Erdoğan Allah’ı şahit tuttu

İLANDAKİ o cümle. Ben ilandaki o cümlenin peşinden gidiyorum. Çaykur’da çalışan işçilere aylardır baskı yapılıyor. Sendikal özgürlüğe ters, sendikal adaba aykırı baskılar.

Üyesi bulundukları Tekgıda-İş’ten ayrılıp, AKP iktidarına yakın Özgıda-İş’e üye olmaları için.

Baskı, dalga dalga. AKP Rize milletvekilleri, Çaykur yönetimi, Rize AKP il ve ilçe başkanları, hepsi birden Çaykur işçisine yükleniyor, "sendikanı değiştir".

Baskılar karşısında Rize’de çadır kurarak eyleme geçen Tekgıda-İş Başkanı ki, aynı zamanda Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel gazetelere ilan veriyor. O ilandaki bir cümle, üzerine roman yazılacak türde.

İLANDAKİ CÜMLE

Tayyip Erdoğan’a açık mektup yazan Mustafa Türkel o ilanda şunu söylüyor:

"Çaykur işçilerinin Tekgıda-İş’ten ayrılıp, Özgıda-İş’e üye olmaya zorlanması yolunda en küçük bir işaret ya da imada bile bulunmadığınız, hatta parti yönetim kademelerini sendikal meselelere asla müdahale etmemeleri için uyardığınıza dair beyanınız, sizi makamınızda ziyaret ettiğimizde, Allah’ı şahit tutarak, bizzat tarafımıza yapılmıştır".

İşte ilandaki cümle bu. Az, buz iddia değil.

Erdoğan, Allah’ı şahit göstererek, Çaykur işçisine müdahalede bulunmadığını söylüyor. Koca Başbakan, yalan söyleyecek hali yok. Hele de, mümin ve inanmış bir adem olarak.

MAKAM ODASINDA

2007 Kasım ayı. Türk-İş kongresi yaklaşıyor. Türk-İş yönetimi, Erdoğan’ı kongreye davet etmek için, Başbakanlığa gidiyor.

Odada Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, o günkü Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, bugünkü Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, Türk-İş yönetiminden Ergün Atalay ile Mustafa Türkel var.

Çaykur’da işçilere baskı meselesi açılıyor. Başbakan Erdoğan isim sayarak:

"Çaykur genel müdürüne, Rize AKP il başkanına ve diğerlerine söyledim, Allah şahidimdir, bu işe karışmayın, dedim."

Mümin ve inanmış bir adem olarak, üstelik Başbakan, Allah’ı şahit tutarak, yalan söyleyecek hali yok.

KILIÇDAROĞLU SORDU

O zaman, Rize milletvekilleri, AKP il Başkanı, Çaykur yönetimi işçilere baskı yapma cesaretini kimden alıyor?

Bu kritik soru ve Çaykur’da işçilere baskıyla ilgili, CHP Gurup Başkan Vekili Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Erdoğan’a soru önergesi veriyor. İlandaki gibi, madem baskı yok, "şimdi baskı ile ilgili soruşturma açacak mısınız" sorusu.

Mümin ve inanmış bir adem olarak, Allah’ı şahit gösteren Başbakan Erdoğan, Çaykur’da işçilere yapılan baskı karşısında ne yapar?

1- Ben öyle bir cümle söylemedim, der. Odadakiler yanlış duymuş olabilir.

2- Köpeklere ekmek dağıtır, yemini geride kalır.

3- Yeminine sadık kalır, AKP Rize ve Çaykur yönetiminin altından girer, üstünden çıkar.

Sadece ihtimalleri sıralıyorum, yoksa bence, kesinlikle ve mutlaka üçüncü şık.

Delikanlı ve harbi bir Başbakan olarak, bunların anasını ağlatmak, onun boynunun borcu. Allah’ı şahit göstermiş, mümin bir Başbakan olarak, sözünün altında kalacağını hiç sanmıyorum.

Siz hangi şıkkı işaretliyorsunuz? Siz de, üçüncüyü değil mi?
Yazarın Tüm Yazıları