Gol provası

MAÇIN başlamasına 2 saat vardı.. Stada gittim, maç öncesi ambiansı yaşamak, havaya girmek istiyordum.

Saat 19.00’da statta yaklaşık 15-20 bin kişi vardı. Ve bu sayı o görkemli tribünleri boş gösteriyordu. Ancak, tribünlerde organize bir çalışma vardı. Örneğin her goldan sonra çalan, F.Bahçe’nin klasiği, "Çünkü Fenerbahçeliyiz (1907 Marşı)" defalarca çalıyor ve taraftar eşlik ediyordu. Yani taraftar bir manada gol provası yapıyordu. Pankartlar yerleştiriliyor, seyircinin elinde tutacağı sarı lacivert kartonlar oturacakları koltuklara özenle diziliyordu. Kısaca Fenerbahçe taraftarı her hücresiyle tur atlamaya inanmış ve bir şölen yaşamaya hazırdı.

Rüştü ne yaptı?

VE Stat hınca hınç doldu, maç başladı. Dakika 5, ilk maçtaki gibi şok bir gol Fenerbahçe’yi darmadağın etti. Ardından F.Bahçe elindeki yeteneklerle olabildiğince bastırdı. Ama defans zaafları, kalecisi ve olmayan golcüsü ile ancak 1 gol atabildi. Bu arada Rüştü kendisine gelen üç topun ikisini içeri aldı. Zaten biri de göğsüne çarptı ve dışarı çıktı. Neden Mehmet Yozgatlı, Servet, Selçuk yoktu anlayamadım. Ama asıl anlayamadığım Volkan’ın yedek oturması.

Madem bu takım yeniliyor, bari bu yenilgilerden Volkan tecrübe kazansın. Geçen yıl elindeki mükemmel malzemeyle şampiyonluğu kaçıran bu takım, bu yıl da tam tersine eksik oyuncular ve bitmemiş transferlerle Kiev önünde ilk yarıyı bitirdi: 1-2.

Haydi UEFA’ya

İKİNCİ yarıda F.Bahçe istekliydi ama bir türlü D.Kiev defansını geçemedi. Üstelik D.Kiev yakaladığı her fırsatta tehlike yaratıyordu. Müzmin yedek Semih Şentürk çıktı, yeni yedek Murat Hacıoğlu girdi. Sonra, sonra genç Kerim’in çok güzel golü.. Ama artık iş işten geçti, buraya kadar. Sorunlar ortada. Umarım Fenerbahçe, UEFA’da yoluna devam eder. Maçın en iyisi F.Bahçe taraftarına teşekkürler.

MAÇIN 3 ADAMI:

12 numara F.Bahçe taraftarı

MAÇIN PANKARTI:

Evladıma mirastır bu sevda
Yazarın Tüm Yazıları