Evleniyor

İstanbul gecelerinde herkesin "ayrılmaz ikili" gözüyle baktığı bazı sıkı dostlar vardır. Bunların neredeyse yedikleri içtikleri bile ayrı gitmez, asla birbirlerinden ayrı program yapmazlar.

Tuğba Peksayar ile Müge Arnas da işte o ikililerden... Ama durum yakında değişecek; çünkü Müge Hanım evleniyor. Naim-Güler Arnas çiftinin kızları Müge Arnas’ın adı uzun zamandır kimseyle anılmıyordu. Sonunda gönlüne göre birini buldu; kendisi ve babası gibi mimar olan Tolga Vurgun... Altı ay önce flört etmeye başlayan aşıklar, geçtiğimiz hafta aile arasında gerçekleşen bir törenle nişanlandı. Çift önümüzdeki yaz da evlenmeyi planlıyor.

A La Mode partileri başlıyor/images/100/0x0/55ea1b4df018fbb8f86ba34d

Geçtiğimiz yıl "Moda olan Sen’sin!" sloganıyla projelendirilen A La Mode partileri, ülkemizin en önemli modacılarının 2006 İlkbahar-Yaz koleksiyonlarını sergileyeceği yeni serisi ile bu ay start alıyor. Projesi Ilgın Bayazıt ve Kerem Fildişi tarafından gerçekleştirilen partilerde Türkiye’nin önemli modelleri görev alırken, koreografi Uğurkan Erez tarafından hazırlanıyor.

Dünyanın en özel ve prestijli otomotiv markası olarak kabul edilen Maserati’nin ana sponsorluğunda 21 Mart’ta Tarihi Karaköy Liman Lokantası’nda gerçekleştirilecek A La Mode partilerinin ilki, Dilek Hanif defilesine sahne olacak. Ünlü modacının 40 parçalık 2006 yaz koleksiyonunun sergileneceği partiye, Break’n Bossa serisinin dünyadaki en önemli DJ’i Nicola Conte canlı performansı ile renk katacak.

Çocuklar için

Geleceğimizin Fazıl Say, Şirin Pancaroğlu ve İdil Biret’lerini yetiştirebilmek amacıyla kurulan ve 10-15 yaş grubundaki konservatuar öğrencileri arasından seçilerek oluşturulan "Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası", geçtiğimiz gün Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ilk sınavını verdi. Doğuş Grubu’nun sanata ve sanatçıya destek programının yeni ayağını temsil eden orkestranın yönetimini devlet sanatçısı Rengim Gökmen üstleniyor.

TEVİTÖL yararına

2006 yılının en anlamlı konserlerinden biri önceki akşam Levent İş Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Hiçbir ücret talep etmeden Türk Eğitim Vakfı’nın üstün yetenekli çocukları için sahne alan piyanonun usta parmakları Güher&Süher Pekinel kardeşler ve dünyaca ünlü caz piyanisti Jacques Loussier’in bu muhteşem konserinde, Vakıf Başkanı Ayşegül-Ömer Dinçkök çifti tüm konuklarla yakından ilgilendi.

Hırsız var

Geçtiğimiz hafta Ebru-Haluk Sanver çiftinin evi soyuldu. Balmumcu’daki evlerine giren hırsız, duyduğuma göre bahçede dolaşan 3 köpeğe rağmen Sanver çiftini uykuda yakalamış. Komşularının bahçesinden Sanver çiftinin bahçesine girerek evi soyan hırsız, cüzdan ve cep telefonları da dahil para edecek ne bulduysa alıp götürmüş. Ebru Hanım en çok da arkadaşlarının numaralarını fihristine kaydettiği cep telefonunun çalındığına üzülmüş.

Başkan kızı

Moda Deniz Kulübü geçtiğimiz hafta yeni başkanını seçti. Uzun yıllar Altan Edis’in başkanlığını yaptığı kulübün yeni başkanı Teoman Taşpınar oldu. Kulüp üyeleri arasında farklı bir yeri olan Taşpınar’ı ilk tebrik edenlerden biri de kızı Eda’ydı. Nurettin Hasman’ın sevgilisi Eda Taşpınar’a arkadaşları artık "Başkanın kızı" diye sesleniyorlar.

İki dev bir arada

Fiat, yeni markası "Grande Punto"nun tanıtımı için 14 Mart akşamı BJK Akatlar Spor Kompleksi’nde "Bella Solida Brillante" konseptinde özel bir gece düzenliyor. Ev sahipliğini Mustafa Koç’un üstleneceği gecede, konukları birçok sürpriz bekliyor. Ajda Pekkan ve Burhan Öçal’ın birlikte sahne alacağı bu olağanüstü akşam için hazırlıklar çoktan tamamlandı.

Boronkay podyumda

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Türk Kadınlarına destek amacı ile Erenköy Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nda bir defile düzenlendi. Erenköy Zihnipaşa Pratik Kız Sanat Okulu ve öğrencileri tarafından gerçekleştirilen defileyi izleyenler arasında İstanbul Valisi Muammer Güler’in eşi Neval Güler de vardı. Yücel-Zoltan Boronkay çiftinin ortanca kızı Selin Boronkay da bu defilede podyuma çıktı. Son aylarda uyguladığı sıkı rejim sayesinde fazla kilolarından kurtulan Boronkay, profesyonel mankenlere taş çıkarttı.

Kendi dünyasını tanıttı

Sibel İlkiz, 1989’dan bu yana kaleme aldığı şiirlerini "Sibel’in Dünyası" adlı kitabında topladı. Bu kitabın tanıtımı da önceki akşam Bebek No:1 adlı mekanda yapıldı. Konuklarını arkadaşı Sermin Çapa’nın işlettiği bu mekanda ağırlayan İlkiz’in davetlileri arasında Levent Penso da vardı. Penso, arkadaşlıkları yıllar öncesine dayanan Sibel Hanım’ı bu özel gününde yalnız bırakmamıştı.

Küba’ya dönecek

10 sene boyunca Küba’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen reklam fotoğrafçısı Sevil Sert, Artane isimli sanat merkezini hizmete açtı. Türkiye’ye kesin dönüş yapmadığını ısrarla belirten Sevil Hanım, "Yaklaşık 10 sene boyunca Küba’da kalarak sanat ve kültürle ilgilendim. Sevdiğim sanatçıların eserlerini buradaki sanatseverlerle buluşturmak için böyle bir sanat merkezi açtım" dedi.

Kadroyu üçlediler

Cengiz Karavan ve Ayfer Toprak’ın işlettiği Caliante’ye taze kan geldi; bu ikiliye işletmeci olarak Nedim Binler de eklendi. Tecrübeli üçlü, bu akşam da mekanlarında "Sosyete Gecesi" düzenliyor. Toprak’ın yaklaşık 200 arkadaşını davet ettiği partiyle, aynı zamanda Binler’in kadroya dahil olması da kutlanacak.
Yazarın Tüm Yazıları