Güneş dokunuşları

Kozmetik markalarının yeni sezona ait ışıldayan altın ve bronz tonları tam da güneşin dokunduğu ciltlere özendiriyor.

Haberin Devamı

Tenler, dudaklar ve tırnaklar yaz mevsiminde kışkırtıcı bir şekilde güneşi anımsatıyor.

Yaz sezonu her yıl olduğu gibi bu yıl da bronz tenlerin birbiriyle adeta yarıştığı bir mevsim olarak hayatımıza giriverdi. Eh, tabii ki bu arada ünlü kozmetik markaları da boş duracak değildi. Onlar da yeni sezon makyaj renklerini güneşin en can alıcı tonlarından seçtiler. Ve kadınlar için yine kusursuz makyaj renklerinin ve formlarının bulunduğu koleksiyonlar hazırladılar.
Bronz makyaj trendi, her sezon olduğu gibi 2009 yaz sezonunda da kadınların gözdesi olmaya devam ediyor. Bronzlaşmış tenlerde daha etkili bir görünüm kazandırırken, henüz tatile çıkmamış olanları da sevindiriyor. Renklerin sağladığı doğal bronzluk en az güneşin etkisi kadar kendini gösteriyor.
Markaların yaz makyaj koleksiyonlarında ağırlıklı olarak Hint esintisinin hissedildiğini de unutmadan ekleyelim. Sürme etkisi yaratan göz kalemleri, cilde parlaklık veren pudralar, ‘terracotte’ etkili brozlaştıran allıklar kadar bakır tonlarındaki tırnak cilaları ve ışıltılı dudak parlatıcıları da yazın ‘hit’ ürünleri arasında yerini çoktan almış durumda.

ÜRÜN MARKET

Yaşlandırmayan güneş bakımı

Haberin Devamı

Shiseido’nun güneş serisine ait koruyucusu ‘Protective Tanning Cream N SPF 10’, altın ışıltısıyla bir bronzluk sağlarken, cildi UV ışınlarına karşı koruyan nemlendirici yüz kremi olma özelliğini de taşıyor. Ciltte nemli bir görüntü sağlıyor, aynı zamanda ipeksi bir pürüzsüzlük yaratıyor.

Duyularınızı harekete geçirin

Hypnôse Senses kendine güvenen, güçlü karaktere sahip, neşeli ve duygusal bir kadını temsil ediyor. Bu kadın modern ve kendi güzelliğinin farkında. Parfümü kullanan kadın kendini güçlenmiş hissediyor ama oldukça duyarlı ve aynı zamanda bu koku ona modern bir şıklık, zarafet ve güven katıyor. Hypnôse Senses kadının tat, koku, dokunma ve hisler gibi birçok farklı duyularını harekete geçiriyor.

Bilinçli korunun

Yaz ve güneş hepimizin içini mutlulukla dolduruyor. Açık havada olmak huzur veriyor. Sahilde güneşin enerjisiyle vücutlarımız enerji depoluyor: Sıcaklığı hissediyor, denizde ya da havuzda serinliyoruz. Ya cildimiz? Onun da mutluluğunu bozmamak için, güneşin zararlı etkilerinden korumak yeterli...

Haberin Devamı

Güneş koruyucuları bilinçli bir şekilde kullanın. Ürünleri güneşe çıkmadan yarım saat önce cildinize uygulayın. Yeterli miktarda ve kalınlıkta sürün. Yüz, omuz, ense ve boyun gibi daha yoğun olarak güneş ışınlarından etkilenen bölgeleri sürekli olarak koruyucu kullanarak koruyun. Güneş koruyucuları genelde suya dayanıklı oluyor. Siz yine de havuza veya denize girdikten, havlu ile kurulandıktan sonra gün boyunca 2 saat aralıklarla ürünü tekrarlayın.

