bir ilişkisi var. Ama sorunları da var. Birlikte olduğu adam onu kendi kalıpları içine sokup öyle sevmeyi tercih ediyor.

Özgür ise fiziksel rahatsızlığının getirdiği sorunlarla baş etmeyi, zor da olsa öğrenmiş. Çocukluğundan beri peşini bırakmayan rahatsızlığı hayallerini bir kenara koymasına neden olmuş belki, ama nereye kadar?

Haberin Devamı

Aşk Tesadüfleri Sever'deki tesadüflerin fazlalığının bir kısmı tabii ki film icabı. Bunu bilerek ve kabul ederek giderseniz kuşkusuz çok daha keyifli bir seyir olur.

ÇOCUKLUK YILLARIMIZA GÖTÜRÜYOR

Aşk Tesadüfleri Sever, iki başrol oyuncusunun üzerine kurulu bir aşk filmi. Aşk filmi denince akla genelde romantik komediler geliyor ama bu kez karşımızda dramı ve romantizmi ağır basan bir çalışma var.

Bolca ağlatıyor, duygulandırıyor ve aşk ve ilişkilerdeki tesadüfler üzerine düşündürüyor.

Ömer Faruk Sorak’ın izleyicinin ilgisinin dağılmasını engelleyen, geri dönüşleri yerinde, etkileyici bir hikaye anlatımı var.

Geri dönüşler, çocukluğumuzun geçtiği 70’ler 80’ler dünyasına, mahalle bakkallarına, fotoğraf stüdyolarına, çocuk sesleriyle dolu sokak aralarına doğru hoş bir nostaljik yolculuğa çıkarıyor bizleri.

Haberin Devamı

Bu noktada Deniz ve Özgür’ün çocukluk ve gençlik yıllarını oynayan oyuncuları da anmak gerek. Özellikle Deniz’in küçüklüğünü oynayan hınzır, şirin şeker yaramaz kız Reyhan Asena Keskinci’ye alkış. 

AYDA AYSEL’İN OYUNCULUĞUNA DİKKAT

Altan Erkekli ve Ayda Aksel’in oyunculukları öne çıkan diğer performanslar. Hatta Ayda Aksel’in, yardımcı kadın oyuncu ödüllerinde konuşulacak bir performans sergilediğini söyleyebilirim.

Ve tabii başrollerdeki Mehmet Günsur-Belçim Bilgin ikilisi. Kimyalarının tutmuş olması filmin inandırıcılığı ve etkisi açısından önemli.

Mehmet Günsur’un rahat, samimi ve izleyenlere huzur veren oyunculuğu oynadığı karaktere sempati duymamızın ve sevmemizin en önemli nedeni.

Haberin Devamı

Belçim Bilgin ise sinemamızın yeni bir yıldız kazandığını müjdeler gibi.

OZAN ÇOLAKOĞLU SÜPER BİR İŞ ÇIKARTMIŞ

Zengin sinematografisi, muhteşem görüntüleri ve müzikleriyle de etkileyici bir film Aşk Tesadüfleri Sever.

Ankara, Ankara olalı hiç bu kadar güzel görünmemişti sanırım. Ömer Faruk Sorak’ın kamerasının sihirli dokunuşlarını hissetmemek mümkün değil.

Müzikler filmi anlatıyor desek, yalan olmaz herhalde. Özellikle de tesadüflerin hayatımızdaki yeri üzerine kurulu olan, Deniz ve Özgür’e “olamaz mı olabilir” dedirten Bülenç Ortaçgil şarkısı Eylül Akşamı, filmin bir özeti gibi.

Bu şarkıyı Mehmet Günsur ve TNK’nin seslendirmiş olması da filme ayrı bir hoşluk katmış.

Benim filmle aynı gün piyasaya çıkan soundtrack’indeki favori şarkılarım ise Teoman’dan Değirmenler ve Şebnem Ferah’tan Hoşçakal.

Ayrıca Ozan Çolakoğlu imzalı tema müzikleri duygusu yoğun sahnelerin daha da içimize işlemesini sağlıyor.

PEKİ YA SİZİN TESADÜFLERİNİZ?

Aşk Tesadüfleri Sever, hikayesi, anlatımı, oyunculukları, dramı, acıyı, hüznü ve aşkı anlatış şekli ve yüksek sinematografisiyle etkileyici bir film.

Filmden çıktıktan ve gözyaşlarınızı sildikten sonra aşkın tarifini, kendi hayatınızdaki tesadüfleri ve kesişmeleri gözden geçirmeye hazır olun.

Kim bilir nerelerde, kime, kimlere teğet geçiyoruz? Düşünmeye değer.

 

Yazarın Tüm Yazıları