Erkekler kisin daha iyi giyiniyor

Kruvaze ceketler çok modaÉ Kravatların yerini ise papyonlar alacak.

Ve tay derisine dikkat! İşte dünyanın en lüks erkek giyim markalarından biri olan Ermenegildo Zegna’nın tasarım direktörü Alessandro Sartori’nin kış erkek modasıyla ilgili verdiği bazı ipuçları. Ama bununla da bitmiyorÉ

Türkiye’de 10 yılı aşkın bir süredir var olan İtalyan lüks erkek giyim markası Ermenegildo Zegna’nın Nişantaşı’ndaki mağazasını herhalde birçoklarınız bilir. Farklı yaş gruplarına ve zevklere seslenen koleksiyonlarıyla İtalyan stilini seven erkeklerin vazgeçmediği alışveriş duraklarından biridir. Markayı vazgeçilmez kılan bir diğer özelliği de aynı zamanda dünyanın en eski ve kaliteli kumaş ve yün üreticilerinden biri olarak özel dikim bölümüyle erkeklere couture hizmet vermesi. Örneğin kendi ölçülerinize uygun özel dikim bir takım elbise isterseniz, mağazada bulunan yüzlerce kumaş arasından dilediğinizi seçebilir, beş hafta sonra İtalya’da özenle hazırlanarak içinde adınızın yazılı olduğu elbisenizi gelip teslim alabilirsiniz. İşte geçtiğimiz ay İtalya’da buluştuğum Ermenegildo Zegna’nın, geçmişinde Gucci gibi markalara koleksiyonlar hazırlamış başarılı tasarımcısı Alessandro Sartori’den kış sezonuna dair ipuçları...

Erkek koleksiyonlarında fark yaratmak zordur. Bunu nasıl başarıyorsunuz?

- Alessandro Sartori: Farkımız yaratıcılığa bakış açımız değil. Erkeklere nasıl yaklaştığımız. Onlar kıyafet seçerken, kumaş ve malzeme detaylarına, giyilebilirliğe çok önem veriyorlar.

Modayı yakından takip ediyorlar mı?

- Bugün, onların da en az kadınlar kadar modaya önem verdiklerini söyleyebilirim.

Daha önce Türkiye’ye geldiniz mi?

- Evet. Her yıl iki ya da üç kez geliyorum.

İstanbul sizde ne gibi duygular uyandırıyor?

- Zıtlıkların şehri. Size istediklerinizi sunuyor. Kaosuyla, kalabalığıyla ön plana çıksa da, huzur aradığınızda size bunu da verebilme zenginliğine sahip. Havasına ve mutfağına bayılıyorum.

Lüks erkek giyiminde yeni trendler nedir?

- Mevsimsel trendlerde renkler, malzemeler ve baskılar değişiyor. Daha uzun süreli trendlerse "Modanın izinden gidin ama şık olmak kaydıyla" mesajını veriyor. Yani moda kurbanı olmadan, tarzınızı kişiselleştirin. Günümüz şıklığının özeti de bu!

Yeni sezonun vazgeçilmez parçalarını söyleyebilir misiniz?

- Keten, vücudunuza oturan bir ceket, baskılı bir gömlek ve bir çift timsah veya yılan derisi ayakkabı.

Erkeklerde daha iddialı bir görünümle karşı karşıyayız yaniÉ

- Biliyor musunuz, erkekler kışın daha iyi giyiniyor. Üstlerle oynayabiliyorlar. Yazın ise moda kusurları hemen ortaya çıkıyor. Kış için kadınların dünyasından esinlendiğim baskıları ipeklilerde, kruvaze ceketlerin ve yeleklerin çok moda olacağını söyleyebilirim. Kravatların yerini ise papyonlar alacak. Materyal olarak da tay derileri çok ayrıcalıklı bir yere sahip.

Moda sözlüğünüzden metroseksüellik tamamen silindi mi?

- Kesinlikle. Daha erkeksi bir görünümleri var. Vücutlarını, iyi kurgulanmış kalıplarla ortaya çıkarma peşindeler. Nasıl göründüklerini, silüetlerini önemsiyorlar. Çıplaklık ve feminenlikten uzakta, kendi stillerini yarattıklarını hissetmek istiyorlar.

Türk erkeklerinin zevkini nasıl yorumluyorsunuz?

- Son derece şık olduklarını söyleyebilirim. Özellikle gençler, modayı yakından takip ediyor, farklı stilleriyle dikkat çekiyorlar.

Sizce bir kadını seksi gösteren anahtar kelimeler nelerdir?