Yaz aylarında en sık rastlanan cilt problemlerinden olan mantar hastalıkları; havuz kenarlarında aynı terlik ve havluların kullanımıyla bulaşabilen bir durum olup kaşıntı ve kızarıklıkla kendini gösteriyor. Ayaklarda parmak arasında başlayan ve sinsice ilerleyen mantar enfeksiyonu, zaman içerisinde tırnakları da tutuyor ve tırnaklarda kalınlaşma, renk değişikliği ve kırılmalara neden olabiliyor.
Çıplak ayakla dolaşmayın

Mantar hastalığından korunmak için özellikle yaz aylarında asla çıplak ayakla dolaşmayın. Ellerinizi ve ayaklarınızı yıkadıktan sonra parmak aralarınızın iyice kurumasına dikkat edin. Bunun için daima kendi kişisel havlunuzu kullanın. Bu havluları düzenli aralıklarla değiştirip yüksek sıcaklıklarda yıkayın. Kolay hava alan ve terletmeyen ayakkabılar tercih edin. Dar giysiler giymekten kaçının. Eşyaları ortak kullanılmayın. Halka açık alanlarda (özellikle ortak kullanılan hamam, otel odaları vs.) çıplak ayakla dolaşmayın.

Islak mayolarla dolaşmakla, kurulanmadan güneşlenmekle artan, vücutta açık ve koyu lekelenmelere yol açan bir diğer mantar hastalığı da vardır ki, tedavi edilmezse aylarca sürebilen ve sürekli tekrarlayan lekelere sebep olabilir.
İsilik varsa yağlı kremi unutun

İsilik; aşırı nem ve rutubetin etkisiyle ter bezlerinin tıkanmasıyla ortaya çıkan deri yüzeyinde minik kırmızı kabarcıklar olarak tanımlanıyor. Bazen iltihaplanıp kaşıntılı hal alabilen bu durum, en çok yüzde ve vücudun kıvrım yerlerinde ortaya çıkabiliyor. Bu durumun önlenmesi için özellikle yaz aylarında aşırı yoğun ve yağlı nemlendirici ile kremlerden uzak durmak gerekiyor. Bu durumda cilt gözeneklerini tıkamayan su bazlı kremleri tercih etmek gerekiyor. Terledikçe kıyafetlerinizi değiştirin ve sık sık duş alın. Ayrıca naylon ihtiva etmeyen hava alan çamaşır ve kıyafetler kullanın.

Haberin Devamı

GÜNEŞ LEKELERİNE DİKKAT

Yaz aylarında güneşten gelen ultraviyole ışınları, ciltte birtakım değişik lekelerin oluşmasına neden oluyor. Bunları dermatolog Dr. Buket Pençe sizin için açıkladı;
Çiller: Özellikle yüze yerleşen küçük kahverengi lekelerdir.
Lentigolar: Güneş gören yerlerde oluşan çillerden daha büyük ve kışın gerilemeyen kahverengi lekelerdir. Karaciğer lekeleri de denmektedir. Açık renk derilerde, sarışınlarda ve orta yaş üstünde daha sık görülmektedir.
Açık renkli lekeler (hipomelenoz): Kol ve bacakların alt kısımlarında görülürler. Birkaç milimetre çaplı, yuvarlak ve açık renk lekelerdir.

Melazma (kloazma): Çeşitli nedenlerle ışık duyarlılığı (fotosensitivite) olan kişilerde yüzde oluşan yaygın koyu renkli lekelerdir. En sık görülenleri gebelik, bazı ilaçlar (doğum kontrol hapları, sakinleştirici, idrar söktürücü, antibiyotik, ağrı kesicilerden bazıları), bazı besinler (havuç, kereviz, dereotu, limon, bergamut, baklagiller, incir)dir.

Bitki lekeleri: Fitofotodermatit denilen, deri reaksiyonu nedeniyle bazı bitkilerin deriye temas ettiği yerde güneş görünce oluşan ekzama (dermatit) sonucunda kahverengi lekeler ortaya çıkmaktadır.

Parfüm lekeleri:  Parfüm, kolonya ve bazı kozmetiklerin deriye temas ettiği yerlerde güneş ışınları kahverengi lekelere neden olurlar.

Yazarın Tüm Yazıları