Gerçekler gözden kaçırılıyor

Melih Gökçek “Metronun Ulaştırma Bakanlığına devredildiğini bilmeyen bir tek devekuşları kaldı” ifadesiyle bizler kadar devekuşlarını da güldürmüştür.

Haberin Devamı

Göçük olan yerin kendi sorumluluğunun bulunduğu zamanda hafriyatı yapılmadı mı? Eee daha ne diye hemen sorumluluğu Ulaştırma Bakanlığı’na atıyor? Bu durumda bu işin lami cimi yok, bunun hesabını Gökçek vermelidir.
Yok öyle sorumluluktan kaçmamalıdır.
Zaten bilirkişiler de bunun böyle olduğunu saptayacaklardır herhalde.
Ben buradan tekrar Sayıştay denetçilerini de göreve çağırıyorum.
Akın ÖZDEN

GÖKÇEK’İN GÜCÜ

- ANKARA’da göçükle ilgili olarak kendisini eleştirenleri ‘devekuşu’ yaptı. “Sorumluluk Bakanlığa ait biz onlara teslim ettik” dedi. Bakan da çıktı bu ölçümlerin normal olduğunu daha da olacağını söyledi. Peki Sayın bakanımız neden “Biz burayı yeni aldık daha kazma vurmadık, Melih Gökçek kimi kandırıyor?” demiyor.
Anlamak çok zor ama yıllarca sokaktaki vatandaşı ‘Metronuz hayırlı olsun’ pankartlarıyla güldürdü!
Bakan’ı bu yalana nasıl alet ediyor? Anlamak zor.
Zamanla anlarız belki.
Ahmet YILMAZ

Haberin Devamı

Büyükşehir’e soruşturma açılacak mı

ANKARA Milletvekili Aylin Nazlıaka, 22 Haziran’daki çökme olayında Kadir Sevim’in hayatını kaybetmesi olayına bağlı olarak Başbakan’a diyor ki:
“İtfaiye, kurtarma ekipleri ve ambulans olay yerine saat kaçta ulaşmıştır? Ekiplerin olay yerine geliş saatleri kamera kayıtlarından saptanmış mıdır?
Kurtarma ekiplerinin daha erken gelmesiyle Sevim’in hayatının kurtarılabileceği iddiası doğru mudur. Bu olayın sorumlusu ya da sorumluları kimlerdir. Ulaştırma Bakanlığı ve Büyükşehir yetkilileri hakkında bu güne kadar açılan bir soruşturma var mıdır? Kaç müfettiş görevlendirilmiştir? Bugüne kadar yaşanan sayısız olay, iddia ve dosyaya rağmen Büyükşehir Belediyesi hakkında İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma açılmasına izin vermediği bilinmektedir. Büyükşehir Belediyesi hakkında soruşturma açılmasına izin verilecek midir?

Yıkım mağdurları bugün Ankara’da

ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi diyor ki:
Türkiye’deki yıkımları gerçekleştirmek için çıkartılmış olan Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’nun iptali noktasında Anayasa Mahkemesi’ne götürülmesi talebiyle bugün Ankara’ya Meclis’e gidiyoruz.
Hazırladığımız dilekçeyle söz konusu yasanın Anayasaya aykırılıklarını tespit etmiş bulunmaktayız. Dilekçemizi tüm karma yapilarla birlikte ortak imzayla Meclise iletmek istiyoruz. Bugün saat 12.30’da TBMM Dikmen kapısındayız.

Yazarın Tüm Yazıları