Güzin Abla: Ya ilk gece hamile kalırsam

Güzin ABLA
Haberin Devamı

Rumuz: Tedirgin

Sevgili Ablacığım, yakında evleneceğim için bazı tedirginliklerim var. Size danışmak istiyorum. Hymen yırtılırken kan gelmezse, nişanlım bakire olmadığımı zannederse ne yaparım? Çünkü bana söylediklerine göre, zaman zaman böyle oluyor, kan gelmiyebiliyormuş. Bir de ilk gece hamile kalmaktan korkuyorum. Doğum kontrolü için ilk gece ne kullanmalıyım? Ben prezarvatif ya da hap kullanmayı düşünüyorum, annem karşı çıkıyor. Daha sonra çocuğum olmayacağını söylüyor. Ama ben o ilk geceden hamile kalmak istemiyorum. 19 yaşındayım, çocuk için çok erken.

Sevgili Kızım, annen neden sana bu kadar karışıyor? Üstelik cahilce düşünüyor ve seni yanıltıyor? Neden bu konularda nişanlınla baş başa karar vermiyorsun da anneni ya da başkalarını bu mahrem konulara karıştırıyorsun? İlk gece hamile kalmak istememen çok doğal. Yaşın küçük ama çok olgun düşünüyorsun, hemen çocuk yapmak istememekte çok halkısın. Bunun için de ya evlenmeden bir ay kadar önce hap kullanmaya başlamalısın. Hemen başlarsan bir işe yaramaz, yine hamile kalabilirsin. Ya da dediğin gibi, prezervatif kullanabilirsiniz bir süre. Daha sonra da spiral taktırabilirsin. Ya da becerebilirsen diyafram türü, takılıp çıkarılabilen bir koruyucu kullanabilirsin. Bunların, hiçbir sakıncası yok. Hapın ileride çocuk olmasına engel olması şöyle dursun, bırakır bırakmaz hemen hamile kalabilirsin. Bazen de hap kullanan kadınlar da ikiz doğum bile görülüyor. Yani annen yanılıyor. Hymen yırtılırken kan gelmemesi söz konusu değil, çok az da olsa kan gelebilir. Ama bazen hymen vajinanın derinlerinde olur ya da çok esnek olur ve yırtılmaz. O zaman kan gelmeyebilir. Bu tamamen yapısal bir şeydir. Bu da eğer nişanlın sana güvenmiyorsa, doktor tarafından saptanıp belirlenebilir.

Bunda üzülecek ve korkacak bir şey yok. Ama umarım, nişanlın aklı başında ve ana güvenen bir gençtir. Bu zamanda kan gelmedi diye seni suçlamaz ve doktora götürmeye kalkışmaz.

Yazarın Tüm Yazıları