Kısa sürede tüketemeyeceğimiz, pratik olsun diye önceden hazırladığımız bazı besinleribuzluk ya da derin dondurucuda saklarız. Et, ekmek, soğan, sarımsak, sebze, meyve ne bulursak buzluğa atıyoruz ama yaptığımız bazı hatalar bu gıdaların besin değerlerini yitirmelerine, lezzetlerini kaybetmelerine ve en önemlisi zararlı hale gelmemelerine neden oluyor. Biz de Prof. Dr. Nevzat Artık’tan bu konuda kafaları karıştıran soruların yanıtlarını aldık.
#Gıda DondurmaEnerjiye olan talep gün geçtikçe yükselirken doğal kaynaklar üzerindeki baskı da giderek artıyor. Kaynaklar hızla tükeniyor, çevre kirleniyor, iklim değişiyor, enerji faturaları da kabarıyor. Daha temiz, daha yaşanabilir yarınlar için de öncelikli konu enerji tasarrufu. Zira israf edilen her enerji sürdürülebilir bir dünya hedefinden bizi daha da uzaklaştırıyor. Peki tasarruf bilincine sahip bir birey olarak ne gibi alışkanlıklara sahip olmalıyız? Daha temiz ve güvenli yarınlar için günlük hayatımızda nelere dikkat etmeliyiz? İşte madde madde tasarruf önerileri...
#TelevizyonRamazan Bayramı’nın olmazsa olmazı tatlılar… Bir ay boyunca uzun açlık sürelerinin ardından mideye ani yüklenmelerin önemsenmediği bayram günlerinde tatlılar da şekerli-şerbetli denilmeden, porsiyonuna dikkat edilmeden dilediğince tüketilebiliyor. Hele bir de pandemi sürecinin yol açtığı stres, endişe ve kaygı tatlı tüketiminde hepten ipin ucunun kaçmasına yol açabiliyor. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Roksi Menase, pandeminin gölgesinde bayramda tatlı tüketiminin 8 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, bir de evde hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tatlı tarifi verdi.
#BeslenmeGünümüz modern çalışma şartları kadının iş yaşamında daha fazla rol üstlenmesine olanak sağlamaktadır. Birçok kadın iş yaşamında kariyer yapmak için hayatındaki en verimli dönemi çalışarak geçirmektedir. Bu üretkenlik dönemi kadınların anne olması için de en uygun dönemlerdir aynı zamanda.
#Tüp BebekÇok sevdiğimiz yiyecekler hakkında bilimsel gerçeklerden, kıyıda köşede kalmış bilgilere kadar her şeyi öğrenmek isteriz. Tatlıların belki de en gözdesi dondurma hakkında tarihçesinden, alışkanlıklarına, besin değerlerinden, hijyen koşullarına tüm detaylar bu yazıda bir arada. Dondurma tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle...
#DONDURMACiddi bir yeme bozukluğu olarak nitelendirilen bulimia hastalığının tanımı, zevk için yıkıcı bir şekilde yemek yemek ve sonrasında yaşanan, yinelenen uygunsuz kilo kontrol davranışı olarak yapılmaktadır. Psikiyatrist Prof. Dr. M. Kemal Sayar Bulimia hakkında bilgi veriyor…
#Bulimia<B>İSTİKBAL</B> son dönemin mobilya, yatak, ev dekorasyonu her neyse işte o kategorinin en önemli markalarından biri. Uzun süredir izliyorum, doğru yerde, doğru zamanda, doğru işler yapıyor. Bugün İstikbal'den söz etmemin nedeni yaklaşık on gündür gösterimde olan Flaret, yani yanmayan yatak reklamı.