KIRŞEHİR’de 8 Eylül’de Gül Kitabevi ve Diyarbakır Tatlı Salonu’nun da aralarında olduğu işyerlerinin yakılmasına ilişkin Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Emniyet Müdürlüğü yetkilileri hakkında ‘görevi ihmal’den 2 ayrı soruşturma başlatıldı.
#KırşehirKırşehir'deki 8 Eylül'de gerçekleşen yağma ve kundaklama olaylarıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Kentte Diyarbakırlı Alakuş ailesine ait tatlı salonuna yapılan saldırıda 10'un üzerinde polisin olay yerinde olduğu ve müdahalede bulunmadığı ortaya çıktı.
Kırşehir’de, Diyarbakırlı Alakuş ailesine ait iki tatlı, bir tantuni ve çiğ köfte dükkanı yağmalanıp yakılmış, ailenin oturduğu apartman da taşlanmıştı. Radikal’in ulaştığı yeni kamera görüntülerinde, Diyarbakır Tatlı Salonu’nun onlarca saldırgan tarafından basılıp taşlandığı ve yağmalandığı saniyelerde, sayıları 10’u geçen Çevik Kuvvet Şubesi polisinin olan biteni seyrettiği görülüyor. Ellerinde kask ve kalkan, üzerlerinde cop ve silah bulunan polislerin, saldırıya müdahale etmedikleri görülüyor. İSMAİL SAYMAZ
#KırşehirKırşehir'de 8 Eylül'de aralarında HDP binası ve Gül Kitapevi'nin bulunduğu iş yerlerine düzenlenen saldırılardan sonra saldırganların aynı gün Diyarbakırlılara ait iş yeri ve bir apartmanı da hedef aldıkları görüntüler ortaya çıktı.
#KırşehirKırşehir’de 8 Eylül’de teröre tepki yürüyüşünün ardından Gül Kitabevi’nde, ‘Madımak katliamı’nı anımsatan dehşet görüntüleri yankı uyandırdı. Ama durum daha da vahim.Hürriyet muhabiri kenti gezdi, olayların merkezindekilerle konuştu. HDP binası ile 32 işyeri yakılmış. Mağdurlar, ''Göstericiler, farklı cadde ve sokaktaki işyerlerimize ellerindeki listeye göe saldırdı. 7 saat süren saldırılar neden önlenemedi? Biri bize bunun cevabını versin'' diye isyan ediyor.
Doğasının çeşitliliği ve kültürel zenginliği Türkiye’yi eşsiz bir gurme coğrafyasına dönüştürüyor. Her yörenin kendine ait bir tadı var. Kimi otlu börekle meşhur, kimi köftesiyle. İşin uzmanlarına sorduk: Okuyanı yola çıkaracak hangi ilin ne yemeği var? Benzerini bulamayacağınız ve her lokmada midenizi şenlendirecek 50 yemeği sıraladık.
#Türkiye'nin En Güzel LezzetleriSarı lacivert kulüpte neler oluyor, transeferde kim, gelecek kim gidecek, kamptan son dakika haberleri, taraftar gruplarından haberler, sosyal medyada kulüple ilgili önemli paylaşımlar, röportajlar hepsi ve daha fazlası 24 saat Ahmet Ercanlar'la burada olacak.
#FenerbahceBu yıl 16'ncısı düzenlenen "Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri", Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen görkemli törenle sahiplerini buldu. Geceye muhafazakar belediye çalışanı canlandırması yapan Müjdat Gezen damgasını vurdu. Gezen ödülü verdiği Nedret Güvenç’le tokalaşmadı, ellini göğsüne götürerek teşekkür etti.
68 kuşağının üniversite işgallerinde sazıyla, sözüyle öne çıkan Rahmi Saltuk; elinde sazı, dudaklarında Nazım Hikmet, Ahmet Arif ve Hasan Hüseyin’den besteleri, davudi sesi, bükülemeyen duruşu, yurdun hemen her köşesinde verdiği, veremediği konserlerle 1970’leri de salladı.
Baharatlı ve acılı yemeklerin yer aldığı Adana mutfağı, büyük ölçüde Adana kebabı demek. Adana kebabının en büyük özelliği ise erkek koyun etinden yapılması, etinin sinirsiz hale getirilmesi ve zırhla elde kıyılması. Kebabın ardından çöp şiş, külbastı, içli köfte (analı kızlı olarak da anılıyor), çiğköfte geliyor. Şirden ve bumbar da yöreye özgü lezzetler arasında. Yemeklerde kekik, biber salçası, pul biber, kimyon ve karabiber bolca kullanılıyor. Yanında mutlaka şalgam içiliyor.