Güne enerjik bir ‘merhaba’

Bazıları sabahın erken saatlerinde bile güne keyifli ve enerjik bir ruh haliyle “merhaba” diyebiliyor.

Haberin Devamı

Kimileri içinse dünya hep gri renkte, özellikle de pazartesi sabahları...
Her iki örnek de size tanıdık geliyorsa, güne iyi bir başlangıç için önerilerimizi okuyun.

Sabahları uyanmak sizin için kabusla eşdeğer mi? Meraklanmayın... Aşağıdaki öneriler yataktan kalkmanızı bir zevke dönüştürmeyecek belki ama en azından kolaylaşmasına yardımcı olacak.
Her ne kadar bilimsel araştırmalar, erkenci ve uykucu tiplerin genetik kodlarının farklı olduğunu söylese de, birkaç basit destekle uyku modundan daha kolay çıkmak mümkün. Buyrun...
1- PERDELERİ AÇIN: Sabahları zor uyanıyorsanız, tavsiyemiz yatak odanızın fazla karanlık olmaması. Böylece sabahın ilk ışıkları odanızı aydınlatmaya başladığı andan itibaren, daha kolay uyanmanıza yardımcı olur.
2- ALARM ERKEN ÇALSIN: Alarmı uyanma vaktinizden 15, hatta 30 dakika öncesine kurun. Kulağa belki hoş gelmiyor ama en azından yatakta uyanık zaman geçirme süresi açısından rahatlatıcı olabilir. Bir insanın uyku evreleri her 90 dakikada bir değişiyor; rüya, hafif ve derin uyku... Alarm, derin uyku sırasında çaldığında uyanmak daha zorlayıcı olabiliyor. Buna karşın hafif uyku fazında uyanmak daha kolay. Alarm çaldıktan sonra hızlıca yataktan kalkmayı deneyin. Saatin alarmını kapattıktan sonra yeniden uykuya dalma olasılığınız ve sonrasında güne stres içinde başlama riski çok büyük çünkü.
3- KEYİFLE GERİNİN: Yataktan kalkmadan önce iyice gerinin. Bu mini egzersiz, metabolizmanın harekete geçmesine yardımcı olur, kas sistemini devreye sokar ve kan dolaşımını hızlandırır. Bir başka öneri daha; açtığınız pencerenin önüne geçin, gerinin ve derin nefes alın. Böylelikle stres hormonunu geri püskürtür, vücudunuzun yeterince oksijenle dolmasına yardımcı olursunuz.
4- MÜZİK AÇIN: Hangimiz, en sevdiğimiz müzik çaldığında iyi bir ruh haline bürünmez ki? Hadi o zaman...
5- YÜZÜNÜZE SOĞUK SU ÇARPIN: Sabahları yüzünüzü soğuk suyla yıkayın. Ne kadar hızlı uyandığınıza siz de inanamayacaksınız. Hatta daha da ileriye giderek buzdolabından aldığınız birkaç buz küpünü yüzünüzde gezdirin ve gözlerinizin üzerinde bekletin.
6- GÖZ BAKIM ÜRÜNLERİNİZİ BUZDOLABINDA SAKLAYIN: Göz kreminizi bir gece önceden buzdolabına koyun. Böylelikle sabah daha tazeleyici bir krem elde etmiş olacaksınız. Göz rollon’larının da anında ferahlatıcı etkisini göz ardı etmemek lazım. Son olarak, masaj bilyelerinin mini drenaj etkisi olduğunu hatırlatalım.
7- STRESTEN UZAK DURUN: Sabahları düşük modunuzdan şikayetçiyseniz, gün içinde aşırı stresten uzak durmanızda fayda var. Gün boyunca kendinizi bir sonraki sabaha hazırlayın. Akşamdan bir sonraki güne hazırlıklı olun. Ne giyeceğinize karar verebilir, çantanızı değiştirebilirsiniz. Tüm bu ön hazırlıklar hem ertesi sabah size vakit kazandıracaktır hem de strese girmenizi engelleyecektir.
8- KAHVALTI EDİN: Evden boş mideyle çıkmıyor olmanız, ruh halinize de olumlu yansır. Karnınız açsa, kan şekerinizin aniden düşmesine hazırlıklı olmalısınız. İdeal kahvaltı; tam tahıllı bir dilim ekmek ya da müsli ve taze bir meyve... Bu besinler uzun süre tok kalmayı sağlıyor, kan şekerinin düşmesini engelliyor.

