Evime alıp derdini dinledim o da kalkıp eşimi ayarttı

Sizi her gün internetten okurum, görüşlerinize çok değer veririm. Ben de buradan evli hanımlara çok dikkat etmeleri gerektiğini söylemek istedim. Çünkü ben herkesi kendim gibi melek zannetmiştim. Oysa iyi niyetimden bakın başıma neler geldi...

8 yıllık evliydim. Bu sene başında boşandık. Eşimin işyerine yeni giren bir hanım, bir çalışanı "Beni taciz ediyor" diyerek işten çıkarttırdı. Bu hanımın anne-babası boşanmış, başka şehirlerde çalışıyorlarmış. Ağabeyi ile oturuyordu.

Önce eşimin işyerinden nişanlı bir gençle çıkmaya başladı, "Onu seviyorum ama nişanlısından ayrılmıyor" diyordu. Sonra eski erkek arkadaşı ile yeniden çıkmaya başladı. Bu sırada yaz mevsimi olduğu için, bazı akşamlar bizimle beraber gezer, evimizde yemek yerdi, çocuğuma ablalık ederdi...

Sonradan anladım ki o dönemde kocamı da ayartmış. Eşim bana onunla evleneceğini söyledi. Ayrılmak istedi. Kabul etmedim. Bu arada o da işten atıldı. Ama gelin görün ki bizimki onu unutamadı. Sonunda anlaşmalı boşandık. Biz boşandıktan 2 ay sonra yeniden buluşmuşlar. Yakında da evleneceklermiş.

Eşim, onun uğruna çocuğunu bile unuttu, her şeyi bir kalemde silebildi.

Okurlarınızı uyarın; acıyıp da bekar kızları kardeş bilmesin, benim gibi evlerine almasınlar. Dikkat etsinler. Ben bir hata yaptım. "Yuva yıkanın yuvası olmaz" diyorum, başka da bir şey demiyorum. Ben de çocuğumla yeni bir hayat kuracağım, her şeyi unutacağım.

RUMUZ: BAHAR


Sen iyi niyetinin kurbanı olmuşsun, herkesin kolaylıkla düşebileceği bir tuzağa düşmüşsün kızım... Hani bir söz vardır ya "Babana bile güvenmeyeceksin" diye, artık bu dünyada iş o raddeye geldi. Nereden aklına gelecek ki bu genç hanımın senin evine girip çıkarken, sofrana oturup yemeğini yerken, çocuğunla oynarken, sana sığınıp derdini açarken, bir yandan da eşine cilve yapıp, onu kandıracağı!

Tabii bu arada eşinin hiç suçu yok diyemem sana... Evini barkını, çoluğunu çocuğunu gözü görmeyecek kadar kendini bu kadına kaptırması, ne kadar zayıf bir yapıda olduğunu gösteriyor elbette. Ama kızım, zaten bu işin içinde bir bit yeniği olduğu daha başından belliymiş. Kadın işyerine gelir gelmez, belki de hiçbir suçu olmayan bir zavallıyı işinden etmiş. Ayrıca, onun daha sonra nişanlı bir gence kancayı takmış olması da sana nasıl ters gelmedi ki? Biraz olsun tedirginlik duymadın mı?

Yine de haklısın; bugün artık kimseye kolay kolay güvenmemek, evini barkını açmamak, bekar bir genç kadınla çok yakın olmamak gerekiyor demek... Ama eğer evine almamış olsaydın, onlar yine işyerinde yakınlaşmayacaklar mıydı zaten...

Eşiniz ya da sevgiliniz kolay kolay aldatamayacak

Sanal Dedektiflik hizmetleri, teknolojinin son imkanlarını kullanarak böyle bir olanak sağlıyor sizlere... Sizi aldatan kişinin telefonlarını denetleyebilirsiniz: Geçmişe dönük "sesli cep telefon kayıtları", tüm "e-mail yazışmaları", messenger üzerinden yaptığı "chat yazışmaları" tespit ettirebilirsiniz.

* "e-mail takip programı" ile, e-mail takibi yapabilirsiniz.

* "chat takip programı" ile chat ve ICQ takibi yapabilirsiniz.

* "sms takip programı" ile cep mesaj takibi yapabilirsiniz.

sd0506t1r@yahoo.com.tr


Böyle ilginç bir e-mail aldım bu hafta... Doğrusu ya, aldatmanın, aldatılmanın gündemde olduğu (ne zaman gündemden düşüyor ki zaten) şu dönemde, belki gerçek payı vardır diye yayınlıyorum. Ne diyeyim, araştırmak size düşüyor. Güvenip güvenmemek yine sizin bileceğiniz iş...

Bizim oralarda ölüm karadır

Selam Güzin ablacığım, bu satırları belleğinde benimde ilgili, değersiz bir bilgi olarak kalması için yazıyorum. Ben 15 yaşında, oldukça çekici bir genç kızım. Ailece maddi durumumuz iyi. Doğu kökenliyiz. Benim hikayem annemin babamla evlenmesi ile başlıyor. Ben küçüklüğümde hiçbir şeyin farkında değildim, son birkaç yıldır ise birçok kere nedensiz yere dayak yedim babamdan.

O bir alkol bağımlısı ve korkunç biri. Annem ondan ayrılmak istiyor, ancak korkuyoruz... Bu şekilde yaşamak da çok zor. Öte yandan ikisi de birbirinden daha iyi değil, babam annemi aldatıyor, annem de babamı... Babamın kimlerle olduğunu bilmiyorum ama o kadınlara acıyorum. Ama annem gibi hoş ve saygın bir insanın bu yaptıklarına inanamıyorum. Öte yandan ona hak da veriyorum.

Bunca sorun arasında sürüklenmekten bıktım artık, yapabilsem öleceğim ama kararsızım. Benim aşk hayatım zaten ölü, herkes beni hafif meşrep bir kız sanıyor, ama ben bakireyim hálá. Sevdiğim bir genç var, canı istediğinde çağırır beni, ona köle gibiyim. Çevremde bazı arkadaşlarım var ama onlar da ateist veya satanist. Bende hálá Tanrı inancı var. Hayvanları da çok seviyorum. Kafam çok karışık. Bana nasıl yardım edeceksin bilmiyorum.

RUMUZ: KARA ÖLÜM


Her şeyden önce bilmelisin ki, sen iyi yürekli, mutluluğu hak eden bir kızsın... Ve ilk yapacağın şey, o arkadaş grubundan uzak durmak. Onlarla asla görüşmemek. Hatta sevdiğini sandığın o gençten de hemen ayrıl... Seni hak etmediği belli.

Sanırım, evdeki bu kim kime dum duma durum nedeniyle, sığınacak bir yer aramaktasın. Ama yanlış adrestesin. Aile büyüklerin arasında hiç güveneceğin, sığınacağın birileri yok mu? Annenle ve babanla diyalog kuramıyorsan, bari onlardan birine derdini aç...

Henüz o kadar gençsin ki, yaşamına yepyeni bir yön verebilirsin kolaylıkla. Aklı başında, akıllı bir kızsın. İyiyi ve kötüyü ayırt edebilirsin. Bırak bu ölüm, intihar düşüncelerini, kendine iyi bir ortam yarat. Seni şefkatle himayesine alacak bir sevgili bulmak için koskoca bir ömür var önünde...
Yazarın Tüm Yazıları