Gönülleri birleştiren duygu

Keyif, başarı, mutluluk ve sağlık gönülle bağlantılı. "Gönülsüz iş yaparsanız, o işten hayır gelmez" diyor eskiler.

Bu durumda eğer gönlünüz yoksa o işe hiç başlamayın. Bir başka deyiş ise, "İki gönül bir olunca samanlık seyran olur" diyor. Ben de bu fikre gönülden katılıyorum.

Fakat katılmayacak pek çok kişi biliyorum. Maddenin ele geçirdiği gönüle laf anlatmanın da pek işe yaramayacağı ortada. Fakat ben yine de ısrar e diyorum. Gönlünüz yoksa, para da pek bir işe yaramıyor. Parayla satın aldıklarınız gönlünüzü okşasa bile sonra hasta edebiliyor. Çünkü bir tarafınızda ne olduğunu anlayamadığınız noksanlıklar hissediyorsunuz. Bir çeşit tatminsizlik dediğimiz türden rahatsızlıklar baş gösteriyor ve sonra nedeni anlaşılamayan hastalıklar ortaya çıkıyor. Halbuki gönülden yaptığınız iş zaten sizi başarıya ulaştırır. Başarının hazzıyla yükselirken enerjiniz, istekleriniz ve yaşam arzunuz da yükselir. Kendinizi güçlü ve keyifli hissedersiniz. Ve kendinizi böylesine enerjik ve keyifli hissettiğiniz zaman hasta olmazsınız. Yaptığınızdan tatmin olursunuz ve doygunluk içinde yeni hedeflerin peşinde koşarak yaşarsınız. Üstelik bu hal hayatınızın bütün alanlarına yansır. Çocuklarınız, kardeşleriniz, arkadaşlarınız, sevgiliniz, eşiniz ve çevrenizde bulunan her şeyle uyum ve ahenk içinde olur, keyif alırsınız. Ve ancak keyif alanlar keyif verebilirler. Ve sizden herkes memnun kalır. Çevrenizde aranılan kişi olursunuz. Hayatı eğlenceli yaşamaya başlarsınız ve zorlukları aşmak bile keyife dönüşür.

Bir de iki gönül bir olunca neler neler başarırsınız. Eskiler boşuna "İki gönül bir olunca samanlık seyran olur" dememişler... Samanlığı saraya dönüştüren insan. Ve insanın gönülden yaptığı işler, çorak toprakları bile bereketli kılar. İmkansız denilenin içinden imkanlar doğar. Ve mucize denilen hayaller gerçek olur. İlkbahar Ekinoksu benim için hayal ile gerçeğin sınırı. Yüzümü hem hayale, hem de gerçeğe çevirebildiğim sınır noktası. Bir tarafta geçmiş, öte yanda gelecek. Kış ile yaz mevsiminin geçiş dönemi olan İlkbahar’ın başlangıç anı. Altın Işık Astroloji ve Bilimsel Araştırmalar Derneği adına tam yedi yıldır ilkbaharı eğlenerek törenlerle kutluyoruz. Yedincisini iki gün önce Nakkaş Tepe’de "Bridge Restaurant"ın İstanbul’u kuş bakışı gören balo salonunda yaptık ve İstanbul’un muhteşem güzelliğinde doğayla bütünleştik. Gönüllerimizi birleştiren ilkbaharın coşkusunu bilincimizin derinlerinde hissettik. Hem de öylesine gönülden hissettik ki, bize hizmet eden personel de bize eşlik etti ve gönüllerimiz bir oldu.

Sabır ve başarı

Sabah saatlerinde duygular değişecek ve iletişim trafiği son derece hızlı olacak. Kısa yolculukların hareketli olacağını işaret eden gökyüzünün konumu haberleşmeler sırasında heyecan uyandıran gelişmeler olabileceğini gösteriyor. Çeşitli davet ve toplantılarda ortaya çıkan fikirler duyguların harekete geçmesine neden olabilir. Gelişmeleri zorlaştıran koşullar karşısında yüksek bir direnç sabır göstererek başarıyı yakalamak mümkün olacak. Alışkanlıklar tamamen değişiyor.
Yazarın Tüm Yazıları