Hayal dünyasında yaşıyorum

Güzin Abla, ben daha 15 yaşında küçük bir kızım. Belki sana çok basit gelecek ama insanın ne zaman başına bir şey gelse, en büyük derdinin o olduğunu sanır.

Sorunum hayallerim... Hayallerim o kadar güzel ki... Olması imkansızların hepsi orada. Hayallerimde istediğimle tanışıyorum, onunla aşk yaşıyorum, bu o kadar güzel ki gerçek hayatımdan memnun olamıyorum. O aşk yaşadığım bir ünlüyse haberlerde gördüğümde üzülüyorum, kıskanıyorum. Bazen gerçekten aşık oluyorum ve gerçekleşmediği için ağlıyorum. Duygularımı kimseye anlatamıyorum. Anlatsam da anlamıyorlar. Hayallerim olmadan da yapamıyorum; hayallerimle de...

Kendimi olduğumdan farklı görüyorum; mesela bir erkek olarak... Hem de 24 yaşında çok zengin biri olarak... Hayranı olduğum yabancı ünlülerle tanışıyorum ve çok mutlu hissedip aşık oluyorum... Bu beni kötü hissettiriyor. Ne olur bana bir çıkış yolu göster. Sürekli duygulu şarkılar dinleyip hüzünleniyorum. Lütfen bir cevap yaz çünkü anlatacak kimsem yok. Eğer bunları anlatırsam benimle dalga geçerler. Yolda yürürken bile hayalimde olabilecek yakışıklı erkeklere, güzel kızlara bakıyorum. Yardım edersen çok sevinirim Güzin Abla...

RUMUZ: KAFAM KARIŞIK

Ben 16 yaşlarındayken, hatıra defterimin ilk sayfasına bir desen yapıştırmıştım. Burada bir kız, yıldızların arasında, ayın hilal şeklindeki ucuna oturmuş, ellerini çenesine dayamış hayal kuruyordu. Annem bu resmi bana benzetmişti. Çünkü ben de hayal kurmaya bayılırdım. Ben de 16 yaşındaydım.

Ama hayallerim seninki kadar karmaşık değildi. Kendimi zaman zaman ünlü yabancı bir şarkıcının ya da tiyatro sanatçısının yerine koyduğum ve sahneye çıktığımı hayal ettiğim çok olmuştur. Demem o ki, genç kızlar hayal kurmaya bayılırlar, bu kötü bir şey de değil. Ama bunu abartmamak gerekir. Bir kişilik bölünmesi şekline dönüşürse sorunun giderek büyür. Hele hayallerini gerçek sanıp, acılar yaşaman doğru değil.

Gün gelir, hayalle gerçeği birbirinden ayırt edemez olursun, bu da psikolojik bir sorun haline gelebilir. Zaten bu hayal dünyandan vazgeçmezsen, bu ruhsal durumun sürerse bir psikoterapiye ihtiyacın olacaktır. Bu konuda yardımcı olması için de sana Prof. Dr. İlkay Kasatura’yı öneririm. Telefonu : 0212 274 86 00 / e-mail adresi; İlkaykasatura@yahoo.com.tr

Onu kırmadan nasıl ayrılırım

Sevgili Güzin Abla, ben 21 yaşında bir genç kızım. Geçen yaz tatilde bir gençle tanıştım, hemen arkadaş olduk. Ama o yaz sonunda tatil bitince ailesinin yanına döndü. Ben de öyle. Şimdi yalnızca telefonlaşıyoruz. Daha doğrusu ben onu sık sık arıyorum ama o beni pek aramıyor. Sanırım benim onu sevdiğim gibi beni sevmedi. Ve ben bu arada bir başka gençle tanıştım. Önceleri benimle dalga geçmek için arkadaşlık ettiğini sanmıştım. Ama baktım ki beni gerçekten çok seviyor, bana çok düşkün, ben de bir süre onunla oyalandım. Ama zamanla onu hiç sevmediğimi anladım. Onu kırmamak, üzmemek için arkadaşlığımızı sürdürdüm. Bir ara "Ailem duydu" bahanesiyle ayrılmaya kalktım. Ama o ağlayıp yalvardı. Beni bırakmak istemedi. Oysa ben ona katlanamıyorum. Ama, duygularıyla da oynamak istemiyorum. Ondan kesinlikle ayrılmak istiyorum ama nasıl yapacağımı bilemiyorum. Onunla oynadığımı, onu kullandığımı sanacağını da biliyorum. Hatta benden öç almak bile isteyebilir. Garip bir durumdayım. Asıl sevdiğim beni sevmiyor. Beni seveni ise ben sevemiyorum. Ve ondan nasıl ayrılacağımı bilemiyorum. Bana bir akıl verin lütfen.

