Hastanelerde sıkıntı yaşanmayacaktı hani

AYAK burkulması şikayetiyle 14 Haziran günü 21.00’de Güven Hastanesi’ne gittik. Çekilen röntgen filminde ayak bileğimde bilateral (iki yönlü) kırılmış olduğu tespit edildi.

Şişip moraran, üzerine basamadığım ayağıma bir bandaj sardılar. Ortopedi Kliniği’nden telefonla randevu almamız gerektiğini söyleyip başlarından savdılar.
Uzun uğraş sonucu randevu bölümüne ulaştığımızda aldığımız cevap ‘Sosyal Güvenlik Randevusu tamamen dolu.’
Kırık ayakla beklenir mi? Bu ne aymazlık?
Özel işlem (vatandaşın kendi cebinden harcama) yapılsaydı hemen ilgileneceklerdi.
Bu işten bir sonuç alınamayacağı kesin olarak ortaya çıkınca ikinci kez evden çıkıp Numune Hastanesi acil servisine gittik, binbir zahmet sedye ile taşınıp röntgen servisinde ikinci kez film çekildi. Kırık olduğu burada da saptanınca ayağımın dizime yakın bölümü alçıya sarıldı.
Allah devletimize zeval vermesin.
Hani özel hastanelerde vatandaş hiçbir sıkıntı çekmeyecekti.
Nuray TAŞÇI-Emekli Sandığı’na tabi emekli eczacı

Kontenjanımız noter kurasıyla belirleniyor


ÖZEL Bilkent İlköğretim Okulu Müdürü Oya Kerman, ‘Bizim torpilimiz yok’ (15.6.2011) başlıklı yazıya şu açıklamayı yaptı.
“Sayın Sibel Soykan ikiz çocukları için okulumuzun 5 yaş sınıfı için başvurmuş ve 28 Mayıs günü noter huzurunda çekilen kurada yedek listede 3. ve 4. sırada yer almışlardır.
Bilindiği üzere, İ.D.V. Özel Bilkent İlköğretim Okulu, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve buna bağlı mevzuat uyarınca eğitim vermektedir.
Söz konusu mevzuatın verdiği yetki uyarınca, Okulumuzun belirlediği ilkeler çerçevesinde, öğrenci alımlarında noter huzurunda çekilen kura sonucu belirlenen asil listenin yanı sıra, Okulumuzda çalışan öğretmenlerimizin çocukları ile gazi ve şehit çocuklarına öncelik verilmekte, kontenjanımızda bundan sonra açık olması halinde, noter çekilişi ile belirlenen yedek listedeki öğrencilerin kaydı alınmaktadır.
2011-2012 eğitim yılı için belirlediğimiz kontenjan da, bu ilkelerimiz uyarınca doldurulmuş, bu nedenle yedek listedeki öğrencilere kayıt imkanı verilememiştir. Ancak Haziran ayı içersinde diğer okulların kura sonuçları açıklandığında kayıt olmuş olmasına rağmen ayrılan öğrencilerimiz olursa onların yerine her yıl olduğu gibi yedek listeden öğrenci alınacaktır.”

Sayaç bu kadar çok değiştirilmez

APARTMANIMIZDA su boruları değişimi sırasında, isteğim dışı takılan kartlı su sayacım kilitlenmiş. Arızaya bildirdik, yeni sayaç takıldı. Yeni kart almak için işi gücü bırakıp Ulus’taki merkeze gittim. Eve gelip sayacı aktif etmek istedim ama nafile. Ceza 4 ibaresi çıktı sürekli... Yine arızayı aradım. Ekip yine geldi. Aaa ne görelim; efendim bu sayaç eski tipmiş! En küçük sarsıntıda kendini kilitlermiş. Saatiniz yine değişecek denince bende ipler koptu. Yine ayni şeyleri tekrarladım. Yine kart parası ödedim.
Sistem kötü işliyor. Sürekli bu angaryalarla uğraşmak istemiyoruz artık. Sevil ERÇETİN
Yazarın Tüm Yazıları