Fenerbahçe destanı

İspanyol devi önünde muhteşem savunma yapan temsilcimizde Ukic 13, Tomas 12 sayı üretirken, Ömer, Mirsad ve Oğuz da 6 'şar sayıyla zafere katkıda bulundu.

Haberin Devamı

THY Avrupa Ligi C Grubu’ndaki temsilcimiz Fenerbahçe Ülker, son şampiyon Barcelona’yı deplasmanda yenerek, sezonun en büyük sürprizine imza attı: 69-61.
Karşılaşmaya iyi başlayan sarı lacivertliler, hem savunmada hem de hücumda rakibine üstünlük kurdu. Hücumda ilk opsiyon olarak içeriyi penetrelerle zorlayan ekibimiz, birinci periyodu 14-13 önde bitirdi. Geçtiğimiz yıl Avrupa Ligi şampiyonluğu kazandığından beri durgunluk yaşayan güçlü Barça, ikinci periyotta Greer’in başını çektiği Fenerbahçe takımına karşı yine etkisizdi. Aldıkları moladan sonra sertleşerek dönen Barcelona 6-0’lık seri yapınca, mola alma sırası bize geldi. Yıldızlar topluluğu rakibine karşı çok iyi savunma yapan takımımız ilk devreyi 32-28 gibi avantajlı bir skorla tamamladı.
Zaten iyi savunma yapan iki takım, ikinci yarıya kas gücünü yani sertliÄŸi ortaya koyarak baÅŸladı. Üçüncü periyodun sonuna doÄŸru Barça ilk kez öne geçip skoru 43-39 yapınca molamız tam zamanında geldi. Skor bulmakta çok zorlandığımız bu çeyrekte temsilcimiz ancak 12 sayı atabildi. Ve son periyoda 45-44 geride girdi.Â
En prestijli galibiyet
Final bölümüne skor sorununu çözerek baÅŸlayan temsilcimiz, ard arda bulduÄŸu sayılarla son 5 dakikaya 54-51 önde girdi. KarşılaÅŸmanın bitimine 1 dakika 20 saniyesine 5 sayı avantajlı giren Fenerbahçe Ãœlker, mükemmel savunması, akıllı oyunu ve Tomas’ın maç sonundaki katkısıyla Avrupa Ligi’nin bu sezonki en önemli ve prestijli galibiyetini elde etti. Temsilcimizi tebrik ediyoruz.Â

Yazarın Tüm Yazıları