Güvenli güneşlenmenin sırrı ZAMANLAMA

Güneş ışınları hem vücudumuz, hem de ruhumuz için doping etkisi yaratıyor.

Vücudumuzdaki mutluluk hormonu artıyor, kandaki oksijen oranı yükseliyor, metabolizma daha hızlı çalışıyor ve cinselliği tetikleyen hormonların sayısı katlanıyor. Ama dikkat! Bu saydıklarımız güneşten ancak güvenli bir şekilde yararlandığınızda gerçekleşiyor.

Güneş, yaz aylarında daha fazla enerji, daha mutlu bir ruh hali ve hiç olmadığı kadar seksapelle eşanlamlı. Ancak madalyonun diğer yüzünü de unutmamak gerekiyor. Fazlası hem ciltte istenmeyen yanıklara, hem de cildin erken yaşlanmasına yol açıyor.

Güneş sıcak yüzünü göstermeye başladığı andan itibaren hepimiz tek bir amaçta kilitleniyoruz: Sağlıklı ve bronz bir cilde sahip olmak...

Kozmetik markaları her yeni gün ileri teknolojinin nimetlerinden faydalanarak yarattıkları güneş ürünleriyle bize işte arzuladığımız o bronzluğu vaad ediyorlar.

Yine de güneşle buluşmadan önce size hatırlatmak istediğimiz bazı uyarılara kulak vermeniz yerinde olur.

Kırışıklıklara şans vermeyin

Güvenli bir güneşlenmenin en doğru yolu zamanlamadan geçiyor.

Nivea Sun serisinin 2005 yaz kreasyonunu Dubai sahillerinde denerken, ürünlerin tüm özelliklerini de öğrenme fırsatı bulduk.

Nivea Sun’un yeni geliştirdiği teknoloji sayesinde, ürün sürüldüğü andan itibaren cilt üzerinde etkili bir koruma tabakası oluşturuyor. Ancak yine de birçok güneş ürünü sürüldükten itibaren vücutta etkili olabilmesi için en az 30 dakikaya gereksinim duyuyor.

Tabii, birçoğunun cildi gerginleştirici ve vücudu forma sokucu etkileri de güneş koruma etkilerine artı birer olumlu yan olarak sayılabilir.

Nivea Sun’un sıkılaştırıcı losyonu bir güneş ürününden daha fazlasını bekleyen, keyifle güneşlenirken sıkı ve güzel bir vücuda kavuşmak isteyenler için ideal. Isıyı bir katalizör olarak kullanıyor ve bileşimindeki sıkılaştırıcı maddelerin cilde derinlemesine nüfuz etmesini kolaylaştırıyor.

Güneş vücudumuza ultraviyole ışınları gönderiyor. Bu ışınların bir kısmı, cilt yaşlanmasında da etkili olan UVA olarak adlandırılıyor. UVA ışınları kollajen liflerine kadar ulaşarak onlara zarar veriyor.

Böylelikle oluşan serbest radikaller ise güneş ışınlarıyla aktive olarak cilt hücrelerine saldırıya geçiyor. Sonuçta ‘photo-aging’ olarak da adlandırılan kırışıklıklar oluşuyor.

Özel formüllü anti-aging güneş kremleri bu ışınları bloke ediyor.

Koruma filtreleri UVA ışınlarını daha etkili bir şekilde emerek, bileşimindeki E,C ve beta-karoten vitamin üçlüsüyle serbest radikallere karşı savaşıyor.

Sivilcelere karşı koruma

Güneş tepemizde ışıldamaya başladığı andan itibaren her beş kadından biri de dekolte bölgesi, omuzlar ve üst kollarında ortaya çıkan sivilcelerden şikayet etmeye başlıyor. Bunun en önemli nedenlerinden biri cildin güneşe karşı verdiği reaksiyon. Bu sorunları yaşamamak için hassas ciltler için üretilen ürünlerden kullanmak gerekiyor.

Hassas ciltler için en uygun ürünler arasında yağsız jel formundaki koruyucular, renksiz parfüm içermeyen hipo-alerjen kremler tavsiye edilebilir. Saçlar için de fazla güneş zararlı olabiliyor. Saç diplerinde kepeklenme görülüyor ve saç telleri kuruyor. UV filtreli güneş spreyleri saçlara mükemmel bir koruma sağlıyor.

ÜRÜN MARKET

Işıldayan parlak renkler

Elizabeth Arden’ın yeni metalik bronz koleksiyonu ışıltılı ve parlak bir görümüm vaat ediyor. Bronz güzellik için metalik farlar, çift taraflı metalik rujlar, renkli nemlendiriciler, vücut pudraları Elizabeth Arden Bronze Beauty serisinde.

Yorgunluğa veda

RoC Yeni Nesil Hydra + Destresant serisi, stres nedeniyle cansızlaşan cilde canlılık ve ışıltı kazandırıyor. Seri, rahatlatıcı nemlendirici gündüz bakım kremi, rahatlatıcı besleyici gece bakım kremi, yorgunluğa karşı nemlendirici maske ve yorgunluğa karşı nemlendirici göz kreminden oluşuyor.
Yazarın Tüm Yazıları