Kültür Yolu’nda farklı esintiler

Güncelleme Tarihi:

Kültür Yolu’nda farklı esintiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2022 13:51

Della Miles, Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında CSO ADA Ankara Ana Salon’da sahne aldı.

Haberin Devamı

Miles, farklı müzik türlerinden bir araya gelen şarkılarını Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde müzikseverlerle buluşturdu. Ünlü sanatçı ‘Yalnızım Ben’, ‘Senden Daha Güzel’, ‘Sigara’ gibi Türkçe şarkılarla dinleyenlere müzik ziyafeti sundu.

Kültür Yolu’nda farklı esintiler

DİLLERİN BULUŞMASI

Festival kapsamında Azize Tereza Kilisesi’nde ise ‘İnançların Dili’ konseri gerçekleşti. İbranice, Ermenice, Keldanice, Süryanice ve tasavvuf müziği örneklerinden oluşan bir repertuvar sunulan konserde, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu ile Sinagog İlahileri Korosu, Grup Grung, Anadolu Medeniyetleri Müzik Topluluğu ve İstanbul Süryani Kadim Ortodoks Kilise Korosu sahne aldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un da izlediği konserde, Musevi, Hristiyan ve Müslümanların dini musiki eserleri otantik şekilleriyle icra edildi.

Haberin Devamı

Kültür Yolu’nda farklı esintiler

ANKARA TÜRKÜLERİ İLE EĞLENCE

Türk Halk Müziği Korosu’nun Ankara geleneklerini yaşatmak amacıyla hayat verdiği ‘Ferfene Gecesi’ de Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde gerçekleşti. Gecede geleneksel Ankara türküleri ve seymenlerin oyunları sahnelendi.

BAKMADAN GEÇME!