Estetikte en sık sorulan sorular

Estetik operasyonlar kimileri için hâlâ korkulu bir rüya... Bunun en önemli sebebi ise operasyonlar hakkında yeterli bilgi sahibi olunmaması! Konu hakkında merak edilenleri Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İlhan Serdaroğlu anlattı.

Haberin Devamı

- Burun estetiği ameliyatında kemikleri kırıyor musunuz?
- Burun estetiği operasyonlarında, eğer burun üzerinde kemer dediğimiz bir çıkıntı varsa, burun daha önceki aldığı bir darbeye bağlı olarak kırılmış, şekil değiştirmiş veya bir yana doğru yatmışsa ya da burun yüzün ortak harmonisini bozacak şekilde geniş bir yapıya sahipse, kemikleri düzenlemek, şekillendirmek, yapılandırmak gerekir. Bunun için burun kemikleri bazı özel cerrahi aletlerle kesilebilir, törpülenebilir ve istenilen şekil verilerek sabitlenir. Burun kemiklerinin “kırılması” tabiri çok doğru olmamakla birlikte yapılan işlemlerde azami dikkat gösterilerek kemikler yerlerinden tabii ki oynatılır, kesilir, törpülenir ve şekillendirilir.
- Meme ameliyatları kanser yapar mı?
- Meme operasyonları kanseri tetiklemez ya da oluşumuna neden olmaz. Meme büyütme operasyonlarında kullanılan silikon kesinlikle kanserojen değildir. Meme küçültme operasyonlarında ise meme dokusu vücuttan çıkarıldığı için olası kanser oluşabilecek bir yapı vücuttan uzaklaştı-rıldığından kanser riski de azaltılmış olur. Memeye yapılan kesi ve dikişler de kesinlikle kanser oluşumunu tetiklemez.
- Botoks, felce yol açar mı?
- Botoks, kasların kasılmasını geçici olarak engelleyen bir doğal nörotoksindir. Doğal olarak tetanoz mikrobundan elde edilen bir ürün olup, genetik mühendisliği ile bir ticari ürün haline getirilmiştir. Botoksun etkisi, sinir uyarılarının kasa iletilmesini engellemek şeklindedir. Bir süre sonra bu etki yavaş yavaş yok olur ve kaslar tekrar kasılmaya başlar. Yani bir felç söz konusu değildir. Biz plastik cerrahlar bunu çok minik dozlarda ve gerekli noktalara enjekte ettiğimizde, yüzdeki mimik kasları bir süreliğine zayıflatılmakta ve böylece mimik esnasında oluşan kırışmalar önlenmektedir.
- Liposuction, fazla kilolar için çözüm müdür?
- Liposuction kesinlikle kilo verme operasyonu değildir. Vücudun belirli bir bölgesinde oluşan fazlalık yağ dokusunun uzaklaştırılması için yapılır. Liposuction yapılan bölgedeki yağ hücreleri emilerek vücut dışına alındığı için o bölgede daha sonra tekrar kilo alımında fazla yağ dokusu birikmeyecektir. Güvenli limitler içinde yapılan liposuction operasyonlarından sonra (toplamda yaklaşık 3-5 litre uygulanan ve hastanın metabolizma ve sıvı dengesini bozmayan durumlarda) hastanın kilosunda belirgin bir değişiklik gözlenmez. Fakat vücut konturu, beden hatları daha orantılı ve estetik bir forma girer.

Haberin Devamı

DOĞUM SONRASI MEME TOPARLAMA

Haberin Devamı

Doğumdan sonra göğüslerin sarkmasına en iyi çözüm silikon mudur?
- Doğum sonrasında alınıp verilen kilolara ve emzirmeye bağlı olarak sarkan meme yapısını değişik tekniklerle toparlamak olası. Eğer meme dokusu yeterli ve meme derisi elastikiyeti iyi durumda ise sarkan meme dokusunu bir mastopexi operasyonu ile toparlamak en iyisi. Ama meme tamamen sarkmış ve memeye yeterli projeksiyonu verecek bir doku kalmamışsa, o zaman hem memeyi dikleştiriyoruz hem de altına meme dokusunu desteklemesi için bir silikon protez yerleştiriyoruz. Böylece daha diri ve dik meme yapısını tekrar oluşturmak mümkün.

EDİTÖRDEN...

Yeni yıl heyecanı

The Body Shop, yeni yılın heyecanını sevdiklerinizle paylaşabilmeniz için, mistik kokulu banyo setlerini, ışıltılı renklerden oluşan makyaj ürünlerini ve içinizi ısıtacak banyo ve ev parfümlerini sizin için bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Sadece 217 kalori

Amacınız kilonuzu kontrol etmekse; günde iki öğünün yerine Herbalife’ın Formül 1 adlı lezzetli shake’ini tercih edebilirsiniz. Sağlıklı beslenme için kullanımda ise günde bir öğün yerine içilmesi önerilen ürün, temel protein, vitamin ve mineralleri içeriyor. Üstelik tek bir bardağı sadece 217 kalori...

Bvlgari’den erkek kokusu

“Bvlgari Man The Silver Limited Edition”, erkeğin tensel gücünü, saflık ve parlaklıkla temsil ediyor. Düzgün ve parlak yüzeye sahip eşsiz şişe, şimdi sofistike gümüş rengi ve güneş ışığı motifiyle zenginleştirilerek sunuluyor.

Güzel nedir ?

Güzellik, mükemmel görünmekten çok karizmayla alakalı... Peki, onu ortaya çıkarmak mümkün mü? Yanıtlar, dünyanın gelmiş geçmiş en güzel kadınlarının ve güzellik dünyasının usta isimlerinin cümlelerinde gizli...

Haberin Devamı

Audrey Hepburn: Güzel gözler için önerim; diğer gözlerde iyiyi görmek. Güzel dudaklar için önerim; söylediklerinde samimi olmak. Kusursuz bir vücut için önerim; asla yalnız olmadığınızı bilerek hayata karşı dik durmak.

Marilyn Monroe: Kusurlar güzeldir, delilik dahiliktir. Ve sıkıcı olmaktansa gülünç olmak iyidir.

Francois Nars: Hiçbirini ciddiye almayın. Eninde sonunda hepsi sadece makyajdan ibaret...

Sophia Loren: Başka hiçbir şey kadını güzel olduğuna inanmaktan daha güzel
hissettiremez.

Drew Barrymore: Geceleri başımı yastığa koyduğumda, o gün iyi bir insan olduğumu söyleyebiliyorsam, güzelim demektir.

Cameron Diaz: İçlerindeki güzelliği dışa vuran kişilerin gözleri ışıldar ve ciltleri sağlıkla parlar. Sanki farklı dalga boyunda bir titreşimle karşı
karşıyasınızdır.

Haberin Devamı

Karl Lagerfeld: Standartları sevmiyorum. Farklılık olmadan güzellik olmaz.
 
Güzelliğin yeni anahtarı Akupunktur

Yaşam kaynağı enerjinin tedavi edici etkisi, yüzyıllar önce Çin tıbbında keşfedilen akupunktur yöntemiyle ortaya konmuştu. Akupunktur, günümüzde de sigara bırakmadan kilo vermeye kadar birçok farklı amaçla kullanılıyor. Kullanıldığı alanlardan biri de metabolizmayı hızlandırıcı ve tazeleyici etkisinden dolayı güzellik dünyası...
Akupunktur sadece kan dolaşımını harekete geçirerek mimik izlerini azaltmakla kalmıyor, yara izlerini yok ediyor ve kırışıklıkları düzeltiyor. İğneler cildin metabolizmasını hızlandırırken aynı zamanda cildi ölü hücrelerden de arındırıyor. Uzman eller tarafından uygulandığında, göz çevresindeki koyu halka ve şişlikleri yok etme özelliği de var.

Yazarın Tüm Yazıları