Haberin Devamı

S.O.S GÜZELLİK KURALLARI

Haberin Devamı

Yeniden uyuyakalma ihtimaline karşı, acil durumda kullanılacak güzellik ürünlerinden yardım alabilirsiniz. Kuru şampuan hemen evden çıkmak zorunda kaldığınız durumda en büyük kurtarıcınız olacaktır. Saçlarınıza yeniden eski dolgun görünümünü vermek için bire bir. Duş alamayacağınız bir durumu göz önünde bulundurarak çantanızda her daim kokulu mendiller bulundurun. BB kremler hem günlük bakım, hem hafif makyaj hem de güneş koruma görevini üstlendiğinden oldukça pratikler. Ve rujunuzla birlikte allığınızı evde değil ofiste sürün.

DOĞRU ŞEKİLDE DUŞ ALIN

Rutin duş saatiniz akşamları mı? Bundan böyle sabah alın duşunuzu. Böylece vücudunuza da canlılık kazandırmış olacaksınız. Cesaretiniz varsa, duşun sonlarına doğru suyun ısısını iyice düşürün. İnanın, soğuk suyun uyandırma etkisi alarmdan çok daha fazla... Artı bir etki için bergamot, yasemin ya da mandalina kokulu duş jellerini tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Benim babam bir tane

Tekin Acar Cosmetics, binlerce ürün seçeneğiyle Babalar Günü’nde hem babasını hem de annesini şımartmak isteyen kozmetik tutkunlarının adresi oluyor. 7-16 Haziran arasında Tekin Acar Cosmetics’den alışveriş yapanlar, babalarına lüks markaların
 ürünlerini çok özel fiyatlarla alabilecek.

Tekin Acar Cosmetics mağazalarından yapacağınız alışverişlerde, Armani’den 1 büyük boy parfüm olmak üzere 2 parfüm alışverişine 30 ml orijinal boy Armani Diamond Men Edt. veya Diamond Elle Edp. sizin oluyor.
Calvin Klein’dan yapacağınız 1’i büyük boy parfüm olmak üzere 3 ürün alışverişlerinize CK One Shock Women Edt 50 ml., Davidoff’dan yapacağınız 1’i büyük boy parfüm olmak üzere 2 ürün alışverişlerinizde ise Davidoff The Game 100 ml. after shave sizi bekliyor.
Tüm Tekin Acar Cosmetics mağazalarında World’e özel 8 taksit ve 3 ay taksit erteleme fırsatı da Babalar Günü için avantajlı bir ödeme seçeneği.
Özel alternatifler
Tekin Acar Cosmetics, geniş ürün gamı, farklı ürünleri, uygun fiyatlarıyla Babalar Günü’nde de ilk tercih edilen hediye noktalarından. Calvin Klein Euphoria Man Babalar Günü’ne özel set içinde Calvin Klein Euphoria Man Edt 100 ml, Calvin Klein Euphoria Man Edt 20 ml ve 50 ml Tıraş Sonrası Balm’i yer alıyor. Annelere özel Estee Lauder Revitalizing Supreme Starter Kit’i 79 TL’ye alırken, Clinique High Impact setin fiyatı 65 TL.

Haberin Devamı

Doğal enerji kaynağı

Yorgunluk gideriyor, fiziksel performansı artırıyor, yaşlanma etkilerini geciktirici etkisi bulunuyor, üstelik doğal... Ruşeym yağını daha yakından tanıyalım.

Buğday tanesinin embriyo kısmı olan, filizlenme için gerekli tüm enerji ve besin kaynaklarını barındıran ruşeym, zor elde edilen çok değerli bir yağ. Örnek vermek gerekirse, 1 ton buğday özünden soğuk pres yöntemiyle sadece 300 ml ruşeym yağı elde edilebiliyor. Doğal enerji kaynağı olarak adlandırılabilen bu yağ, omega esansiyel yağ asitleri içeriyor. Yapısında A ve D vitaminlerini doğal olarak bulundurmasının yanı sıra E vitamini oranı da hayli yüksek. Bu sayede yaşlanma etkilerini geciktirmeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı oluyor.
Ruşeym yağı değerli bir oktakosanol ve polikosanol kaynağı. Her ikisi de hem kardiyovasküler fonksiyonları harekete geçirmeye hem de kandaki kolesterol dengesini düzenlemeye yardımcı oluyor. Bu nedenle yüksek enerji gereksinimi olan kişilerin fiziksel performansını artırmaya destek olduğu için sporcular, sınava hazırlanan gençler ya da yoğun tempoda çalışan, genel yorgunluk problemi olan kişilerin günlük besin programlarına ruşeym yağı dahil edilebiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları