Eyvah menopoz!

Kadınların korkulu rüyası haline gelen menopoz döneminde artan kilolarla veve ateş basması, terleme, çarpıntı, sinirlilik, depresyon gibi sorunlarla mücadele etmek hiç de zor değil.

Haberin Devamı

Diyetisyen Müge Arslan, menopoz denilen o karanlık yolu aydınlatmak için önemli tüyolar veriyor:
? Her öğünde besin çeşitliliğine önem vermek gerekiyor. Yani gün içinde süt ve süt ürünleri, et ve türevleri, ekmek-tahıl grubu besinleri, sebze-meyveler mutlaka belirli ölçüde tüketin.
? Kemik erimesi için oldukça önemli ve iyi bir kalsiyum kaynağı olan süt ve süt ürünlerinden günde en az 3-4 porsiyon tüketmek gerekiyor. Seçimlerinizi olabildiğince yarım yağlı veya yağsız olarak yapın.
? Bu dönemde katı yağdan uzak durun, onun yerine bitkisel sıvı yağlar kullanın. Özellikle zeytinyağını tercih edin.
? İyi bir E vitamini içeriği olan yağlı tohumlulardan (fındık, yer fıstığı, badem, ceviz ve soya ürünleri) günde bir avuç yiyin.
? Kalp-damar hastalıkları ve kemik erimesine karşı koruyucu etkisi olan omega-3 yağ asitlerini yeterince tüketmeye özen gösterin. Haftada en az 2-3 porsiyon balık (tercihen ızgara) yiyerek omega-3 yağ asitleri ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
? Şeker kilo alımını hızlandırdığı için, mümkün olduğunca şekerli besinlerden uzak durun. Onun yerine meyve, salata tercih edin. Eğer canınız tatlı tüketmek isterse, pasta değil sütlü tatlılardan yana tercih kullanın.
? Lif bakımından zengin kuru baklagiller (kuru fasulye, nohut, mercimek, kuru bakla, kuru börülce, soya fasulyesi), kepekli tahıllar (esmer ekmek, bulgur ve kepekli pirinç, kepekli makarna, kepekli erişte, kepekli un) ve sebze-meyve tercih edin.
? Tuz tüketiminizi mümkün olduğunca en aza indirmeye çalışın.
? Alkol ve sigaradan uzak durun.
? Bol su tüketin. Günde 2-2,5 litre sıvı tüketmeye gayret edin.
? Her gün 35-45 dakika tempolu yürüyüş yapın.

Lütfen rahatsız etmeyin!

Haberin Devamı

Sıcacık su dolu bir küvet ve rahatlatıcı esansiyel yağların dayanılmaz kokusu hem bedeni hem de ruhu dinlendiriyor. Bu hafta sonu kendi güzellik ritüelinizi yaratmaya ne dersiniz?


Dışarıda hava nasıl olursa olsun, içeride kesintisiz bir huzur zamanı! Gelin bu hafta sonu kendinize banyonuzda saatlerinizi geçireceğiniz rahatlatıcı bir ‘wellness’ günü ayarlayın. İşte en iyi bakım önerileri ve güzellik sırları...
Tek kişilik kusursuz bir randevu
Mükemmel bir güzellik günü yaşamanın yolu, ‘planlama, hazırlık ve mutlaka yapılması gerekenler’ safhasından geçiyor. Bu yüzden kendinize ayıracağınız gün için birkaç gün öncesinden takviminizi işaretlemeniz iyi olur. Size önereceğimiz saatler özellikle akşam saatleri. Çünkü bu zaman diliminde vücut kendini yenilemeye programlıyor.
‘Ulaşılamaz’ olun
Banyoya girmeden önce iletişim adına her şeyden uzaklaşın. E-mail’lerinizi, telesekreterinizi, cep telefonunuza gelen aramaları ve mesajları kontrol edin. Ardından hepsini kapatın. Bu, hem sizin banyoda olduğunuz süre içinde rahat hareket etmenize yardımcı olacaktır hem de vücudunuzu bu araçların yaydığı radyasyondan uzak tutacaktır.
Yumuşak ışık
Işık, duygu durumumuzu en fazla etkileyen dış etkenlerden. Uyanık kalmamızı sağlıyor. Uyku hormonlarını öteliyor. Dolayısıyla gözleri kamaştıran bir ışığın altında kimsenin rahatlaması söz konusu olamaz. Bu yüzden yumuşak, doğrudan sizi etkilemeyen bir ışık sistemi yaratmalısınız. Hiç zor değil; birkaç mum yakarak ya da en sevdiğiniz gece lambanızı banyoya taşıyarak bu sorunu çözebilirsiniz.
Ayak banyosu uvertürü
Sıcak su dolu kabın içine birkaç damla güzel kokulu banyo yağı ve birkaç adet çiçek yaprağı atın. Ayaklarınızı hazırladığınız bu suya değdirdiğiniz an, günün tüm stresinin vücudunuzdan uzaklaşmaya başladığını hissedeceksiniz. Şimdi de ayaklarınıza ılık zeytinyağı masaj yapma vakti. Sonrasında yağın 10 dakika etki etmesini bekleyin.

