Evlilik konusunda çok kararsızım, akıl istiyorum

Sevgili Güzin Abla, yazılarınızı merakla izleyen bir okurunuzum.

Eminim beni tanısanız böyle bir mektup göndermeme şaşırırdınız. 45 yaşında, bekár, üniversite mezunu, dil bilen, çalışan, kazanan, çevresinde sevilen, iyi bir ailesi, evi olan hoş görünümlü bir kadınım. Şu sırada emekli olmayı düşünüyorum ama en çok da bir konuya takılıyorum: Evlilik... Şimdiye kadar çocuk da istemediğim için, evlilik konusuna hep boş verdim. ’Nasıl olsa kendi başıma her şeyi hallediyorum, ilerde de arkadaşlarımla, akrabalarım bana yeter’ diyordum.

Ama 3 sene önce biriyle tanıştım. İlk günlerde bana kendini farklı anlattı, ona aşık oldum. ’Tam seveceğim hatta evlenebileceğim biri’ demiştim. Çocuksuz, evi arabası, düzenli maaşı olan bir mühendis diye tanıtmıştı kendisini... Sakin ve ağırbaşlı bir görünümü vardı.

Ama aradan 10 ay geçmeden gerçekleri öğrendim... Meğer söylediği her şey farklıymış, beni kaybetmemek için yalan söylemiş. Önce dünyam karardı, yıkıldım ve hemen ilişkiyi bitirdim. Ama gönlüm mantığımı yendi, aklıma söz geçiremedim ve bir hafta sonra onu affettim.

Geçen yaz sözlendik. Çok iyi bir ailesi var. Beni de çok seviyorlar. Peki ya sorun ne derseniz; baştan beri beni kandıran bu adam, boşanmış ve 3 çocuğu var. Ayrıca borçları, maddi sorunları dışında, ne evi, ne de arabası var. Evlenince her şeyi paylaşacağımızı düşünüyor. Önce banka borçlarına yardım ettim. Parası yokken çoğunlukla yemeği ben ısmarladım. Çocukları annelerinde kalıyor. Kendini ancak idare ettiği için onlara yardım edemiyor. Benimle evlenmek için çok ısrarlı. Ailesi evlenirsek bize yardım edecek, her şey düzelecek, mutlu bir evliliğimiz olacak zannediyor. Baştan beri herkes bu ilişkiye karşı çıktı ama, sonunda kabul etmek zorunda kaldılar. Bana karşı çok iyi davrandığı ve sevdiğim için 3 senedir onu sabırla bekledim. Belki bir mucize olur, her şey yoluna girer diye ama hiçbir şey düzelmedi. Artık ilişkime bir nokta koymak istiyorum. Daha fazla sürdürmeye gücüm kalmadı, çok yoruldum.

Şu an karar aşamasındayım ve sizden, bir yabancı gözüyle fikir ve önerinizi bekliyorum.

RUMUZ: SON KARAR

Kızım biliyor musun, bu anlattığın son zamanlarda moda... Evet artık her yaştaki evliliklerde, erkekler daha çok, çalışan, kazancı iyi, meslek sahibi, evi ve arabası olan kadınlarla yuva kurmak istiyorlar... Artık nedense, kız tarafı da, eskiden erkeğin bir evi olsun, diye düşünmek yerine, kızlarına bir ev kurmaya bakıyor... Rahat etsin diye... Bu nasıl bir değişim, bilinmez...

Belki o gerçekten dünya iyisi biridir ama iş hayatının ve çalışma azminin pek de iyi olmadığı ortada... Belirli bir yaşa gelmiş ama hálá kendini toparlayamamış. İlk evliliği bu nedenle yıkılmış olabilir.

Sana açık söylemek gerekirse, o kendine bir çatı ve bakacak bir hanım arıyor gibi... Eğer ona maddi destek vermeye, ondan para beklememeye (tabi bugün artık hayat müşterek; her iki taraf da çalışıp yuvalarını yürütüyorlar genelde ama) yeter ki bir erkeğim olsun, bir eşim olsun, gerisinin önemi yok, diye düşünüyorsan mesele yok; o zaman evlen bu adamla. Yoksa, eğer birtakım beklentilerin olacaksa, evine katkısı olacağını sanıyorsan, aksi seni hayal kırıklığına uğratacaksa, evlenme.

