Gününüzü felsefeye ayırabilirsiniz

BAKIRKÖY Belediyesi ile MonoKL Yayınları tarafından düzenlenen Demokrasiler Çağında Uygarlık konulu uluslararası felsefe konferansının davetlileri arasında 6 önemli filozof da yer aldı ve alacak.

Haberin Devamı

Konferans dizileri Yeşilköy WOW Hotel Konferans Salonu’nda başladı. Yarın son bulacak.
Konuşulan ve konuşulacak olan konular şöyle sıralanıyor:
“Kapitalizme Başkaldırının Mantığı ve Mekanizmaları: Felsefenin Yeni Bir Konumuna Doğru”, “Ekonomi Politik, Teknik ve Küreselleşme”, “Özne, Tinsellik ve Arzu: Felsefe ve Uygarlığın Sınırları”, “Teknoloji, Medya ve İktidar: Felsefe ve Yeni Dünyanın Ruhu”, “Yazı, İmge ve Mekân: Felsefe, Edebiyat ve Sanat”, “Demokrasi, Hukuk ve Komünite/Ortaklık: Felsefe ve Toplum, Aşk, Dostluk ve Felsefe” açık oturum konularının işleneceği konferansa dünyanın en önemli felsefecilerinden Giorgio Agamben, Jean-Luc Marion, Bernard Stiegler, Jean-Luc Nancy, Joan Copjec ve Gianni Vattimo’nun yanı sıra Bernard Aspe, Alain Brossat, Volkan Çelebi, Jodi Dean, Erich Hörl, Thomas Metzinger, Frederic Neyrat ve Ahmet Soysal da katılacak.
Felsefenin beşiği olarak anılan Avrupa’da bile eşine rastlanmayan büyük bir konferansa ev sahipliği yapacaklarını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, “İnsanlığın en yüksek fikirleri ile en önemli olaylarına temel bir esin kaynağı oluşturan felsefe yenilikçiliği, sorgulayıcılığı, üreticiliği, insana ve geleceğe açık oluşu ile tüm zamanların en değerli bilimi, bilimlerin bilimi adını almıştır. Bakırköy Belediyesi olarak, ‘Demokrasiler Çağında Uygarlık Konferansı’ ile birlikte dünyanın yaşayan en önemli filozoflarını bir araya getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu filozofların dünyada ilk kez Bakırköy’de bir araya geliyor olması mutluluğumuzu ikiye katlıyor. Hem Türkiye’de, hem de Avrupa’da uzun yıllar hafızalardan çıkmayacak bu etkinlikle Bakırköy’ün dünya çapındaki kültüre ve onun en değerli uzantılarına açılıyor oluşuna bir kez daha tanıklık edeceğiz” sözleriyle etkinliğin önemini özetledi.

* * *

Haberin Devamı

BUGÜN sabah saat 11.00’de başlayacak 19.30’da son bulacaktır.
Yarınki konuşmalar 10.00’da başlayacak, konferans dizisi 13.00’te kapanacaktır.
Yalnız felsefecilerin değil, felsefeye meraklı olanların, düşünenlerin de bu konferanslara gelmesini salık veririm.
Çünkü çok güncel konularda, çok önemli adların düşüncelerini öğrenmek, birçok konuda bizim düşünmemiz için de güvenilir malzemeyi sağlayacaktır.
Kültür başkenti olarak nitelendirdiğimiz İstanbul’da bu önemde ve düzeyde, hele felsefe alanında toplantılar yapılması desteklenecek bir çalışmadır.
Siz de adlarını öğrendiğinizde düşünceme katılacaksınız.
Önemli bilgileri de yazıma aldım, gerek ulaşım, gerek katılım konusunda yararlı olacağını umarım.

Haberin Devamı

- Giriş ücretsizdir. Özel bir kayıt olmayacaktır. Erken gelinmesi tavsiye edilir.
- Simültane tercüme yapılacaktır.
- Jean-Luc Nancy, Giorgio Agamben, Jean-Luc Marion, Gianni Vattimo, Bernard Stiegler ve Joan Copjec’e ait 10 kitap ilk kez okuyucu ile buluşacak ve kitapların sunumları gerçekleştirilecektir.
- Konferans merkezine
KADIKÖY İSKELE’DEN 08.00
BEŞİKTAŞ İSKELE’DEN 08.30
BAKIRKÖY ÖZGÜRLÜK MEYDANI VE DENİZ OTOBÜSLERİ İSKELESİ’NDEN 09.00, 09.30, 9.45 SAATLERİNDE [TAM KALKIŞ NOKTALARI AYRICA DUYURULACAK] OTOBÜS KALKACAKTIR.
Ayrıca, http://www.wowhotelsistanbul.com/WOWCONVENTION-HOTEL/113/NASIL_ULASABILIRIM.aspx adresinden de farklı ulaşım bilgilerine ulaşılabilir.
- Konferans organizasyonu ile ilgili her türlü bilgi ve yardım isteği için:
Özcan Bilir
Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü
ozcan_bilir@hotmail.com
Rezzan Tozan
Bakırköy Belediyesi Özel Kalem
rezzantozan@gmail.com
MonoKL
editor@monokl.net

Yazarın Tüm Yazıları