Göz altı kabusu!

Çoğu kadının şikayet ettiği göz altı torbaları neden oluşur, nasıl engellenir? Bu soruların yanıtlarını Medikal Estetik Uzmanı Dr. Nihat Dik’ten aldık.

Haberin Devamı

1-Göz torbaları aniden mi gelişir?
Göz altı torbaları alerjik bir reaksiyon sonucu aniden ortaya çıkabilir. Ateş, deri döküntüsü ya da nefes problemi gibi başka belirtiler varsa, hemen bir doktora başvurun.
Son zamanlarda yeni bir şeyle temas edip etmediğinizi hatırlamaya çalışın. Düşük kaliteli güzellik ürünleri, evcil hayvan, yeni gıdalar alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.
2-Sürekli göz altı şişliklerinden dertliyseniz...
Vücudunuzun su tutması göz çevrelerinde ve göz altında şişliğe sebep olabilir. Su tutma döneminin PMS belirtisi olup olmadığına dikkat edin. Eğer öyleyse yeşil çay gibi doğal diüretikler kullanın ve dehidratasyona katkıda bulunan tuzlu gıdaları beslenme düzeninden çıkarın. .
3-Genetik mi?
Göz çevrelerindeki şişlik kalıtımsal olabilir. Anne ve büyükannenizin eski fotoğraflarına bakın, bu tür bir rahatsızlıkları var mı görün.
Eğer böyle bir durum varsa, yaş aldıkça sorunun daha da belirginleşmesi olağandır.
Ailenizde öyküsü olan bu tür şişlik ve morluklar için en iyisi doktor tavsiyesi almak, bu alanda uzman göz kremlerini kullanmak olacaktır.
4-Yorgun musunuz?
Yorgun ya da fibromiyaljiden muzdaripseniz diyet önemlidir. Vücudunuzda proteinler, esansiyel yağlar ve B vitamini eksik olabilir. Diyetinize yağsız et ve balık, süt ürünleri, vitamin B-12 daha fazla dahil olmalıdır.
Göz kreminizi de cildinizin besleyicisi olarak düşünün, maksimum oranda yaşlanmayı önlemek ve nihai olarak cilt beslenmesi için, elma kök hücresi ve üzüm bileşenli kremler tercih edilebilir.

Haberin Devamı

Uykusuzluk, stres, TV ve yorgunluk... Bütün bu faktörler, göz yorgunluğu, göz çevrelerinde ya da altında morluk ve şişliği tetikleyecektir. Bir bilgisayara bakarak harcanan saatler de göz torbalarını kötü etkileyecektir. Bu yüzden çalışırken düzenli olarak ara verin. Stresli gözler küçük bir yardımla da canlandırılabilir; C vitamini içeren nemlendirici ve göz toparlama jeli bu konuda size yardımcı olacaktır. Böylece nem kazanan gözlerinizin enerjisi yenilenir, koyu renk halkalar hafifler.

Yeni yıl için makyaj ipuçları

Haberin Devamı

Kıyafet, saç, hazırlıklar tamam... Peki ya makyaj? Ne düşündünüz o gece için? Makyaj konusunda kararsızsanız, Tekin Acar Cosmetics’in, sezon trendlerinden hazırladığı yılbaşı makyaj önerilerine
göz atın.

Yılbaşında makyaj çok daha fazla önem taşır. Mükemmel bir makyajın temeli kusursuz bir ten makyajından geçer.
Cilt tipinize uygun fondöten, pudra ve göz altı kapatıcısı kullanarak makyajınıza başlayın. Mükemmel ten makyajı için Collistar’ın, cilde yoğun bir şekilde nem veren ve çıplak ten mükemmelliğini yakalayabileceğiniz SilkEffect fondöten, ten makyajının kalıcılığını artırmak ve kusursuz bir görünüm için Compact Powder pudra ve elmacık kemiklerini ön plana çıkarmak, cildi canlandırmak için Silk Effet Maxi Blusher 19 numara allık kullanmanızı öneririz.

