Erken sabahın enerjisine uyanın

Sabah saat kaçta uyanıyorsunuz bilemem ama güneş doğmadan önce uyanmanızı ve güneşin doğuşunu karşılamanızı tavsiye ediyorum.

Sabahın böylesine erken bir saatinde uyanmak zor gelir insana. Fakat kendinizi zorlayın. Önceleri hiç kalkmak istemeyeceksiniz ama bir süre sonra kendinizi çok iyi hissedecek ve erken kalkmayı alışkanlık haline getireceksiniz. Özellikle kendisini halsiz, bitkin, isteksiz ve hatta karamsar hissedenlere sabah erken kalkmalarını tavsiye ediyorum. Depresyonun en iyi ilacı güneştir. Sabahın ilk ışıklarına gözünüzü açmak ve bütün düşüncelerden uzaklaşıp sadece güneşin doğuşuyla uyanan güne bakmak hem bedeninizi, hem de ruhunuzu uyandıracak. Kendinizi hiçbir zaman olmadığı kadar dinç ve enerjik hissedeceksiniz. Ufuk çizgisinde yükselmeye başlayan güneşi yakalamak zamanı yakalamak gibidir. Kendinizi ve kendi zamanınızı yakalarsınız. Aydınlanan günle birlikte aydınlanırsınız. İçinizin büyük bir coşkuyla ve enerjiyle dolduğunu hissedersiniz. Enerjinizi daha da yükseltmek için bütün dikkatinizi doğmakta olan güneşe yöneltin ve güneşi selamlayın.

Güneşi selamlamak, fiziksel ve duygusal yükselişinize zihninizin de eşlik etmesini sağlayacak. Güneşi bir tören yapıyormuş gibi selamlamanızı tavsiye ediyorum. Artık havalar ısındı ve odanızın penceresini açabilir, sabahın erken saatlerindeki serinliği hissedebilirsiniz.

Şayet doğuya bakan bir noktada ve güneşin doğuşunu izleyecek durumdaysanız ne ala... Bu fırsatı kaçırmayın. Fakat pencerenizden ufuk görünmeyebilir ve böyle bir durumda güneşin doğuşunu hayal edebilirsiniz.

Ayağa kalkın, sanki bir törendeymiş gibi bütün dikkatinizi gökyüzüne yöneltin. Güneşin ışınlarıyla değişen gökyüzünün rengini yakalayın ve şöyle seslenin:

"Hayatın ve canlılığın sebebi olan güneş. Selam sana. Bedenimi aydınlattığın gibi ruhumu da aydınlat. Bilinç ışığımı yak. Böylece gösterdiklerini daha iyi görebileyim."

Bu sözleri içinizden söyleyebileceğiniz gibi yüksek sesle de söyleyebilirsiniz. Sonra kendinizi dinleyin. Halinizin değiştiğini ve nasıl canlanmaya başladığınızı hissedin. Bir çeşit meditasyon olarak bu uygulamayı her gün güneş doğarken yapabilirsiniz. Bu çalışma öylesine başka bir hal uyandırır ki, kendinizi son derece sağlıklı, genç ve dinç hissetmenize neden olur. Enerjiniz yükselir ve yaşam arzunuz artar. Gün boyu kendinizi güçlü ve istekli hissedersiniz.

Problemler sevgiyle çözülecek

Bugün Ay, Balık ve Yengeç burcundaki Venüs ile uyumlu bir etkileşim içinde. Gökyüzünün bu konumu sanat ve aşk duygularının yükseleceğini işaret ediyor. Bugün meydana gelen sert ve zorlayıcı olaylar, sevgiyle çözümlenebilir. Görünen ve bilinenin ötesindeki gerçekler algılanabilir. Hem aşk, hem de parasal konulara yönelik iyimserliğin uyanacağını işaret eden gökyüzünün konumu, isteklerin güzel biçimde ortaya konulacağını gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları