Evdeki maçları kazanmalıyız

Bosna-Hersek yenilgisi A Milli Futbol Takımımız’ın gruptaki konumunu ne ölçüde etkiledi? Ay yıldızlıların bundan sonraki maçlarda stratejisi ne olmalı?

MİLİLLER bu yenilgiyle büyük bir avantajı kaçırdı. Ancak, daha önünde 6 maç var ve önemli rakiplele kendi sahamızda oynayacağız. Bu da bizim avantajımız. Her şeyden önemlisi, millilerin nasıl futbol oynayacağını, sahada neler yapması gerektiğini planlamak lazım. Top becerisi olan oyuncular hünerlerini sahada gösteremiyor, gereksiz yere telaş yapıyorlar.

Bosna maçının tarihi de ters bir zamana geldi. Futbolcular ağır bir lig mücadelesinden çıktı, şampiyon olanlar eğlenceye daldı.

Üstelik bir de transferler görüşmeleri olanların kafaları karışık. İstedikleri paraları alabilecekler mi, yoksa sıkıntı mı yaşayacaklar? Bu problemler yüzünden çoğunun kafası karışık. Böyle bir maça çıktık ve yenildik. Ben, Fatih Terim’in kadro tercihini yanlış bulmuyorum. Yıldıray’la başlayabilirdi. Onun dışındakiler için söylenecek bir şey yok. Gökhan’la Servet’in oynadığı defansımızda sorunlar var. Her ikisi de uzun boylu ama yavaş oldukları için hamle yapmakta zorluk çekiyorlar. İkisi de yardıma muhtaç.

Bu oyuncuları idare edecek birine ihtiyaç var. Beş orta saha oyuncusu ile oynuyoruz ama pas yapamıyoruz. Bu nasıl bir beceridir anlayamıyorum.

Bundan sonra kendi evimizdeki maçları kazanacağız, başka çaresi yok. Bunun için de herkes düşünecek, bu takımın nasıl futbol oynaması gerektiğini çözecek.

Ertuğrul Sağlam’ın arkasında dursunlar

 Beşiktaş’ın Ertuğrul Sağlam tercihi ne derecede doğru? Alınacak bir yenilgi sonrası siyah beyazlı yönetimde genç teknik adama bir tepki oluşur mu?

TÜRKİYE’de kulüpler alınan mağlubiyetlerden sonra antrenörlerin arkasında durmaz. İşten anlamayan idareciler kendilerini kurtarmak için antrenörü, futbolcuyu, hakemi suçlar.

Ertuğrul Sağlam, terbiyeli, işini seven, Beşiktaş’ta geçmişi olan geleceği parlak bir antrenör. Beşiktaşlı idarecilerin bu genç teknik direktörün arkasında durması, takım yenilse bile televizyona çıkıp konuşmamaları, problemleri kendi içlerinde çözmeleri lazım.

Büyük takımların beklentileri büyük oluyor. Beşiktaşlılar da Ertuğrul’dan şampiyonluk bekliyor. Bilhassa seyirci sabırlı olacak.

Ertuğrul Sağlam, bezirgan olmayan, efendi, işini seven ve başarılı olmuş genç bir teknik adam.

Wederson geldi Carlos’a ihtiyaç yok

 Fenerbahçe yabancı transferinde henüz bir hamle yapmadı. Futbol Federasyonu yabancı kontenjanını artırırsa sarı lacivertliler hangi mevkilere transfer yapmalı?


BENCE Wederson’un alınmasından sonra Roberto Carlos’a ihtiyaç kalmadı. Tamam, Roberto Carlos kariyerli bir futbolcu ancak yaşı 35. Türk statüsünde oynayan Wederson ondan daha genç, iyi bir sol ayağı var, toplara müthiş vuruyor, frikikleri süper. Topu nereye atacağını iyi biliyor. Carlos’un klasında olmasa bile, onun yapacağı işi Wederson da yapabilir.

Fenerbahçe’nin geçen sezonki transferleri bence yanlış. 10 ay geçti, bu oyuncular bir türlü takıma oturamadı. Fenerbahçe’nin iyi bir santrfora ihtiyacı var. Ancak, bunlar parayla olacak şeyler. Avrupa’da başarılı olmak isteyen Fenerbahçe’nin iyi bir santrfor için parası var mı? Bir Manchester United, bir Real Madrid’le boy ölçüşemez. Bütçeye göre de hareket etmek zorundalar. Bana kalırsa Deivid’i gönderip iyi bir santrfor alacaklar. Çünkü Deivid, Fenerbahçe’ye hiçbir şey vermedi.

Fenerbahçe bu kadroyu koruyacaksa geçen seneki ıstırabı çeker. Belki Türkiye’de şampiyon olur ama Avrupa’da yine hayal kırıklığı yaşatır.

Kalli, Polat’ın yükünü hafifletir

 73 yaşındaki Feldkamp’ın Galatasaray’a gelişini nasıl yorumluyorsunuz? Sizce Alman hoca sarı kırmızılılara faydalı olur mu?

FELDKAMP’ı sahaya sokarsan verim alamazsın. Ancak, futbol şubesinin başına geçer, transferi de o yaparsa faydalı olur. Feldkamp’ın gelişiyle birlikte Adnan Polat da rahatlayacak, vaktini başka işlere harcayacak.

Galatasaray’ın maddi durumu nedir bilmiyorum ama Kalli’nin isteyeceği oyuncular olacaktır. Transferde büyük paralar harcamak istemiyorsan elindeki yüksek maliyetli oyuncuları gönderip yoluna gençlerle devam etmelisin. Galatasaray’ın çok önemli bir alt yapısı var ve orada çok iyi oyuncular bulunuyor. Bu oyuncularla yola devam edeceksen bunu taraftara deklare edeceksin. Elindeki malzemeyi de Feldkamp’a verip başarılı olmasını bekleyeceksin.
Yazarın Tüm Yazıları