- Kendinden uzaklaşmaması yeterli. Sade ve rafine seçimler yapmalı. Seçimlerinin vücut yapısıyla uyum içinde olması ve tarzına eklediği detayları iyi taşıyabilmesi önemli. Giyim tarzıyla hatlarını ortaya çıkarsa da bunu asla abartılı bir şekilde göstermemeli. Kendi stili olmalı. Bunu başarmanın en iyi yollarından biri de aksesuarları ustalıkla kullanmaktan geçiyor.

Kışa kruvaze ceketler damgasını vuracak, erkeklerde de pantolon belleri yüksek

"Ermenegildo Zegna koleksiyonları, ilhamını caz dünyasından alıyor. Koleksiyon lüks ve doğal materyallerden oluşuyor. Deriyi birçok yerde kullandım. Dar kalıplarla devam ediyoruz ama renkler tamamen değişiklik gösteriyor. Koyu renkler güçlü renklerle öne çıkıyor. Training Days olarak adlandırılan ilk tema sportif parçalardan oluşuyor. Jean’ler ve deri ön planda. İkinci tema, "Jazz Club", daha ciddi bir çizgiye sahip. Kahve, camel ve kırmızı tonları kullanıldı. Bu kışa bence kruvaze ceketler damgasını vuracak. Pantolonların belleri biraz yükseliyor. Yani, erkek modasının ana hatları tamamen değişiyor. Üçüncü temanın adı ise "Festival". Deri ön plana çıkıyor.

Organik giyinin!

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımın bana göz atmamı söylediği bir site çok ilgimi çekti. Adresi; www.pemaorganik.com. Yılın yarısı gibi bir dönemde Hindistan’da Goa’da yaşayan Gülenay Antep’in tasarladığı endüstriyel kenevirden yapılan sade tasarımları içeriyor. Siteyi gezdiğinizde son yıllarda çok moda olan, benim de bayıldığım balıkçı pantolonları, bermudalar gibi günlük hayatımızın vazgeçilmez parçalarını bulabilirsiniz. Peki nedir bu işin detayı dersenizÉ Antep durumu şöyle özetliyor: " Anadolu’ya has bu dokumalar İstanbul’da üretiliyor. Pema Organik giysileri herkesin ölçülerine göre özel olarak dikiliyor. Kumaşlar elde dokunduğu için teslim süresi 7-8 gün. Genelde kenevirin doğal lif rengi kullanılıyor. Bir de deniz tuzu ile ağartılmış, beyaza yakın bir krem rengi var alternatif olarak." Almak isterseniz kişiye özel ve elde dokuma özellikleri sizi korkutmasın. Kısa pantolon; 125, balıkçı pantolonu; 120, pantolon; 155, erkek üst; 120, bluz; 115 YTL.

Kanyon’a yeni bir renk

Vakko, Nişantaşı’ndaki konsept mağazalarından sonra yeni sezona Kanyon’la merhaba diyor. Burada Vakko koleksiyonları dışında, Vakko Couture, Vakko Shoes & Bags markalarını satacak. Eğer bir çanta ve ayakkabı tutkunuysanız buraya uğramadan kesinlikle alışverişinizi tamamlamayın derim.

MODA HABER

Belinize güveniyor musunuz?

Atalar’ın yeni koleksiyonları nostaljik ama bir önceki koleksiyonlara göre "daha az feminen" olarak tanımlanıyor. Çekimleri harika, Nihat Odabaşı imzalı. Detaylara gelince... Daha maskülen tasarımlar öne çıkıyor, emprimeler, el işleri nakışlarla romantizmin altını çizen tasarım ekibi, siyah-antrasit, çizgililer, deri-metal, taş ve droplarla daha erkeksi tarzlar ortaya koyuyor. Bu resimde ise özellikle altını çizmek istediğimiz detay, bu kış elbise, pardesü, triko, gömleklerin üzerine takılan kalın kemerlerden bir tane edinmek zorunluluğu. Stil sahibi olan ve beline güvenen kadınlara duyurulur.

Öğrencilere fırsat

Moda ve trendler deyince aklımıza ilk gelen markalardan Topshop, Topman ve Miss Selfridge eylül ayında okulların açılmasına yönelik farklı bir kampanya hazırlıyor. Öğrenciler, ’Back to School’ kampanyası çerçevesinde koleksiyonlardan seçtikleri bir ürünü yüzde 10 indirimle alma şansına sahip olacaklar. Bu sayede diledikleri tasarımlara uygun fiyatlarla ulaşabilecekler.

Tarzınızı kişiselleştirin

Aksesuar ve takı tarzını kişiselleştiriyor. Bu nedenle de önemli. Nişantaşı’ndaki Coquet’in yeni sezon koleskiyonunda gördüğüm gece-gündüz her an takabileceğim bu kolyeyi örneğin ben çok beğendim. Hem gösterişli hem de 39.50 YTL.lık etiketiyle akılda kalacağına alınsın daha iyi!
Yazarın Tüm Yazıları