Rahatlama ve bakım

Haberin Devamı

Vücudu rahatlatmanın en basit yollarından biri, ritmik olarak nefes alıp vermektir...
Şimdi bakım zamanı... Güzelliğinize hizmet edecek bir gün yaşamak için yapmanız gereken tek şey, gözlerinizi kapamak ve tüm düşüncelerinizden arınarak ruhunuzu da bedeninizle birlikte boşaltmak olmalı.

Manikürde yeni trend

French OUT half moon IN

Son birkaç sezondur özellikle defilelerde rastladığımız yarım ay manikürü, günlük yaşamda da karşımıza sıkça çıkmaya başladı. Üstelik dilediğiniz iki renk ojeyle....

Makyaj artistlerinin geçmiş dönemlerin siyah-beyaz filmlerinden esinlenerek yarattıkları ‘half moon’ (yarım ay) manikür, değişen renkleriyle adeta karanlık gökyüzünde bir hilali andırıyor. Peki, French (Fransız) manikürüne rakip olan bu trendin farkı ne? Öncelikle kendi içinde birden fazla versiyonlarının bulunması...
İlk versiyonda uygulama French manikürle aynı; yani tırnak dipleri koyu, tırnak ucu açık renklere boyanıyor. Tabii burada beyazla sınırlı değilsiniz, istediğiniz rengi seçebilirsiniz. İkinci versiyonda ise iki zıt renk, biri açık diğeri koyu renk oje
uygulanıyor.
UYGULAMA 1: Tırnaklarınıza önce baz olarak seçtiğiniz koyu renkli ojeyi sürün. Kuruması için biraz bekleyin. Oje, tırnak kenarlarına bulaşmaması için mümkün olduğunca ince sürülmeli. Şimdi bir aseton yardımıyla uçlardaki rengi dikkatlice silin. French manikürdeki gibi açık rengi tırnaklarınızın uç kısmına sürün. Kurumasını bekleyin.
UYGULAMA 2: Biri açık biri koyu olacak şekilde dilediğiniz iki renkte oje seçin. Önce tırnaklarınızı açık renkle boyayın. Bu aynı zamanda baz renginiz olacaktır. Açık rengi önce sürmenin bir nedeni de tırnağa uygulanmasının daha kolay olmasından kaynaklanıyor. Daha sonra koyu renkteki ojeyi tırnaklarınızın uç kısmına sürün.

Haberin Devamı

Kırışıklıklara son!
La Colline Cellular Vital Serisi, anti-aging bakım ürünlerinden oluşuyor. ‘Celullar Vital Serum’, anında toparlayıcı etkisiyle cildi nemlendiriyor, sıkılaştırıyor ve ışıltı veriyor. ‘Cellular Vital Cream’, güçlü kırışıklıklara karşı koruyor, oksijenlenmeyi ve hücresel yenilenmeyi hızlandırıyor. ‘Cellular Vital Mask’ ise canlılığını kaybetmiş, donuk ciltlerin oksijen almasına yardımcı oluyor, cildi yatıştırıyor.

Yumuşacık saçlar

Philip B.’nin ‘Lovin’ Leave-in Conditioner’ı, içeriğindeki soya ve buğday proteinleri, amino asitler, aloe vera, ısırgan otu ve kına özleri sayesinde tüm saç tiplerini yeniliyor, yumuşatıyor. Durulanmayan bu bakım kremi, yapılandırıcı, güçlendirici ve nemlendirici içeriğiyle saça ışıltı sağlarken, rengini de koruyor ve ağırlık hissi vermiyor.

Yazarın Tüm Yazıları