Kırşehir'deki o dükkan taşlanırken polis oradaydı

Güncelleme Tarihi:

Kırşehirdeki o dükkan taşlanırken polis oradaydı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 15:05

Kırşehir'deki 8 Eylül'de gerçekleşen yağma ve kundaklama olaylarıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Kentte Diyarbakırlı Alakuş ailesine ait tatlı salonuna yapılan saldırıda 10'un üzerinde polisin olay yerinde olduğu ve müdahalede bulunmadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

8 Eylül’de meydana gelen olayda 1979 yılından beri şehirde hayatını sürdüren Alakuş Ailesi tarafından işletilen, Ankara Caddesi’ndeki Diyarbakır Tatlı, Kebap ve Lahmacun Salonu saat 18’den itibaren saldırıya uğradı. Ortaya çıkan yeni kamera görüntülerinde, Diyarbakır Tatlı Salonu’nun onlarca saldırgan tarafından basılıp taşlandığı ve yağmalandığı saniyelerde, 10’un üzerinde polisin olan biteni seyrettiği görülüyor. Ellerinde kask ve kalkan, üzerlerinde cop ve silah bulunan polislerin, saldırıya müdahale etmedikleri görülüyor.

KIRŞEHİR’DE NE OLMUŞTU?

Haberin Devamı

Kırşehir’de, geçen 8 Eylül’de “terör protestosu” nedeniyle yapılan gösterilerde, aralarında HDP il binası ve Gül Kitabevi’nin de bulunduğu, Kürtlere ve HDP’lilere ait 32 ev ve işyerinin saldırıya uğradı. Saldırılardan dolayı 13 kişi tutuklandı. Gül Kitabevi’ne saldırılan beşi tutuklu 17 kişi hakkında dava açıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!