Gazi Koşusu ile birlikte mirastı

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 91. yıldönümü kutlamalarındaki etkinlikler kapsamında yer alan ‘Seğmen alayı yürüyüşü’nün, valilik tarafından bir genelgeyle yasaklanması birçok çevrede tepkiyle karşılandı.

Haberin Devamı

Seğmen Alayı Yürüyüşü ile birlikte yapılan Büyük Atatürk Koşusu, at yarışlarındaki Gazi Koşusu Cumhuriyet’in kurulduğu günden bu yana kesintisiz yapılan iki spor organizasyonundan biriydi.
Yani bir spor mirasıydı.
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel’in bundan mutlaka haberi vardır da, acaba kimin baskısı altında kaldı?

Ankara’ya yakışmıyor

ÇAYYOLU koru mahallesi Ankaralılar Caddesi’nde oturuyoruz. Apartmanımızın hemen arkasında çöp ve molozlardan oluşan eski Mamak çöplüğünün bir küçüğü mevcut. Gordion Alışveriş Merkezine ve Arcadium Alışveriş Merkezi’ne 500’er metre mesafelerdeki Ankara’nın gözde semtine böylesi bir çöp yığını yakışmamaktadır.
Sayın Belediye Başkanımız yaptığı yeşil alanlarla övünürken, şehrin merkezindeki bu çöp yığınından hiç rahatsız olmaması, kendisine oy vermiş biri olarak beni düşündürmekte... Kendisinin bu çöp yığınından haberdar olmadığını düşünmekse endişemi daha fazla arttırıyor. Metro inşaatı bahanesi ile bırakılan molozlarda görüntü açısından son derece çirkin. Sizin gibi bir Ankara sevdalısı aracılığı ile bu konuyu gerekli mercilere ilettiğimi düşünüyor ve gerekenin yapılacağına inanıyorum.
Uğur ÖZKAN

Haberin Devamı

KISA... KISA...

- ÇANKAYA Belediyesi, üreten kadınlarımız için Esat pazarını belli günler için tahsis ederek, onların el emeği göz nuru ürünlerini sergilemelerine olanak sağladı. Kadınlarımızın elişlerini sergilemesine imkan sağlayarak, onların  bütçelerine yaptığı bu olumlu katkılarından ve girişiminden dolayı Çankaya Belediyesi’ni kutluyorum.
Önder OSKAY
- 7-27 MART 2011 tarihleri arasında yapılacak ‘22. Ankara Uluslararası Film Festivali’ne Ulusal Uzun, Kısa ve Belgesel film yarışmalarına son başvuru tarihi 7 Ocak 2011.
(www.filmfestankara.org.tr)

Yazarın Tüm Yazıları