RUMUZ: ÇARESİZ KIZ

Sevgili yavrum, keşke bu ilişkiye hiç başlamasaydın, ya da bu kadar sürdürmeseydin. Bu gencin sana daha fazla bağlanmasına neden olmuşsun. İstemeyerek de olsa gerçekten onun duygularıyla oynamışsın. Madem ilk olarak onu sevmediğini hissettin, ayrılmalıydın. O zaman kesin bir tavır alacaktın. Yalvarması seni etkilememeliydi. İş uzadıkça durum daha da zorlaşır. Erkekler kendileri istemediklerinde kolaylıkla ilişkiyi bitirirler, ama terk edilmeyi bir türlü içlerine sindiremezler. Ancak sen bu gençle, sırf ilk arkadaşını unutmak amacıyla çıkmışsın. Ama daha sonra ona ısınamadığını anlayıp vazgeçmek istemişsin. Şimdi de biraz korku biraz da merhametle karışık bir duygu içinde ondan nasıl ayrılacağını bilemiyorsun. Ona ciddi olarak ayrılmak isteğini belli edememişsin.

Güzel kızım, onu kırmadan, üzüntü vermeden ayrılmanın tek yolu, araya mesafe koymaktır. Onunla eskisi kadar sık buluşma, telefonlarına her gün çıkma. Buluştuğunuzda daha arkadaşça ama uzak davran. Sevgili gibi görünme. Eskisi gibi davranma. Buluşmalarınızın aralarını giderek açtıkça o ayrılma isteğinin ciddiyetini anlayacaktır. Gerçekten istenmediğini anlayınca o da gurur meselesi yapar sanırım. Yine aileni bahane edebilirsin. Ama sakın sevmediğin halde ilişkini sürdürme. Zaten şimdiye kadar bu beraberliği sürdürmekle çok hata etmişsin. Hatanın neresinden dönersen kardır.

Sevdiğimi annesinden kıskanıyorum

Merhaba Güzin Abla benim durumum çok kötü, çünkü aşırı kıskancım elimde değil. 19 yaşında bir genç kızım; erkek arkadaşım da 19 yaşında. Ben onu annesinden bile kıskanıyorum. Annesiyle yatıyor, annesiyle kalkıyor, ona sarılıyor, öpüyor. Üstelik hep ağzında annesi.

Tamam, tabii annesi, onu sevmeli, saymalı ama sizce bu aşırı bir sevgi değil mi? Benimle buluşuyor biraz sonra "Yemek saati annemlerle yemek yemem lazım" diyor gidiyor. Güzin Abla ne olursun bana cevap yaz. Şimdiden teşekkürler.

RUMUZ: KISKANÇ KIZ

Sevgili kızım, aman sakın bunu yapma. Sevdiğin genci annesinden kıskanma. Sen kaybedersin. Çünkü hele bu kadar genç bir erkeğin annesi elbette ki kendisi için çok değerlidir. Ve sanırım, bu gencin babası yok ki ondan söz etmiyor. "Annem annem" diyor. Böyle bir durumda annesine aşırı düşkün olması daha doğaldır. Bu genç elbette annesine sarılacak, öpecek, sevgi gösterecek. Sen annene sarılmıyor musun? Bunu sorun yapmamalısın. Aşırı kıskançlık çok kötü bir huydur, henüz yaşın çok genç, bu huyundan kendi kendine telkinle vazgeçebilirsin. Vazgeçmelisin de zaten.
Yazarın Tüm Yazıları