Evliyim ama hala bakireyim

İstanbul’dan Gülendam

Güzin abla, ben 23 yaşında bir yıllık evli, ama hala bakire bir genç kadınım. Eşim, ailemin yakından tanıdığı, akrabamız gibi olan bir ailenin çocuğu. Ben de onu beğeniyordum. Sanırım onun da bende gönlü varmış. Sonunda evlendik. Ancak evlilik ve mutluluk hayallerim daha ilk geceden yıkıldı. Eşim aslında son derece yakışıklı bir gençtir ama bana gerçek anlamda kocalık yapamıyor. Bugüne kadar eli elime değmedi. Bundan üzüntü duyuyor, hatta zaman zaman ağlıyor. Gururuna yedirip doktora da gitmiyor. Ne yapmam gerekiyor?

Haberin Devamı

Kızım, karşılıklı oturup konuşarak bu sorunu birlikte çözüm yoluna gidebilirsiniz. Bu kadar iyi niyetli, varlıklı ve sana bağlı bir erkeğin bu yönleriyle de yetinebilirsen evliliğini sürdür. Ama istersen ayrılmaya da hakkın var. Onu bir doktora gitmeye razı edebilirsen, belki de çok önemli bir rahatsızlık olmadığı ortaya çıkabilir. Psikolojik bir sorun olabilir ve tedaviyle geçebilir. Bunda utanılıp aşağılık kompleksi yapılacak bir durum yok. Nasıl insanın eli, ayağı, başı, gözü, midesi rahatsızlanabilir ve işlevini yapamazsa bu da bir rahatsızlık işte. Bunu gurur meselesi yapmasın, doktora gidip tedavi olsun. Evliliğin kurtulsun.

Cinsel konuları açık konuşalım

Menopozdan sonra hamile kalınır mı?

Genellikle kadının doğurganlığı buluğa erdiği, yani ilk adet gördüğü andan itibaren başlayıp adetlerinin sona erdiği menopoz dönemine kadar sürer. Bu süre ortalama 30-35 yıldır. Menopozdan sonra yumurtalıklar görev yapamaz, hormon salgıları durur. Bu nedenle hamilelik söz konusu değildir. Ancak menopoz öncesi, yani pre-menopoz döneminde zaman zaman kadın, 3-4 hatta 6 ayda bir adet görebilir. Bu aralarda, yumurtlama gerçekleşebilir. Ender de olsa bu dönemde hamile kalabilir. Bu nedenle premenopoz döneminde doğum kontrol yöntemlerini uygulamak gerekir.



Yazarın Tüm Yazıları