Galata Köprüsü’nde sabahladım

Adrenalin.

İşte hayatta en çok ihtiyaç duyduğumuz şey.

Belki de bunun için sabah 05.00 sularında Ejder Kapanı filminin setinden eve dönerken arabayı normalden daha hızlı kullanıyordum.
Belki de bunun için Uğur Yücel “Bir sonraki filmimde daha fazla aksiyon sahnesi olacak” diyordu.
Evet, geçen gece yaklaşık 200 kişilik bir ekiple birlikte Galata Köprüsü’nün üzerindeydik.
Ejder Kapanı’nın en büyük aksiyon sahnesi çekilecekti.
Bu arada biraz da meslek içi dedikodu yapayım.
Orada bulunan tek gazeteci olduğuma hâlâ inanamıyorum.
Luc Besson’un çalıştığı aksiyon ekibi Fransa’dan gelmiş, Galata Köprüsü, Trafik şube Müdürlüğü’nün desteğiyle sabaha kadar kapatılmış, açılan köprüden bir araba atlayacak, herkese haber verilmiş ve basından bu olayı merak edip izleyen bir tek ben varım.
Pes doğrusu! Uyku daha kıymetli geldi herhalde!
Neyse, bir başka aksiyon meraklısı da filmin oyuncularından Ceyda Düvenci’ydi.
Giymiş eşofmanlarını, eşiyle birlikte bu tekrarı olmayan tecrübeyi yaşamak üzere soluğu sette almış.
Ejder Kapanı’nın finaline doğru izleyeceğimiz sahnede, Uğur Yücel’in kullandığı taksi açılan köprüden diğer tarafa atlıyor.
Aslında araba atlamıyor, resmen uçuyor. Dublör Fransız, arabalar ise Fransa’dan özel olarak getirtilmiş, alt ve üstleri güçlendirilmiş araçlar.
Atlama sahnesi beş ayrı kamerayla çekiliyor. Uçan araba daha önceden hazırlanmış karton yığınlarının üzerine düşüyor.
Dublör, neredeyse pert olmuş araba yere iner inmez kornaya basıyor ve iyi olduğunun işaretini veriyor. Herkes rahat bir nefes alıyor tabii.
Daha sonra aynı sahnenin inişini ve Uğur Yücel’in arabayı kullandığı bölümleri çekiyorlar.
Uğur Yücel’in adrenalini yükselmiş, o da basıyor gaza.
Öyle bir basıyor ki, filmin yapımcısı Erol Avcı’yla atlama sahnesini de kendi çekebilirdi belki diye konuşuyoruz aramızda.
Galata Köprüsü üzerindeki çekimleri sabaha kadar süren o sahne, Ejder Kapanı’nda sadece birkaç dakikalık perde zamanı kaplayacak. Ama filmleri büyük yapan bu özel sahneler oluyor işte.
Ve Ejder Kapanı’nda bu özel sahnelerden bolca var.
Uğur Yücel’in yönettiği, başrollerinde Uğur Yücel, Kenan ımirzalıoğlu, Nejat ışler, Ceyda Düvenci ve Berrak Tüzünataç’ın olduğu Ejder Kapanı, 22 Ocak’ta vizyona girecek.
Bu güçlü kadroyu kamera karşısına geçiren film, sadece özel aksiyon sahnelerinden ibaret değil elbette.
Gerilimi bol bir polisiye olan Ejder Kapanı, af ve çocuk tacizi konularına da değinecek ve eminim bu özellikleriyle de bolca konuşulacak.

Türkiye’de aksiyon zormuş

Ejder Kapanı’nın aksiyon sahnelerini çekmek üzere Türkiye’ye gelen Fransız dublör Jean-Claude Lagniez ve Cinecascade ekibiyle çekim öncesinde sohbet ettik. Buradaki çekimler için yaklaşık 200 bin Euro almışlar.
Daha önce Ronin, Transformers II, Taxi, The Bourne Identity, Rush Hour 3 gibi filmlerde çalışmış olan Lagniez, Türkiye’de aksiyon sahnesi çekmenin Amerika ve Fransa’ya oranla çok daha zor olduğunu söylüyor. Bu işin en kolay Amerika’da yapılıyor olmasını ise orada polisin yolları anında boşaltıyor olmasına bağlıyor.
Ejder Kapanı için yapılan çekimlerin en çok Sultanahmet bölümünde zorlanmışlar. şu günlerde turistlerle dolu olan meydandaki kargaşayı ve kalabalığı düşününce ne demek istediklerini anlamak hiç de güç değil tabii.

Her ay bikini mi alacağız?

Her şey indirimde. Yüzde 50, yüzde 50, artı kasada yüzde 20. Kıyafetleri neredeyse bedava verecekler. Ama mayo ve bikinilerde indirim konusunda pek bir cimri davranıyorlar. ışte o zaman insan şu havuzlardaki bikini eriten klor olayına iyice sinir oluyor. Neyse ki son model havuzlar artık bikinilerde hasara yol açmıyormuş (yani bizi sezonda iki kez mayo-bikini almaya zorlamıyor), çünkü içinde klor barındırmıyormuş.
ıstanbul’daki Astoria Anantara Spa ve Bellevue LSD Sports Club havuzları, hijyeni farklı yöntemlerle sağlayan bu yeni teknolojinin öncülerinden. Darısı diğer havuzların başına.

Hollywood Türkiye’ye gelecek

Geçen gün Sayım’ın Bavulu adlı sohbet programına konuk olmak üzere 6News’a gittim.
6News haber kanalı Türkçe, ıngilizce, Arapça ve Rusça olmak üzere 4 dilde yayın yapan ilk ve tek kanal. 4 dille yayıncılığı sağlamak için Birleşmiş Milletler gibi bir kadro barındırıyor. Ve bu kadro Levent’te havuzlu, bahçeli şahane bir villadan yayın yapıyor.
Beni daha çok ilgilendiren şey ise bu kanalın sinemayla olan ilişkisi. 6News Genel Yayın Yönetmeni Serkan Oral, ABC News ile haberde işbirliği yapacaklarını söyledi.
ABC News aynı zamanda dünyaca ünlü Walt Disney grubu. Ve bu işbirliği sonucunda Hollywood filmlerinin Türkiye’de çekilmesi için de bir kapı aralanmış olacak. Yüksek bütçeli tarihi filmlerin ülkemizde çekilmesi bekleniyor. Yıllardır özlemini çektiğimiz bu proje birkaç aya kadar netlik kazanmış olacak.
ılklere imza atan bu kanalın sinemayla ilgili haberini ilk duyuran olmak için sabırsızlanıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları