Fitili Köktaş ateşledi

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıtta tek tip tabela uygulamasına geçiyor.

Haberin Devamı

 EPDK uzmanlarının son şeklini verdiği taslak düzenleme birçok kişiyi yakından ilgilendiriyor. Düzenleme, akaryakıta gelen zamlarla birlikte bir kuruşun hesabını yapmaya başlayan vatandaş için de sevindirici bir gelişme.

Tek tip tabela dönemi

Sürecin işaret fişeğini bir süre önce ateşleyen EPDK Başkanı Hasan Köktaş oldu. Vatandaşa her fırsatta “Akaryakıtta bir kuruşluk fiyat farkını bile gözetin” çağrısı yapan Köktaş’ın bu uyarısı artık yasal bir çerçeveye kavuşmuş olacak. Bu sayede sayıları yüzleri bulan Ankara’daki akaryakıt istasyonları da AB standartlarında tek tip tabela dönemine girmiş olacak.
Peki taslak bunun dışında ne gibi düzenlemeler getiriyor?

Yeni EPDK kuralları

Öncelikle istasyonlardaki ilan panosunda ürünün resmi isminin yanı sıra ticari ismine de yer verilecek.
İlan panosu ve pompalarda tüketicileri yanlış yönlendirebilecek ibare, işaret ve çıkartma kullanılamayacak.
İstasyonda birden fazla ilan panosu bulunması halinde ilan panolarındaki akaryakıt isim ve fiyat bilgileri birbirleriyle aynı olacak.
Vatandaşı aydınlatacak bu bilgilerin yanısıra konunun bir de kuşkusuz istasyon sahiplerini ilgilendiren tarafı var.

Haberin Devamı

Bir yıllık süre var

EPDK taslakta bu konuya da açıklık getiriyor. Buna göre lisans sahipleri ilan panolarını 31 Ocak 2013’e kadar yönetmelik hükümlerine uygun hale getirmek zorunda olacak. Panolarını ilgili düzenlemeye uygun hale getirmeyen istasyon sahiplerini de ağır cezaların beklediğini hatırlatmalıyım. Bundan önce de vatandaş lehine birçok kararın altına imza atan EPDK’nın hepimizi yakından ilgilendiren buna benzer düzenlemeleri önümüzdeki dönemde de sürecek.

Ramazan temposundan bütçe maratonuna

KABİNEDEKİ isimler Ramazan’ı seçim bölgelerinde geçirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “halkla iç içe olun” talimatı doğrultusunda bakanlar seçim bölgelerinde düzenlenen birçok iftar ve sahur programına katıldı.
Ramazan ayının neredeyse tamamını memleketi Batman’da geçiren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeri geldi yer sofrasına oturdu, yeri geldi hemşerilerinin dertlerini dinledi.
Sıkı bir Twitter kullanıcısı olan Bakan Şimşek’in en çok dikkat çeken yanı ise zaman zaman Iphone ile çektiği fotoğrafları Twitter üzerinden takipçileriyle paylaşması oldu.
Seçim bölgesini ihmal etmeyen bir diğer isim de Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’dı. Ramazan boyunca Ankara’da oturmayan Yılmaz, başta Bingöl olmak üzere Doğu ve Güneydoğu’daki birçok şehirde temaslarda bulundu.
Ramazan’daki yoğun programlarla yorulan bakanları, bayramdan sonra 2013 bütçe hazırlıkları ve yeni yasama döneminin yoğun temposu bekliyor.

Yazarın Tüm Yazıları