Fenerbahçe B(p)arçaladı

BEN bu filmi daha önce görmüştüm. Deja vu yaşattı Zeljko Obradovic...

Haberin Devamı

‘Gençlerle maçın pasını alma daha sonra esas oğlanlarla dengeyi oturtma’ akıllı kendi patenti taktiği Kiev maçının aynısıydı. Koçun büyüklüğü de bu kararlılık ve devamlılığından geliyor. Sürpriz yapmıyor. Oyuncusu da, karşı tarafta neyi ne zaman yapacağını biliyor ve buna saygı duyuyor.
Kenan ve Melih’le başlayıp Bo McCalebb, Kleiza ve Zoric banktan gelenlerle işi bitirmek buna denir. ‘Şıkşık eden nalça iş bitiren kalçadır’ parkede ifadesi böyle olur. Bu üçlü birlikte kenardan gelip 44 sayı ürettiler. Kanarya topun kıymetini bilerek kaybetmeden çok dengeli hücum etti. Ve Barcelona gibi güçlü bir takımı afallattı.

Barça kontrolünü yitirdi

Yüzde 62’lik, 8’de 5 üçlük ve yüzde 52, 23’te 12’lik ikilik atış isabetiyle çok iyi dağıtılmış iç dış dengesiyle hücum dengesi kurdu Fenerbahçe... Kazanımın sırrı da buydu. Kleiza’nın kendini aşan 22 sayı 5 ribauntluk muhteşem performansı da eklenince odaya 46-36 önde gittiler. Meşhur kaos üçüncü çeyreği Fenerbahçe’ye yaramadı. Kaçan fırsatlar maçı 46-44’e getirdiği noktada McCalebb pilotajında 10-0’lık seriyle sıyrılma beceresi gösteren Kanarya son çeyreğe Allah’tan 14 sayı farkla girdi.
İki takım da tam dört dakika sayı atamadan demirleri dövdü. Final 4 olağan adayı Barcelona erken pes etmenin, son dakikalarda yanlış şut seçimleri yapmanın bedelini İstanbul’dan gerisin geriye giderek ödedi.

MAÇIN İYİSİ

Haberin Devamı

Müthiş bir performans sergileyen Linas Kleiza.

MAÇIN KÖTÜSÜ

18 sayı atsa da Barça’yı kurtaramayan Navarro.

HAKEM: Kararları maçı iki takım arasında götürüp getirdi.

Yazarın Tüm Yazıları