Eskişehir Yolu eziyete döndü

ESKİŞEHİR Yolu’nun Ankara Caddesi ile kesişme noktasındaki üst geçidin inşaatı durdu. Bu yol üzerindeki trafik, yan yollardan veriliyor.

Trafiğin yoğun olduğu saatlerde bu yan yollardaki trafik bir kabus haline geliyor. Yapılmakta olan üstgeçit, Ankara’yı Eskişehir üzerinden Çanakkale’den güneye doğru, sırasıyla İzmir, Aydın, Denizli, Antalya’ya kadar uzanan Türkiye’nin batısını, güneybatısını ve güneyini Ankara’ya bağlayan karayolu üzerinde bulunduğu için ayrı bir öneme sahip.

Belediye, Zırhlı Birlikler’in toprak kaybından dolayı üst geçitin yapımı konusunda anlaşmazlığa düşmüş. Resmi kurumlar, sebep ne olursa olsun, böyle bir konuda anlaşamamak gibi bir lükse sahip değiller. Çünkü, herhangi bir resmi kurumun çıkarları hiç bir zaman toplumun çıkarları üzerinde olamaz ve olmamalı. Bu iki resmi kurumun bir araya gelip bu sorunu ivedilikle, el ele vererek çözmesi gerekiyor.

A.Sinan ORHON

Toplu taşımada büyükşehir farkı

ANKARA Büyükşehir Belediyesi EGO Otobüs Daire Başkanlığı’na bağlı BUGSAŞ firmasında çalışıyorum. Ben ve benle birlikte 5000 personelin maaşları her ay gecikmeli ödeniyor. Sözleşmemizde her ayın 5’inde ödenmesi gereken ve ödenmeyen maaşlarımıza hergün için o günkü enflasyon durumuna göre faizi ile ödenmesi gerektiği belirtiliyor. Maaş ödemelerimiz her ay gecikiyor ve yapılan ödemelerde ise sözleşmemizde yer alan enflasyon farkı uygulanmıyor.

Bir de, diğer Büyükşehir Belediyelerinden İstanbul İETT Otobüs İşletmeleri’nde çalışan meslektaşlarımızın çalışma şartları; maaş miktarı ve maaş ödeme şekli bizlerden çok iyi durumda. BUGSAŞ firması dışarıdan ihale edilen bir firma değil EGO’nun kendi firmasıdır.

Maaş adaletsizliğinden örnek vermek isterim:

İstanbul Toplu Taşıma KİPPAŞ; 1100 YTL, İzmir; 1000 YTL, Ankara BUGSAŞ; 630 YTL

Y.İ

Kanalizasyon mu alt geçit mi

BU aralar sıkça yolumuzun düştüğü İbni Sina Hastanesi önünde yoğun trafik akışı nedeni ile zorlanıyorduk. Özellikle eşim ve çocuğum oradan geçerken rahat değildim. Zaten onlarca hasta ve hasta yakını o Talat Paşa Bulvarı’na bakan cephede hep yol üzerinde ve yola neredeyse atlamaktadırlar.

Sonra birgün bu cephe bir asansör kulesi ve alt geçit fark ettim ve ben arabayı park edip gelene kadar eşime kolayca oradan geçmesini söyledim.

Sonuç:

- Çalışmayan asansör.

- Tamamen tinercilerin mekanı haline gelmiş, kurtarılmış bölge gibi bir alt geçit.

- Geçit boyunca değişik lokasyonlarda insan dışkısı ve keskin idrar kokusu.

- Ve Hanımdan bir dolu fırça, kendisini oraya yönlendirdim diye.

Madem sahip çıkılamayacak, bakımı yapılamayacak, asansör ne için konur. Ankara’nın merkezinde bir alt geçidin, güvenliğinden, temizliğinden kim sorumludur.

Sizin (9.6.2007) tarihli bakımsız SSK binası yazınızı okuyunca, bu sorular kafamda canlanıverdi?

Uğur KAN

Örnek olsun

ÇANKAYA Belediye Başkanı Prof. Muzaffer Eryılmaz’ın başlattığı çağdaş uygulama ile evlerimizin kapısına büyük boyda, ağzı bağlanabilen ipli mavi renkli katı atık torbaları bırakıyor ve kağıdınızı, cam plastik şişenizi bu torbalara atın diyor. Sebze, meyve, bulaşık atıklarını normal çöp torbasına, dönüşebilir katı atıkları da mavi torbada topluyoruz. Çankaya Belediyesi elemanları da kapımızdan gelip alıyorlar. En küçük bir kağıdı bile mavi torbaya atıyoruz. Ama Çankaya’da oturup bunun kıymetini bilmeyen ve de duyarsız bir sürü hemşerimiz var. Bizim apartmanda bile 40 daireden en fazla 10’u bu uygulamaya katılıyor.

Çöplere atılan kağıt, cam, karton, plastik gibi atıkların ne kadar değerli olduğu, bunların yerinde değerlendirildiğinde geri dönen paranın ne kadar büyük olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu konuda örnek bir uygulama başlattığı için de Başkanımız Eryılmaz’a teşekkür ediyoruz.

E.Ü.

Biliyor musunuz

MEMUR-SEN çatısı altında faaliyet gösteren Emekliler Birliği Sendikası Genel Başkanı İsrafil Odabaş’ın, siyasilerin kendilerine toplu pazarlık yetkisi içeren Sendika kurma hakkı vermediği için, emeklilerin ’bizler zaten yaşayan ölü gibiyiz’ diyerek seçimde oy kullanmayacağını açıkladığını...

KISA...KISA...KISA...

HALK Bankası 3 ayda bir ’performans primi’ uyguluyor. Çalışanların böyle teşvik edilmesi güzel. Bu prim yalnız ofisboy ve güvenlik elemanlarına verilmiyor. Bankacılık ekip çalışmasıdır. İşin maddi yönünün yanısıra manevi yönü de önemli. E.Ö.

GÜNÜN SÖZÜ

"Çalışmanın olmadığı yerde hayat da yoktur."

(August Blanche)
Yazarın Tüm Yazıları