Göz makyajı

Haberin Devamı

Göz makyajınıza ilk olarak açık renk baz far ile başlayın.
Göz pınarınıza gri renk far ile ışık verdikten sonra siyah far ile gölgelendirme yapın.
Siyah göz kalemi ve eyeliner ile buğulu görünümü yakalayın.
Göz makyajında önerilerimiz, Collistar SatinEyeShadow No: 8 mürdüm, No: 9 numara ışıltılı siyah ve No: 23 ışıltılı gri renk farları... Collistar Infinito maskara ile makyajınızı sonlandırın.

Kusursuz cilt

İyi bir makyajın temelini mükemmel bir cilt oluşturur. Muhteşem bir ten elde etmek için cildinizi temizledikten sonra cildinize ilk değmesi gereken aktivatörünüz Collistar Pure Active serisinden kolajen serumu.
Mükemmel bir makyaj ise iyi bir parfümü hak eder. Bu özel dönemde kendi auranızı yansıtacağınız Loewe ailesinin muhteşem kokusu Aura’yı kullanmanızı öneriyoruz.

Ve dudaklar

Haberin Devamı

Bu dönemde daha cesur davranabilirsiniz, kırmızı ruj kesinlikle makyajınızın odak noktası olacaktır. Dudak makyajınızın cazibesini kırmızı oje ile tamamlayın.
Dudak makyajında önerilerimiz; Collistar’ın ikon olmuş Rosetto No: 6 kırmızı ruju ve tırnaklarınızda aynı etkiyi devam ettiren RossoRubino No: 24 kırmızı ojesi...

Gwyneth Paltrow

Kış güzeli

Hafif bronz görünümlü bir cilt, aydınlık bakışlar ve taze renklere bürünmüş dolgun dudaklar... Hollywood yıldızı Gwyneth Paltrow, soğuk mevsimle makyajı arasında mükemmel bir uyum yakalıyor. Peki, onun makyaj sırlarını merak ediyor musunuz?

Hollywood’un en güzel kadınlarından biri 40 yaşındaki Gwyneth Paltrow, yeni filmi “Thanks for Sharing”in galasında güzelliğini bir kez daha gözler önüne sermeyi başardı.
Üstelik onun bu ışıltısının nedeni sadece üzerindeki beyaz Lanvin elbisesi değil; onu dikkat çekici kılan taze görünümlü cildi, etkileyici bakışları ve bakır tonlarındaki dudakları...
Peki, siz de bu görünümü yakalamak istemez misiniz? O zaman okumaya devam...
1-Gwyneth’in bu çekici makyajına sahip olmak için dikkat etmeniz gereken ilk şey, seçtiğiniz rujun cilt tonunuzla uyumu...
Oyuncunun hafif bronz teni ruj rengi sıcak bir turuncu.
Çünkü makyaj artistlerine göre cildiniz ve saçlarınız soğuk bir tona sahipse, tercih edeceğiniz ruj tonu da onlarla uyumlu olmalı.
2-Doğal bir ten için cildinize çok hafif fondöten uygulamaya özen gösterin. Elmacık kemiklerini şeftali tonlarındaki bir allıkla vurgulayın.
3-Bakışlarda kusursuz bir etki yeni cilt tonuna uygun renklerde takma kirpiklerden yararlanabilirsiniz.
Ardından gözün üstüne göz renginde ince bir eyeliner çekmek ve bolca maskara uygulamak yeterli.
4-Bakışları öne çıkarmak için kaşları uzama yönünde belirginleştirin. Bunu profesyonel bir form, biraz sabır, kaş pudrası ya da kalemiyle kaşları renklendirerek yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

En renkli yılbaşı

Yılbaşında hem kendini hem de sevdiklerini şımartmak isteyenler, Tekin Acar Cosmetics mağazalarında ünlü markaların ürünlerini çok özel fiyatlarla alabilir.

Estee Lauder profesyonel makyaj seti, 1 büyük boy Estee Lauder parfüm alışverişlerinizde 129 TL.

Clinique’ten yılbaşına özel Jenna for Istanbul makyaj seti 129 TL.

Clinique Chubby Stick dudak parlatıcısı seti, 69 TL.

Best Seller of Shiseido set, 150 TL ve üzeri Shiseido ürün alışverişlerinizde 149 TL.

Lancome Dream Box set, Lancome’dan yapacağınız herhangi bir boy parfüm alışverişlerinizde 99 TL.

Yazarın Tüm Yazıları