Erkek arkadaşım psikolojik tedavi görmüş

23 yaşındaki erkek arkadaşım askere gitmeden önce depresyon ve panik atak gibi rahatsızlıklar nedeniyle psikolojik tedavi görmüş. Hala büyük bir karamsarlık içinde.

Her an moral çöküntüsü yaşıyor. Çok değişken bir yapısı var. Bakıyorsun bana çok düşkün, sonra birden 'Senden soğudum' diyor. Ona psikoloğa gitmesini önerdim. 'Beynimi uyuşturan ilaçlar vermekten başka bir şey yapmıyorlar ki..' diyor. Psikoloğa gitmeye ikna edemediğime göre ona nasıl yardımcı olabilirim ablacığım?

Rumuz: Polianna



SEVGİLİ
kızlarım, biliyorsunuz depresyon çağımızın hastalığı. Özellikle de geleceğe güven duymayan gençlerimizin sorunu. Ama tabii bu karamsarlık insanı tedirgin ediyor. Hele böyle iş işten geçebilir, şeklindeki yazılar insanın elini ayağını dolaştırıyor. Günümüzün yaşam şartları özellikle gençlerin omuzlarına kaldırabileceklerinin çok üzerinde ağır bir yük bindiriyor. Böyle olunca stres içindeki organizmada kimyasal değişiklikler başgösteriyor. Özellikle insanın mutlu ve huzurlu olmasını sağlayan serotonin miktarındaki azalma, kan dolaşımının ağırlaşması, yorgunluk, bitkinlik, isteksizlik, nefes darlığı, göğüste baskı, endişe, kaygı, hoşgörü kaybı gibi fiziksel ve moral tepkileri de beraberinde getiriyor. Yaşam çekilmez bir hal alıyor. Bu durumdaki kişilerin sorunlarını paylaşıp destek alacakları bir psikologdan yardım görmeleri ve aynı zamanda kimyasal dengelerini düzene koyacak ilaçlar almaları gerekir. Ancak psikiyatrik ilaçların yan etkilerinin fazlalığı, yetersiz kalmaları ve uzun süre kullanma zorunluluğu nedeniyle yan etkisi daha az olan doğal bitkisel ilaçlara yönelimi gerektirebilir. Bu nedenle sizlere, Almanya'da çok popüler olan sinir sistemi toniği sayılan St.John'u, Kaptan James Cook'un keşfettiği bir Pasifik bitkisi olan ve eski çağlarda insanların kendilerini huzurlu hissetmelerine yardımcı olan doğal Serotonin içeren Kava Kava'yı ve Avrupalıların en sık kullandıkları sersemlik yaratmayan doğal uyku ve stres ilacı Valarian'ı önerebilirim. Doktorunuza danışabilirsiniz. Size bu tür bitkisel sakinleştiricileri bulabileceğiniz mağazalardan birinin telefonunu vereyim. Tel: 0.216 348 55 65 ve Cep Tel: 0.533 573 43 46. Buradan daha etraflı bilgi de alabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları