Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Eviniz yeni yıla nasıl girmeli

Önümüzdeki bir hafta için global ekonomik depremlerin yarattığı ve yaratacağı sarsıntıları unutuyor; kendimizi ve yaşadığımız mekanları 2009’a gülümseyerek hazır etmek için beynimizi ve ruhumuzu çalıştırmaya başlıyoruz.

Haberin Devamı

Evinizi eski yılın son gecesine hazırlarken, makyajını ve süsünü biraz abartmaktan korkmayın!

İşte yeni bir yıla daha hazırlanıyoruz ve bütün negatif enerjiler evrenin boşluğuna uğurlanıyor, taze kararlar alınıyor. Sigarayı bırakmalar, zayıflamalar, sağlıklı beslenmeler bir kez daha ‘yapılacaklar listesi’ndeki yerini alırken, ‘o’ gece için topladığımız ümitler, balkabağı saatinde, yarattığımız atmosferlerin sıcaklığında milyonlarca dileğe dönüşüyor. İşte o gece için yapabileceklerimiz:
? Süslediğimiz ağaçlar, etrafa saçtığımız ışık dizileri, şık sofralar, çığlıkla açılan hediye paketleri bize hep sıcak tonları işaret ediyor. Kırmızı, pembe, turuncu gibi renkleri karıştırmanın tam zamanı.
? Yılbaşı süslemelerinin ilk durağı antreler olabilir. Özellikle bir dresuar ya da dolap sistemi kullanıyorsanız, üzerini nokta aydınlatmalar, çiçekler (özellikle kokina çiçekleri), melekler ve esprili aksesuarlarla süsleyebilirsiniz.
? Geleneksel çam ağaçlarına diyecek yok, onlar birer klasik. Üstelik çam ağacı için yeriniz de sınırlı. Farklı, modern ve şaşırtıcı bir dokunuş yapmak ister misiniz? Çok kolay; duvara bir ağaç deseni çizebilir, desenin sınırlarını nokta ışıklarla tamamlayabilirsiniz. Üstelik alandan kazanmış olursunuz.
? Mobilyaları kaldırdınız, kalabalık yapacak aksesuarları bir hokus pokusla yok ettiniz. Demek ki artık boş bir alanınız var ve burası partilemek için ideal. Ancak bir yılbaşı esprisi istiyorsunuz: Mekanın tümünde zemine, süpürgelik boyunca nokta ışıklar dizin ve sınırlarınızı çizin. Şimdi, tek yapmanız gereken, misafirlere yiyecek ve içki servisi.
? Konuklarınızı ilk anda etkisi altına alacak farklı bir yılbaşı çamı süslemek için basit öneriler: Ağaç için salonda bir köşe ayırdıysanız aksesuar seçimlerinizi mevcut dekorasyon renklerinden yola çıkarak yaptığınızda odayla bütünleşir. Kırmızı ve altın, lacivert ve gümüş gibi iki renk üzerine yoğunlaşarak bunu odanın farklı yerlerinde de tekrarlayın. Süs toplarını ağaç dallarının iç kısımlarına doğru yerleştirirseniz ağaç daha zengin görünür. Ağaç süslemenin en kolay yolu önce ışıkları, daha sonra minik çelenkleri ve son olarak süs toplarını ve boncukları yerleştirmektir.
? Mumlar yılbaşı gecelerinin vazgeçilmezlerindendir. Önce evinizdeki irili ufaklı tüm cam bardaklarınızdan birer tane alın. İçlerine boncuklar, taşlar, pırıltılar doldurun. Üzerlerine bir kurdele, birkaç payet, bir-iki süs yapıştırın. Sonra her bir bardağın içine birer mum yerleştirin.
Bütün evcimen’lere yaratıcı, yüksek enerjili, mutlu bir yıl diliyorum!

Yeni yıla “vintage” bakış

Haberin Devamı

Vintage tarzın Türkiye’deki en önemli dekorasyon temsilcilerinden biri olan Props, Şebnem Kitiş ve Merve Soylu ortaklığında nostaljik ve hikâyesi olan mekânlara imza atmaya devam ediyor. Mağazaları için seçtikleri ürüne yeniden hayat verirken titizlikle araştırma yapan ve çoğunu ilk görüşte aşık olarak Props kapısından içeri sokan ikiliden Merve Soylu, bizim için bir Tünel evinde, o mekânın dokusuyla örtüşen, eski-yeni düetinde bir sofra kurdu. Soylu, vintage tarzın en karakteristik hareketlerini ve formlarını bu sofrada kullanırken detaylar hakkında da bilgi verdi: ‘Vintage, yeniden geri dönebilendir. Yeniden geri dönmüştür çünkü anlatacakları vardır ve henüz anlatacakları bitmemiştir. Dolayısıyla zamansızdır, o yıllar sonra tekrar tekrar geri dönebilir. Aslında yılbaşı da bir nevi vintage tarzı kutlama; tekrar tekrar aynı karakteristik renkleri, çiçekleri, aksesuarları, lezzetleri kullanarak kutluyoruz yeni yılı ve onu bu karakteriyle kutlamaktan asla sıkılmıyoruz’. Props marka lâke yemek masasında runner olarak Osborne&Little duvar kâğıdı kullanılmış. Punch seti 60’lı yıllara ait kristal bir takım. Ayaklı cam servisler ise 30’lu yıllarla ait Belçika imalâtı.

Haberin Devamı

Stil Günleri bugün Mudo Concept’te

Elle Decor dergisi ve Mudo Concept ortaklığında düzenlenen “Stil Günleri”nden biri, bugün Mudo Concept Nişantaşı mağazasında yapılıyor. Yaklaşık bir yıl önce açılan Mudo Concept mağazasında Elle Decor ekibinin yayın yönetmeni Ebru Kılıç, yazı işleri müdürü Elif Günenç, editörler Yeşim Salihoğlu, Barış Çakmakçı, Serpil Bozhalil ve Gözde Eker mağazaya gelen müşterilere evleri için bol bol stil ve ürün önerilerinde bulunacaklar. Mudo Concept tarafından özel indirimlerin ve lezzetli ikramların sunulacağı organzisyonda, ziyaretçiler hayal ettikleri evi tarif edecek ve gerisini editörlere bırakacaklar! (www.mudo.com.tr)

 

Yazarın Tüm Yazıları