Güneş; hem dost hem düşman

Güneş... Sıcaklığıyla içimizi ısıtırken bir yandan da onunla dost olmanın katı kuralları olduğunun altını çiziyor. İşte, kendimizi onun kollarına teslim etmeden önce mutlaka bilmemiz gerekenler...

Ferahla: Termometre yükseldiğinde vücudun nem ihtiyacı da giderek artmaya başlıyor. Güneş şemsiyesinin altında kendinizi yeterince güvende hissediyor olabilirsiniz. Ancak vücudunuzun yine de su kaybetmeye devam ettiğini aklınızdan çıkarmayın.

Kullandığınız ferahlatıcı ürünlerin yanı sıra vücudun ısı dengesini sağlayabilmesi için suya gereksinimi var. İçtiğiniz suyun fazla soğuk olmamasına dikkat edin. Su yerine limonata, meyve suyu ya da soda da içebilirsiniz. Ayrıca salatalık, domates ya da çilek ve karpuz gibi bol sıvı barındıran meyveler yiyebilirsiniz.

Korun: Kullandığınız güneş ürününün mutlaka UVB ve UVA filtreli olmasına dikkat edin. Güneşte uzun süre kalmanın uzun vadedeki sonuçlarından biri, erken yaşlanmanın yanı sıra cilt kanseri oluşumunu tetiklemesi. Peki, kullandığınız güneş ürününün miktarı ne kadar olmalı ve ne sıklıkta sürülmeli?

Uzmanlar, bol ürünün daha iyi koruduğunda hemfikir. Örneğin, yüze bir çay kaşığı dolusu vücuda da bir avucunuzu dolduracak kadar ürün kullanmak. Ayrıca, kreminizi ne kadar sık yenilerseniz, güneşin zararlarından o kadar az etkilenirsiniz.

Renklen: Gökyüzünün rengi turkuvaz ve mavinin tonları, modada geri dönüşünü kutluyor. Turkuvaz, dikkat çekici bir renk olmasının yanı sıra sembolize ettikleriyle de öne çıkıyor bu yaz. Bu renk huzuru, kendine güveni ve yaratıcılığı çağrıştırıyor. Hafif yanık tende ve renkli gözlerde turkuvaz tonlarındaki far çok hoş duruyor.

Eğer cildinizin solgun olduğunu düşünüyorsanız, turkuvaz rengi tercih edebilirsiniz. Ama dikkat; kullandığınız renkleri birbiri içinde dikkatlice kombine etmelisiniz, yoksa bir renk cümbüşünün içinde kalmanız işten bile olmaz.

Güzel ve sağlıklı kalın

Sağlıklı ve güzel bir vücuda sahip olmanın, hayata pozitif bakmanın ilk adımı düzenli spor yapmaktan geçiyor. Florya’da hizmet vermeye başlayan Corner Club, her ihtiyaca hizmet veriyor. Egzersiz aletleri, beslenme ve diyet programları, sıcak su masajlarıyla hem motivasyonunuzu canlı tutmanıza yardımcı oluyor hem de yaptığınız egzersizlerden keyif almanızı sağlıyor.

Bikini bölgesi

Tatilde iki parçalı bikininizi giymeden en az 10 gün önce vüdunuzda itinalı bir check-up yapmanın tam sırası. Bikini çizgisindeki tüyleri ağda ile ya da jiletle dikkatlice alın. Bacaklar ve üst bacaklarda ise tüy dökücü kremler kullanabilirsiniz.

Güneşten sonra

Nemlendiriciler ve bakım ürünleri cildi yenilerken, bir yandan da bronzluğun kalıcı olmasına yardımcı oluyor. Bu durumda güneş sonrası bakım önemli.

Aloe veralı ürünler cilde sağlık katıyor. Yanıklardaysa vücut aynı zamanda su kaybettiğinden bol sıvı almak gerek.

Aspirin ise hem ciltteki kızarıklıkları azaltıyor hem de ağrıları hafifletiyor.

ÜRÜN MARKET

Tamamlayıcı cilt bakımı

Cildiniz ışıltısını yeniden kazanmak için ek bir yardıma gereksinim duyuyor. Avene serisine ait termal su bazlı yatıştırıcı nem maskesi ‘Masque Apaisant Hydratant’, cildinize ipeksi bir dokunuş, nem takviyesi, tazelik ve ışıltılı bir görünüm kazandırıyor.
Yazarın Tüm Yazıları