CSO ADA Ankara haberleri sayfasında CSO ADA Ankara hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 270 CSO ADA Ankara haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2025 yılında kültür, sanat ve turizm alanında hayata geçirilen çalışmaları sosyal medya paylaşımıyla değerlendirdi. Bakan Ersoy, “2025’te sadece çalışmadık, iz bıraktık. Kültür, sanat ve turizmi güçlendiren adımlarla Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa etmeye devam edeceğiz” ifadeleriyle yıl boyunca ortaya konan performansı özetledi.
#Kültür SanatCumhuriyetin Bayramı kutlamaları önceki akşam CSO Ada Ankara’da konser ile devam etti. İsviçre’nin, Cumhuriyet’in ilanının ve Lozan Antlaşması’nın 100’üncü yıl dönümü nedeniyle Türkiye’ye özel ithaf ettiği eserin dünya prömiyeri yapıldı. Eserde Türk ve İsviçre müziği bir arada kullanıldı.
#CSO Ada AnkaraSevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından bu yıl 37.’si düzenlenen ve nisan ayı sonuna kadar devam edecek olan Uluslararası Ankara Müzik Festivali, şef Fuad İbrahimov yönetimindeki Azerbaycan Devlet Senfoni Orkestrası’nın keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev ve piyanist Murat Adıgüzelzade solistliğinde verdiği konserle başladı.
#CSO ADA AnkaraTürk halk müziğinden ilham alarak bestelediği “Dances of The Yogurt Maker” adlı albümü ile yapımcısı Judith Sherman’a Grammy Ödülü kazandıran ve Global Music Awards’da besteci ve icracı dallarında iki altın madalya kazanan Erberk Eryılmaz’ın Âşık Veysel için bestelediği ‘Bir Büyük Dünya-Âşık Veysel’ isimli bestesi Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından seslendirildi.
#Haşim KILIÇCSO ADA Ankara, mart ayında müzikseverlere oldukça geniş bir repertuvar sunuyor. Mart ayı içinde klasik müzik konserlerinin yanı sıra çocuklar için müzikaller, tek kişilik müzikli oyunlar, halk dansları ve ezgilerinin seslendirileceği konserler, caz müziğin önemli isimlerinin sahne alacağı performanslar, Ankaralılar için buluşacak. İlkbahar, Ankara’da müzik tınılarıyla başlayacak.
#CSO ADA AnkaraAnkara Tasarımcılar ve Modacılar Derneği tarafından ilki düzenlenen ‘İmge Moda Tasarım Yarışması’nın finali CSO ADA Ankara’da düzenlendi. Türkiye’nin dört bir yanından moda ve tasarım öğrencilerinin katıldığı yarışmada, 250 başvuru arasından finale kalan 20 öğrencinin 40 tasarımı görücüye çıktı.
#Ankara Tasarımcılar Ve Modacılar DerneğiBaşkent Kültür Yolu Festivali, farklı türlerden yerli ve yabancı sanatçıları ağırlamaya devam ediyor. Festival kapsamında İran asıllı İsrailli müzisyen Liraz, Farsça şarkılarla dinleyenleri büyülerken, Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ilahi konseriyle unutulmaz bir gece yaşattı.
#Haşim KILIÇKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, müzeden sahneye, kütüphaneden kazı alanına uzanan geniş yelpazede Türkiye’nin 2025 yılında kültür ve sanat alanında Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına ulaştığını açıkladı.
#KültürKültür-sanat alanında yüzümüzü güldürecek sürprizlerle girdik 2026’ya. İstanbul Modern ‘Panorama: Hayaller ve Yerler’ sergisinde farklı kuşaklardan 18 sanatçıyı ağırlayacak. Moby, Kasabian, Chris Isaak ve Gorillaz gibi dünyaca ünlü isimler ve gruplar müzikseverlerle buluşacak. Göksel, Demet Sağıroğlu ve Altın Gün’ün yeni albümleri piyasada olacak. ‘Lettice and Lovage’ adlı tiyatro oyunu Ülkü Duru ve Zerrin Tekindor’u bir araya getirecek. Mario Vargas Llosa ve Haruki Murakami’nin yeni kitapları da raflardaki yerini almaya hazırlanıyor.
#Kültür SanatYeni bir yıla girmeye sayılı günler kala şehir hayatı konserlerle renkleniyor. Gaye Su Akyol, Can Güngör, Cem Adrian ve Nükhet Duru bu hafta izleyeceğimiz isimler arasında. Ayrıca piyanist Gülsin Onay, Ankara’da; İstanbul Filarmoni Derneği’nin vokal topluluğu Rey Ensemble, İstanbul’da yeni yıl konseri için sahnede olacak.
#Uygar Taylan








