Göbeğinizi eritmek için

Güzin ABLA
Haberin Devamı

Edirne'den İ.C.

Sevgili Güzin hanım, sizi uzun yıllardan beri okurum. Ben de bir anlamda sizin gibi insanlara yardım için didinen biriyim. Orta yaşlı bir beyim. Ve bitkilerle uğraşırım. Doğal tedavi yöntemlerine çok güvenirim. Bu yüzden size bilgilerimden birini aktarayım dedim. Siz de okurlarınıza yazın da yararlansınlar. Özellikle dolaşım bozukluğu yüzünden bacakları şişen, karın ve göbekteki yağlanmadan, kan yağlarından, damar sertliğinden yakınan okurlarınıza çok doğal ve çok basit bir yöntem önermek isterim: Yoğurt suyu. Yoğurdu süzüp çıkan suyu her sabah aç karnına ve gece yatmadan önce birer bardak içsinler. Ancak bundan sonra hiç birşey yememeli; birkaç saat aç kalmalılar. Çay, sigara, kahve yasak. Bunun yanı sıra bol bol yürüyüş de tavsiye edebilirim. Yürüyüş yaparken süratli yürümeli, ağır ağır gezinir gibi değil. Ayrıca yağlı yemeklerden, hamurlardan, şekerli besinlerden de uzak durulursa, kısa bir sürede yağlar eriyecek, damarlardaki bozukluk da gidecektir. Böylece bacaklarınız da incelir, göbeğiniz de erir, kan yağları da yok olur.

* * *

Sevgili okurum, zaman zaman okurlarımdan böyle doğal tedavi yöntemleri aldığım zaman çok seviniyorum. Benim gibi onlar da bu sütunu benimseyerek, okurlarıma yardımcı olmaya çalışıyorlar. Yeni birşey öğrendiklerinde, bir yararlı yöntem ya da ilaç duyduklarında, tecrübe ettiklerinde hemen bunu okurlarımla paylaşmak istiyorlar. Bundan çok mutlu oluyorum. Size okurlarım adına böyle doğal bir tedavi yöntemi önerdiğiniz için teşekkür ederim. Büyüklerimizden hep bu tür bilgiler edinirdik. Ne yazık ki, zamanla bunları hep unuttuk.

Bitkelerle Sağlık ve Güzellik

Hazımsızlıkta biberiye: Biberiye çok hoş kokulu bir bitkidir. Et yemeklerinde kullanılır, demlendirilerek çayı da içilebilir. Özellikle safra kesesi tembelliğinde, hazımsızlığa karşı çok yararlıdır. Ayrıca idrar söktürücü özelliği de vardır.



Yazarın Tüm Yazıları