Glisemik yükü düşür mutlu ol!

Glisemik indeks diyeti,sizi ''hayat kalitenizi yükselterek inceltip hafifletiyor''ve daha da önemlisi sizi uzun vadede diyabetten, damar sertliği ve hipertansiyondan bile koruyabiliyor.

Haberin Devamı

Kan şekerimiz sadece bedensel değil, ruhsal sağlığımızı da etkiler. Şekerimizdeki iniş çıkışlar bizi mutlu ya da mutsuz, sakin veya sinirli, dinç veya bitkin-uykulu biri yapar. Kısacası ruhsal durumumuz da bedensel gücümüz de kan şekerimiz ile yakından ve birebir ilişkilidir.
Kan şekerini dengede tutan “Glisemik indeksi düşük” besinlerle dolu bir beslenme planı ise kan şekerinizdeki iniş ve çıkışlara son vererek keyifli bir hayat için de size yardımcı olur. Böyle bir beslenme planını uyguladıktan sonra eskisi kadar sık acıkmadığınızı, yemek sonrası esneme ve uyku hallerinizin kalmadığını fark edersiniz.
Etrafınızdan artık ne kadar güler yüzlü olduğunuzu, sinirli, gergin hallerinizin kalmadığını duymak da hoşunuza gidecektir. Konsantrasyonunuzun yerinde olması ise iş yaşamınızda olumlu değişikliklerin başlangıcı olacaktır. Bitmedi...
Yaşadığınız bel, boyun, bilek ve sırt ağrılarınızın azaldığını da fark edeceksiniz. Kısacası son yılların bu en çok beğenilen ve bilimsel anlamda da “en çok tavsiye gören” diyeti sizi “hayat kalitenizi yükselterek inceltip hafifletiyor” ve daha da önemlisi sizi uzun vadede diyabetten, damar sertliği ve hipertansiyondan bile koruyabiliyor.
Üstelik bu planı günlük hayatınızda uygulamanız da çok kolay. Size evde, işte ve sokakta uygulayabileceğiniz üç günlük bir alternatif hazırladık.

Haberin Devamı

Vazgeçilmez: GI diyeti

1. GÜN (EVDE)

KAHVALTI
- Prenses yumurta, 1 ince dilim çavdar ekmeği, 5-6 adet zeytin
- Mevsime uygun çiğ sebze

ARA ÖĞÜN

- 2 adet kivi + 5-6 adet badem

ÖĞLE YEMEĞİ

- 1 tatlı tabağı dolusu haşlanmış karnabahar
- 1 su bardağı yoğurt
- 6 çorba kaşığı bulgurlu pazı yemeği

ARA ÖĞÜN

- 60 g (2 köfte kadar) dil peyniri +
1 orta boy kırmızıbiber+ 2 adet ceviz
- 1 fincan tarçın ilaveli yeşil çay (şekersiz)

AKŞAM YEMEĞİ

- Salata karışık (1 tatlı kaşığı zeytinyağı)
- 1 kepçe çorba (un ilaveli çorbalar hariç)
- 1 porsiyon fırında salçalı levrek

Prenses yumurta (1 porsiyon 200 kalori)
Malzemeler: 2 adet yumurta akı, 1 adet tam yumurta, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, maydanoz, yeşilbiber, tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yapılışı: Çırpılmış yumurta aklarını, zeytinyağı, yeşilbiber, maydanoz ve baharatları karıştırıp tavaya ilave edin. Yumurtalar pişene kadar bekleyin. Sıcak olarak servis edin.

Haberin Devamı

BİR LEZZET

Fırında salçalı levrek tarifi (1 porsiyon 250 kalori)

Malzemeler: 1.5 kg levrek balığı, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 adet defneyaprağı, 3 su bardağı su, 1 adet patates, 3 çorba kaşığı domates salçası, 1 adet soğan,1 adet havuç, 1 adet limon,1 demet maydanoz, karabiber, tuz
Yapılışı: Balıkları temizleyin, yıkayıp sonra fırın tepsisine dizin. Sebzeleri ayıklayın, yıkayıp, iri parçalar halinde doğrayın, tuz, biber, zeytinyağı, su, salça ve defneyapraklarını ilave edin. Orta hararetli ateşte sebzeler pişinceye dek kaynatın, ince delikli bir süzgeçten geçirip, balıkların üzerine boşaltın.
Maydanozu kıyıp, üzerlerine serpin. Her bir balığın üzerine yarım limon dilimi koyun. Orta hararetli fırında 40-45 dakika kadar pişirip servis yapın.
DYT. NİLÜFER BAYRAM

Haberin Devamı

2. GÜN (İŞTE)

Tatlandırıcılar:
Uyguladığınız kilo yönetimi programı var ve kilonuz takıldıysa tatlandırıcı tüketiminize bir göz atın. Sadece çaya attığınız tatlandırıcının dışında tatlandırıcılı gazlı içecekler bu işin sorumluları haberiniz olsun. Özellikle insülin direnciniz varsa tatlandırıcılar pankreasınızı kandırıyor ve aldığınız kalorinin depolanmasına neden olacak kadar fazla insülin salgılatıyor.

KAHVALTI
- 2 ince dilim kepekli ekmek
- 2 adet dilimli yağsız kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
- 3-4 adet cherry domates (ekmeklerin üzerine 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi sürerek peynirleri yerleştirin)

ARA ÖĞÜN

- 1 adet probiyotik yoğurt (sade) + 3 adet kuru kayısı
(Özellikle uzun süre oturarak çalışan kişilerde hareketsizliğe bağlı oluşan mide-bağırsak şikâyetlerinin giderilmesinde probiyotik içeren ürünler kullanımı olumlu yönde etkilemektedir.)

Haberin Devamı

ÖĞLE YEMEĞİ
- 1 adet kepekli lavaş içine tavuk şiş (içine yeşillik)
- 1 su bardağı ayran (200ml)
(işyerine getireceğiniz 1 adet kepekli lavaşın içine dışarıdan sipariş ettiğiniz 1 porsiyon tavuk şiş ve yeşillikleri ilave edin)

İKİNDİ
- 2 adet mandalina + 1 fincan tarçın ilaveli yeşil çay

AKŞAM YEMEĞİ

- Salata karışık (1 tatlı kaşığı zeytinyağı)
- 160 g ton balığı (normal, yağını süzün)
- 1 ince dilim kepekli ekmek
(İşten eve geldiniz sağlıklı bir alternatif ton balıklı salata, daha fazla şekeriniz düşmeden.)

3. GÜN (SOKAKTA)

KAHVALTI
- Yarım adet simit (2 ince dilim ekmek yerine)
- 25 g’lık kutu krem peynir (1 köfte kadar beyaz peynir yerine)
- Çay (şekersiz)

ARA ÖĞÜN

- 1 orta boy yeşil elma

ÖĞLE YEMEĞİ

- Yeşillik (roka, maydanoz)
- 1 adet lahmacun
- 1 su bardağı ayran (200 ml)

ARA ÖĞÜN
- 1 su bardağı süt ile hazırlanmış latte + 10 adet badem

AKŞAM YEMEĞİ

- Salata karışık
(1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilaveli)
- 4 adet ızgara köfte
Yanına ızgara sebze isteyin.
- 1 ince dilim kepekli ekmek

Yazarın Tüm Yazıları