Haftalık

Haberin Devamı

SAVUNMA

Ne dediği anlaşılamadı

İzzet Yıldızhan ile Nihat Doğan’ın olaylı Ankara kaçamağı, haftayı etkisi altına aldı, özellikle erkekler arasında yer yer paniğe de yol açtı. Bir otelde dört kadınla geçirdikleri gece sonrası, politik kişilik Nihat Doğan’ın yaptığı şu açıklamadan kimse bir şey anlamadı: “Kimse Nihat Doğan’dan şikayetçi değil. Recep Tayyip Erdoğan’a muhtar olamaz diyen, Ahmet Kaya’ya dil uzatan zihniyetle Nihat Doğan’ı suçlayan zihniyet aynı. Teröristten ne farkınız var? Son yıllarda siyasi tavır aldık. Sen yanmazsan ben yanmazsam nasıl çıkacağız karanlıktan aydınlığa?”

SOSYAL DEVLET VE  HAYVAN HAKLARI

7.2 şiddetinde gaf

Diyanet ışleri Başkanı ile Van’daki depremzedeleri ziyaret eden ıçişleri Bakanı ıdris Naim şahin, üç öğün çıkan yemeklerden memnuniyeti dile getirmek isterken yine bir gafa imza attı; “Biz de mi buraya bir çadır kursak acaba” dedi. Hemen ardından depremzedelere, “Koskocaman sarayda oturuyorsunuz” diyerek takıldı. Daha sonra da Hakkari’deki polis noktasına katırın üzerindeki bombayla saldırı girişimine değindi: “O katırın hesabını nasıl verecekler, ben merak ediyorum. Katırın hakkını korumak da bize ait. Bunlar ne ağaç ne insan, ne doğa sevgisi taşımayan, apayrı bir yeryüzü varlıkları. Bunları apayrı terminolojide değerlendirmek lazım. Türk Dil Kurumu ve edebiyat fakültelerinin ayrı bir çalışma yapmaları lazım. Kelimeler yetmiyor.”

ADALET

Haberin Devamı

13 yaşındaki çocuğun rızası

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Mardin’de 13 yaşındaki N.Ç’ye ‘” yönündeki kararını onadı. Daire bu nedenle, yerel mahkemenin sanıklara en az 10 yıl ceza verilmesini öngören tecavüz suçundan değil, en az beş yıl ceza öngören “15 yaşından küçük biriyle rızasıyla birlikte olmak” suçundan ceza verilmesini yeterli buldu. Böylece her bir sanığın en az 12.5 yıl daha az ceza alması sağlanmış oldu.

HİTABET

13 saat konuştu

KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun, sendikaların tepki göstererek grev ve miting yapmasına neden olan yasa tasarılarının görüşülmesi için gerçekleştirilen toplantı sırasında, kürsüde 13 saat konuşan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, kırılması güç bir rekora imza attı. KKTC Meclisindeki en uzun konuşma rekoru, 1979 yılında, beş yıllık kalkınma planıyla ilgili 10.5 saatlik kesintisiz konuşmasıyla dönemin Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Genel Başkanı Alpay Durduran’a ait.

MİNİ TEST

Haberin Devamı

1. Limuzin nedir?
a. Uzun ve lüks otomobil türü
b. Fransa’da bir bölge
c. Bu yıl Meksika’dan gelen inek türü
d. Hepsi
2. Bu fotoğrafta ne oluyor?
a. Türkler Berlin’in en büyük meydanında kurbanlık satışı yapıyor
b. ıspanyol çobanlar, yayla sıkıntısına dikkat çekmek için Madrid Alcala meydanını basmış
c. Koyunlara şehre uyum ve trafik eğitimi veriliyor
d. Hiçbiri
3. Hafta ortasında aralarında Prof. Dr. Ersanlı ile yazar Zarakolu’nun da olduğu 44 kişiyle birlikte, KCK şüphelisi olarak ıstanbul’da tutuklananların toplam sayısını biliyor musunuz?
a. 141
b. 7 bin
c. 645
d. 165
4. Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar’ın, ıstanbul’da düzenlenen Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi sırasında taktığı kırmızı çantanın markasını hatırlıyor musunuz?
a. Hermes
b. Nursace
c. Prada
d. Luis Vuitton
5. Ünlü kadın tenisçi Maria Sharapova ıstanbul’u neden sevmedi?
a. Aslında sevdi ama kaçan kovalanır taktiği uyguluyor
b. ış çıkışı saatlerinde Zincirlikuyu’dan metrobüse binmeye çalışırken ezilme tehlikesi atlattı
c. Yeşilköy’de oturan sevgilisine gelen doğalgaz faturasını gördü
d. Sokakta başıboş dolaşan köpeklerden hoşlanmadı

Cevaplar 1d, 2b, 3a, 4c, 5d

Yazarın Tüm Yazıları