Yine de kararı verecek olan sensin... Kimsenin sözüne bakma...

HAYKOD’un 4 ayaklı dostlarınız için iki yeni hizmeti

Ankara ve çevresinde oturanlar için yaz aylarında ve her türlü tatil dönemlerinde, sevgili dostlarınız için HAYKOD Cemil Erkök Rehabilitasyon ve Barındırma Tesislerinde veya gönüllülerimizin evlerinde, barınağımızdaki hayvanlara gelir sağlamak amacıyla pansiyon hizmeti vermekteyiz. Kısa süreli de olsa, sizden ayrılmanın acısını yaşayan dostunuza, yokluğunuzu hissettirmemek için, HAYKOD ailesi bireylerinin ellerinden gelen her türlü bakım, ilgi, sevgi ve şefkati, hatta gerekli sağlık hizmetini sağlanacağından emin olabilirsiniz. Sevgili dostunuz klasik kafesli pansiyonlardan çok daha özgür ortamda bütçeniz için uygun şartlarda misafir edilecek. www.haykod.org/pansiyon.htm

Uzun yıllarımızı paylaştığımız dostumuzdan ilelebet ayrılma anını düşünmek dahi istemeyiz. Ancak ömrü bizlerden kısa olan o sevgili, zamanı geldiğinde bizi acılar içerisinde bırakarak, veda edecek ne yazık ki. Sevgili dostunuzu ne yapacağınızı bilemezsiniz o acılı anda... İşte HAYKOD, dostunuza son görevinizi yerine getirmek ve acınızı hafifletmek için de barınağımızda ilk hayvan mezarlığını tesis etmiştir. Cüzi bir bağış karşılığında dostunuz bu cennet bahçesinde, diğer arkadaşları ile huzur içerisinde, tekrar sizinle buluşacağı günü bekleyecektir. Bilgi için: 0 312 215 15 55 no ’lu telefondan veya info@haykod.org adresinden bize ulaşabilirsiniz. http://www.haykod.org/songorev.htm

Yüze sürülen doğal yağlar kıllanma yapar mı

Gül yağı, kayısı yağı ya da tıpkı yüz kremi gibi yüzümüze sürdüğümüz yağlar ve yağlı kremler yüzde aşırı kıllanma yapar mı? Benim yüzüm çok kuru. Bu nedenle sürekli bu tür yağlı kremler ve doğal yağlar kullanıyorum. Bir yandan da bu konuda endişeleniyorum... Yardımcı olur musunuz? Ayrıca hafızayı kuvvetlendiren, yorgunluğa, strese iyi gelen önerebileceğiniz bitki çayları var mı? Umarım beni en kısa zamanda bilgilendirirsiniz.

RUMUZ: AYSA


Evet, bitki ve meyve yağları, badem yağı, yüzdeki tüyleri güçlendirebilir. Ara ara kullanabilirsin, ama kuru cilt için daha çok su içeren nemlendirici krem kullan. Bir de tabii bol su içmelisin. Annem bitkisel tedavilere çok inanırdı ve bize sürekli bitkisel çaylar hazırlardı, bu bilgilerini de bir küçük deftere not etmişti... Zaman zaman bunları okurlarıyla paylaşırdı. Ben de bu defterden çok yararlanıyor ve annemin bize öğrettiklerini uygulamaya çalışıyorum. Kantaron ve yasemin depresyona, uykusuzluğa iyi gelen sakinleştirici bitkilerdir... Kına kına yorgunluğa ve halsizliğe, iştahsızlığa çok iyi gelir. Bunlar poşet çay olarak satıldığı gibi aktarlardan da kurutulmuş şekliyle alınıp, çay gibi demlenip içilebilir. Zihinsel yorgunluk için Ginkgo biloba hem bitkisel çay olarak hem de tabletler halinde kullanılabiliyor; arada bir ben de kullanıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları